PFDK kararları ne zaman açıklanacak?

19.03.2024 - 18:23 | Son Güncellenme: 19.03.2024 - 18:36

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında oynanan olaylı Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasının ardından gözler PFDK sevk kararlarına çevrildi. Detaylar...

PFDK kararları ne zaman açıklanacak?

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe’nin deplasmanda Trabzonspor’u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından yeşil sahalarda istenmeyen olaylar yaşandı. 

Maç sonu olaylar çıktı

Sarı-lacivertli futbolcuların orta sahadaki galibiyet sevinci sırasında bazı taraftarlar sahaya girdi. Karşılaşmanın son düdüğünün çalmasıyla yaşanan olaylar sebebiyle Fenerbahçe kafilesi yaklaşık 3 saat sonra stattan ayrıldı. 

Gözler federasyona çevrildi

Polis ekipleri yaşanan olayların ardından çok sayıda kamera kaydını incelemeye alırken karşılaşmayla ilgili gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kararlarına çevrildi. Peki PFDK kararları bugün mü, ne zaman açıklanacak?

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe: "Adalet Bakanımızın açıklamalarını üzüntü ile takip ettik"
Habere Git

PFDK kararları ne zaman açıklayacak?

NTV'de yer alan habere göre; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun PFDK sevlerini Trabzonspor- Fenerbahçe derbisinde yaşanan olayların kapsamlı inceleme yapılması sebebiyle bugün açıklanması beklenmiyor. Konuyla ilgili TFF’den açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında neler yaşanmıştı?

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından, sarı lacivertli futbolcular orta sahada galibiyet sevinci yaşarken ev sahibi takım taraftarları sahaya girdi ve ortalık karıştı.

Maçın bitiş düdüğü sonrasında Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi. Kutlama sırasında bordo-mavili taraftar, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi. 

İlgini Çekebilir
Flaş iddia! Fenerbahçe ligden çekilirse gelecek sezon hiçbir Türk takımı Avrupa'ya gidemeyecek
Habere Git

Bakan Tunç: Futbolculara yönelik soruşturma yok

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 38 kişinin kimlikleri tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen kişilerle ilgili de gözaltı süreçleri devam ediyor" derken, futbolculara yönelik adli bir soruşturmanın da bulunmadığını söyledi.

Futbolculara yönelik herhangi bir soruşturmanın söz konusu olmadığını kaydeden Bakan Tunç, "Burada sahaya girip futbolculara saldıran 38 kişi tespit edildi. Bunlarla ilgili süreç devam ediyor. Futbolcularla alakalı herhangi bir soruşturma söz konusu değil. Bazı sosyal medya hesaplarında futbolculara yönelik de soruşturma yapılacakmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Fenerbahçe Kulübümüzün bir açıklaması olmuş. Orada bir yanlış anlaşılma söz konusu. Bizim futbolculara yönelik soruşturma açıldığına ilişkin bir beyanımız söz konusu değil. Sosyal medyadaki birtakım yanlış paylaşımlar sonrası oluşan bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler