Formula 1 Haberleri | Alpine, yeni A522'nin örtüsünü kaldırdı

22.02.2022 - 19:14 | Son Güncellenme: 22.02.2022 - 19:30

Formula 1 haberleri… Alpine, yeni A522'nin örtüsünü dün yaptığı lansmanla kaldırırken, BWT sponsorluğuyla birlikte yeni pembe & mavi renk düzenini tanıttı.

Formula 1 Haberleri | Alpine, yeni A522'nin örtüsünü kaldırdı

AJANSSPOR - HABER

2021 Formula 1 sezonu öncesinde Renault  takımından tamamen Alpine F1’e dönüşen ekip, 2022’de yarışacağı aracını tanıttı.  Ayrıca takım, BWT ile yaptığı anlaşma kapsamında pembe renk düzenine geçiş yaptı.

Alpine, mavi ve pembe renklerle yarışacak

BWT'nin ikonik pembe rengi, Alpine'in özel mavi rengiyle birleştirildi ve sezon boyunca mavi ağırlıklı renk düzeni kullanılacak. Fakat takım, BWT ile olan sponsorluk anlaşmasına dikkat çekmek amacıyla ilk iki yarışta, mavi ve pembe renklerin yer değiştirdiği farklı bir renk düzeniyle yarışacak.

Alpine F1, Bahreyn ve Suudi Arabistan GP'de tamamen araç pembe renkte olacak

Bu renk düzeni, Bahreyn ve Suudi Arabistan GP'lerinde kullanılacak. Kalan yarışlarda ise mavi renklerin ağırlıklı olduğu ana renk düzeni kullanılacak. Ayrıca bu, yıl içinde benzer değişimler olabileceği anlamına geliyor.

İlgini Çekebilir
VİDEO - Lewis Hamilton bitti demeden bitmez! 2022 F1 aracıyla tekrardan pistlerde
Habere Git

Aston Martin patronu Otmar Szafnauer, Alpine takımına geçti

Öte yandan Fransız takım, yeni dönem öncesinde yeni bir yönetim yapılanmasına gitti ve bu kapsamda takım patronluğu görevine eski Aston Martin patronu Otmar Szafnauer getirildi. Eski FIA çalışan Bruno Famin ise motor departmanının yeni şefi oldu. 

Aston Martin, pembe renge geçmek istemedi

Aston Martin F1 takımı, Racing Point adını taşırken BWT sponsorluğunda "pembe panterler" veya 2019 aracına benzerliğinden ötürü "pembe Mercedes" olarak adlandırılıyordu. Takım aslında pembe rengine isteyerek geçmedi, bu renge geçmesinin temel sebebi, BWT ile yapılan sponsorluk anlaşmasıydı.

BWT: "Aston Martin, pembe rengi bırakarak hata etti"

BWT, takımın ana sponsorlarından bir tanesi olduğu için, anlaşma kapsamında takım tamamen pembe renge bürünmüştü. Fakat Aston Martin'in takımı devralmasıyla beraber şirketin geleneksel rengi olan zümrüt yeşiline geçildi. BWT ise daha küçük bir anlaşmayla takımda tutuldu. Konuyla ilgili konuşan BWT CEO'su Andreas Weissenbacher “En büyük hayal kırıklığım ise şimdiye kadar Lawrence'ı Aston Martin'i pembeye çevirmeye ikna edememek oldu. Bencillikle ilgisi yok, tamamen akılcılıkla ilgili. Çünkü pembe bir araç daha fazla öne çıkıyor ve çok daha büyük bir reklam etkisine sahip oluyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler