Pereira'nın 11 sıkıntısı... Mert Hakan Yandaş ve Burak Kapacak sürprizi

11.09.2021 - 12:25 | Son Güncellenme: 11.09.2021 - 13:41

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Peraira yaşanan sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Pereira'nın Sivasspor maçında ilk 11'i nasıl olacak? İşte detaylar...

Pereira'nın 11 sıkıntısı... Mert Hakan Yandaş ve Burak Kapacak sürprizi

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de ilk 3 maçını gol yemeden kazanan Fenerbahçe, yarın geçen sezon belki de kendisini şampiyonluktan eden Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor ile karşılaşacak. Yeni transferlerin ilk kez sahne alacağı karşılaşmada Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın yaşanan sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Ferdi Kadıoğlu, Nazım Sangare ve Serdar Dursun yok

Sakatlıkları nedeniyle Pereira'nın sol kanatta ligin 3 maçında görev verdiği Ferdi Kadıoğlu Sivasspor'a karşı forma giyemeyecek. Yine Türk kontenjanından forma giyebilecek sağ kanattaki Nazım Sangare ve forvetteki Serdar Dursun maçta oynayamayacak.

Türk oyuncu sayısı zorluyor

Sol kanatta sakatlıktan dönen Novak, sağ kanatta ise Bright Samiel Osayi alternatifler olarak ortaya çıkıyor. Kanatlarda yabancı oyuncu kullanılması durumunda Pereira, 3 Türk oyuncuyu bulmak için alternatif yaratmak zorunda kalacak.

Üçüncü Türk kim olacak?

Kalede Altay Bayındır, sağ açıkta Mesut Özil'in oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Üçüncü forma ise farklı alternatifler var. Savunmada Kim Man-Jae, Marcel Tisserand ve Attila Szalai'nin oynaması bekleniyor.  Savunma düzenini bozmak istemeyen Pereira'nın Serdar Aziz'i 3. Türk oyuncu olarak düşünmediği belirtiliyor.

Hücum hattındaki iki bölgede yabancı olacak

Hücum bölgesinde Mesut Özil'in yanında yeni transferler Mergim Berisha ve Diego Rossi'nin forma fiymesi bekleniyor. Rossi'nin yerine sakatlıktan dönen Dimitris Pelkas da alternatifler arasında. Enner Valencia, Milli takımı'ndan geç dönmesi nedeniyle Sivasspor karşılaşmasına büyük ihtimalle kulübede başlayacak.

Kanatlarda sürpriz olur mu?

Vitor Pereira'nın bir başka alternatifi ise sol açıkta Rossi yerine bir Türk oyuncu kullanmak. Sakatlıktan dönen İrfan Can Kahveci ve Muhammed Gümüşkaya forma adayları. Bu durumda orta sahada Luis Gustavo'nun yanında Max Meyer ve ya Miguel Crespo değerlendirebilir. Ancak bu ihtimal az olarak görülüyor. Sakatlıktan yeni dönen Jose Ernesto Sosa ise riske edilmeyecek.

Mert Hakan Yandaş ismi öne çıkıyor

Hücum, savunma ve kanatlardaki durum nedeniyle 3. Türk oyuncunun orta sahada olması bekleniyor. Luis Gustavo'nun yanındaki bölge için İrfan Can Kahveci'nin sakatlıktan yeni dönmesi nedeniyle Mert Hakan Yandaş ismi öne çıkıyor.

Burak Kapacak ihtimali

Pereira'nın son seçeneği ise sağ ve ya sol kanatta sakat olan Nazım Sangare ve Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Bursaspor'dan transfer edilen Burak Kapacak'ı kullanmak. Lisansı transfer döneminin sonunda çıkan Burak Kapacak, Mert Hakan Yandaş ile birlikte formaya yakın gözüküyor.

Senin için hazırladığımız haberler