PFDK'dan Galatasaray ve Trabzonspor'a İhtar, Fenerbahçe'ye Para Cezası

24.01.2023 - 16:30 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 17:26

PFDK kararları belli oldu. TFF'nin açıklamasına göre Türkiye Kupası maçlarının ardından Galatasaray ve Trabzonspor ihtar, Fenerbahçe para cezası aldı.

PFDK'dan Galatasaray ve Trabzonspor'a İhtar, Fenerbahçe'ye Para Cezası

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası'nda Son 16 Turu maçları oynandı. Müsabakaların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen kulüpler hakkında verilen kararlar belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre Galatasaray ve Trabzonspor'a ihtar verilirken, Fenerbahçe ise para cezası aldı.

Galatasaray kupada ilk kez kötü tezahürat yaptı

PFDK'dan Galatasaray hakkında verilen karar, "GALATASARAY A.Ş. ’nin, 17.01.2023 tarihinde oynanan CORENDON ALANYASPOR-GALATASARAY A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadeleri ile duyuruldu.

Fırtına'ya da ihtar

Trabzonspor hakkında ise "TRABZONSPOR A.Ş. ’nin, 18.01.2023 tarihinde oynanan HANGİKREDİ ÜMRANİYESPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Fenerbahçe'ye para cezası

Fenerbahçe'ye ise para cezası verildi. TFF'den "FENERBAHÇE A.Ş. ’nin, 19.01.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" açıklamasını yaptı.

PFDK, Ankaragücü-Beşiktaş maçına ceza yağdırdı!

PFDK, Ziraat Türkiye Kupası'nda MKE Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanan maç hakkında kararını verdi. Ev sahibi ekip, ceza yağmuruna tutuldu.

Merdiven boşluklarından 162 bin TL ceza

PFDK'dan "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 18.01.2023 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 162.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

Usulsüz seyirci alımından 200 bin, saha olaylarından 112 bin TL ceza

Ayrıca kararda, "Aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Usulsuz seyirci alan 2 idareciye hak mahrumiyeti

Usulsüz seyirci alımında sorumlu tutulan iki kulüp idarecisi hak mahrumiyeti cezası aldı. PFDK bu kararı "Aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü idarecisi CAHİT ŞAHİN’in, stadyuma usulsüz seyirci almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadeleri ile açıkladı.

Bir başka idareci ise şu ifadeler ile ceza aldı: "Aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü görevlileri MELİH CAN ÜNAL’ın, stadyuma usulsüz seyirci almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Senin için hazırladığımız haberler