Petr Cech'ten Edouard Mendy itirafı

06.11.2020 - 16:51 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 17:02

Chelsea haberleri... İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea'de görev yapan eski kaleci Petr Cech'ten Edouard Mendy itirafı geldi. Çek eski kaleci, Mendy'yi 3 yıldır takip ettiğini söyledi. Peki, Edouard Mendy kimdir, bu sezon kaç maçta forma giydi, kalesinde kaç gol gördü? İşte detaylar...

Petr Cech'ten Edouard Mendy itirafı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Geçen sezon aktif futbol kariyerini noktalayan ve İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea'de danışman olarak görev yapan 38 yaşındaki Çek eski kaleci Petr Cech, Rennes'ten transfer edilen Edouard Mendy hakkında açıklamalarda bulundu.

"Oybirliği ile bir kaleci transfer edilmesi kararı aldık"

Telefoot'a konuşan Cech, "Oybirliği ile bir kaleci transfer edilmesi kararı aldık. Başkandan antrenöre kadar tüm personel dahil, kulüp içinde herkesin aynı fikirde olacağı bir kaleciye ihtiyacımız vardı. Listemizdeki kalecileri analiz ettik ve her şeyi teknik direktör Frank Lampard'a sunduk.

"Edouard Mendy'yi 3 yıldır takip ediyordum"

Ama aynı zamanda Edouard Mendy'yi 3 yıldır takip ediyordum ve onun hakkında birçok bilgiye sahiptim. Onun gelişimini yakından takip ettim. Sıkı çalışması sayesinde daha da gelişebileceğine inanıyorum. Daha iyi olmak ve profesyonelliği için daha fazlasını yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Mendy üst üste üç Premier Lig maçında gol yemedi

Bilindiği üzere Edouard Mendy üst üste üç Premier Lig maçında gol yemedi. Bunu en son Chelsea'de başaran isim 2004'te Petr Cech olmuştu.

Sözleşmesi ne zaman sona eriyor?

Öte yandan Senegalli kalecinin İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor.

8 maç 2 gol

28 yaşındaki kaleci bu sezon forma giydiği 8 maçta sadece 2 gol yedi. 

Mendy'nin daha önce forma giydiği takımlar:

  • Caucriauville
  • AS Cherbourg
  • Marsilya B
  • Stade Reims
  • Rennes

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler