Petkovic’ten Türkiye maçı mesajı: “Bizim için final”

19.06.2021 - 21:16 | Son Güncellenme: 19.06.2021 - 21:19

EURO 2020’de gruptan çıkma adına kader maçımızı oynayacağımız İsviçre’nin teknik direktörü Vladimir Petkovic, karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Petkovic’ten Türkiye maçı mesajı: “Bizim için final”

AJANSSPOR-HABER

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak İsviçre'nin teknik direktörü Vladimir Petkovic, zorlu maç için hazır olduklarını söyledi.

'Ya devam edeceğiz ya eve döneceğiz'

Petkovic, çevrim içi düzenlenen basın toplantısında tüm güçlerini sahaya koyacaklarını belirterek "Bizim için bir final maçı gibi olacak. Ya eve döneceğiz ya da turnuvada devam edeceğiz. O yüzden yarın sahada her şeyimizi verebilmek için hazır olacağız” dedi. 

Petkovic: 30 bin Türk bizi motive eder

Milli Takımımızın Bakü’deki seyirci avantajını değerlendiren deneyimli teknik adam şöyle konuştu: “30 bin kadar Türk taraftar olacak, bu bizim için dezavantaj gibi gözükebilir ama bizi harekete geçiren bir motivasyon olarak da gözükebilir. 

İsviçre'nin de tek hedefi galibiyet

Yarınki maçı kazanmamız gerektiğinin farkındayız. Yarın için en önemli şey, oynadığımız son iki oyundan daha fazla sahada varlık göstermek ve gücümüzü ortaya koymak. Elimizden gelenin yüzde yüzünü bu maçı kazanmak için vermeliyiz. Son 16 turuna çıkmak için elimizden geleni yapacağız." 

Sommer: Bizim için fırsat

İsviçre'nin başarılı file bekçisi Yann Sommer de Türkiye maçını kazanabileceklerine inandıklarını belirterek, "Bir turnuvadayız, yarın da bu konuda kesinlikle olumlu düşünüyorum. Takımdaki atmosferin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kendi aramızda konuştuk, önceki iki maçtan daha farklı maç çıkarabileceğimizi konuştuk. Yarınki maç son 16 turuna devam etmek için bir fırsat. İsviçre adına bu maça büyük enerji ile çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler