Pep Guardiola'dan NATO ve Avrupa ülkelerine savaş tepkisi

07.03.2022 - 16:57 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 17:04

Manchester City menajeri Pep Guardiola, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunurken NATO ve Avrupa ülkelerini başarısızlıkla suçladı. Detaylar...

Pep Guardiola'dan NATO ve Avrupa ülkelerine savaş tepkisi

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa yönelik saldırına spor dünyasından yükselen tepkilere bir yenisi daha eklendi. Premier Lig ekibi Manchester City'nin İspanyol menajeri Pep Guardiola, Manchester United maçı öncesi yaşananlara ilişkin düşüncelerini paylaştı. 

Fanatik'te yer alan habere göre; Premier Lig'in Ukrayna halkıyla dayanışma sözü vermesine ilişkin görüşleri sorulan Pep Guardiola, "Önemli ama işin sonunda sadece bir jest" dedi. 

NATO ve Avrupa ülkelerini suçladı

Açıklamasının devamında ise NATO ve Avrupa ülkelerini başarısızlıkla suçlayan İspanyol teknik adam, "Dünyanın her yerinde kişisel veya toplu olarak bir şeyler yapın. Politikacılar bunları önleyebilir. Bunlar, onların başarısızlıkları nedeniyle yaşanıyor. Yapamadıkları için oluyor. Masum insanlar acı çekiyor ve bu durum, hâlâ da devam ediyor. NATO ve Avrupa ülkeleri başarısızlar" ifadelerini kullandı. 

"Savaş devam ettikçe daha da kötü olacak"

Takımın Ukraynalı oyuncusu Oleksandr Zinchenko'nun durumu hakkındaki soruyu da cevaplayan Guardiola, "Savaş devam ettikçe daha da kötü olacak. Endişe verici. Ülkesinde inanılmaz şeyler yaşanıyor. Bunları herkesten daha iyi biliyor çünkü orada ailesi var. Bu durum 8 gün, 9 gün daha da kötüye gidiyor. Ne yazık ki daha uzun olacak" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler