Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Yine PFDK'ya Sevk Edildi

26.05.2023 - 20:53 | Son Güncellenme: 26.05.2023 - 20:59

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Mete Kalkavan ve Ümit Öztürk hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. İşte tüm detaylar...

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Yine PFDK'ya Sevk Edildi

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Hukuk Müşavirliği'nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevkleri açıkladı. Yapılan duyuruda MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da PFDK'ya sevk edildiği belirtildi.

Ankaragücü, saha olaylarından PFDK'da

TFF'nin internet sitesinden yapılan duyuruda MKE Ankaragücü hakkında verilen karar şu şekilde açıklandı: "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü’nün 25.05.2023 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir"

Faruk Koca'nın hakem açıklaması PFDK'ya sevk edildi

Faruk Koca hakkındaki kararda ise "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü Başkanı FARUK KOCA’ nın medyada yapmış olduğu açıklamalarında yer alan “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca ve “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
Ankaragücü'nden Büyükekşi'ye seçim resti!
Habere Git

"Herkes hata yapabilir ama kasıt olduğu düşüncesindeyim"

Ankaragücü’nün hakem hataları dolayısıyla yaşadığı sıkıntılar nedeniyle federasyon yetkililerini ve Merkez Hakem Kurulu’nu (MHK) uyardığını ama uyarılarının dikkate alınmadığını vurgulayan Koca, “Özellikle maçı yöneten hakemle ilgili, bizim maçlarda verdiği olumsuz kararlarla ilgili dikkatlerini çekmek istedim. Bu bir oyun, kimsenin hakkı yenmemeli. Beşer olmamız gereği herkes hata yapabilir ama hatanın ötesinde yapılan şeyin kasıt olduğu düşüncesindeyim" demişti.

"Pazar günü, Mete Kalkavan’ın kastı olduğu tescillenmiş oldu"

Sözlerine devam eden Koca, "Pazar günü, hakem Mete Kalkavan’ın Ankaragücü’ne yanlış yaptığı ve kastı olduğu tescillenmiş oldu. Uyarılarımıza rağmen halen bunun devam ediyor olmasıyla başka bir boyuta taşındığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ümit Öztürk’ün kararlarıyla ilgili MHK başkanından bilgi istedim"

Koca, "Antalyaspor maçında da hakem Ümit Öztürk’ün verdiği kararlarla ilgili MHK başkanından bir bilgi istedim, bununla ilgili yapılan değerlendirmeleri bilgi olarak istiyorum dedim. O gelecek bilgiyi bir delil olarak kabul edeceğiz. Bizim düşüncemiz yanlış olabilir ama bunun MHK tarafından bize rapor edilmesi lazım. Diğer maçlara örnek olsun diye istedik, bunu yaparken de Mete Kalkavan ile ilgili endişelerimizi de paylaştık" dedi.

İlgini Çekebilir
Jet hızında PFDK sevki! Hakem açıklamasından 1 saat sonra...
Habere Git

"Federasyon yetkilileri bu kadroyla bize gelecekse hiç gelmesin"

Ankaragücü Başkanı, "Net söylüyorum, Ankaragücü’nü, haklı taleplerimizi dikkate almayan ve adil olmayan kurulları biz de dikkate almayacağız. Bu isterse federasyon olsun ister MHK isterse de temsilciler kurulu olsun. Ayın 22’sinde federasyon seçimleri var. Federasyon yetkilileri bu kadroyla bize gelecekse hiç gelmesin” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler