Pele'nin resmi hesabından Mert Günok paylaşımı: Mucizevi...

06.07.2024 - 11:01 | Son Güncellenme: 06.07.2024 - 11:17

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya karşısındaki kurtarışı ile gündem olan Mert Günok, Brezilya'nın efsane futbolcusu Pele'nin hesabında paylaşıldı.

Pele'nin resmi hesabından Mert Günok paylaşımı: Mucizevi...

Türkiye, EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yendi. Mert Günok ise  Avusturya maçındaki performansı ile birçok paylaşıma konu oldu. Milli kalecimiz için bir paylaşım da Pele'nin resmi Instagram hesabından geldi. 

Günok %6'lık ihtimali gerçekleştirdi

A Milli Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile karşılaştı. Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği maçta Mert Günok'un 90+4'te yaptığı müthiş kurtarış maça damgasını vurdu. Günok'un kurtardığı vuruşun %94'lük gol olma ihtimali olduğu belirtildi. Milli futbolcu %6'lık kurtarış ihtimalini gerçekleştirdi. Tecrübeli kalecimizin bu kurtarışı dünya basınında da büyük yankı uyandırdı. 

"Mert Günok'un bu mucizevi son dakika kurtarışı..."

Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin resmi Instagram hesabından ise Mert Günok paylaşımı geldi. Pele Vakfı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "#TBT olarak 1970 Dünya Kupası'nda Pele'nin mükemmel kafa vuruşundan tarihi bir kurtarış yapan efsanevi kaleci Gordon Banks'i onurlandırıyoruz. Futbolda bu tür başarılar nadiren tekrarlanır. Bu nedenle, Türkiye'nin EURO 2024'te bir sonraki aşamaya katılma hakkını garantileyen Mert Günok'un bu mucizevi son dakika kurtarışını da takdirle karşılamamız gerekiyor. Fotoğraflar bile benzer! Pele Vakfı tüm Türk hayranlarını bu güzel zaferden dolayı tebrik ediyor!"

İlgini Çekebilir
Avrupa basını manşetlere taşıdı: ''Mert Günok, Avusturyalıların kalbini kırdı''
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler