Son Dakika Haberleri | Doping testi pozitif çıkan Paul Pogba'ya men!

11.09.2023 - 18:39 | Son Güncellenme: 11.09.2023 - 22:27

Yedek çıktığı ve oynamadığı Udinese-Juventus maçında yapılan doping testi pozitif çıkan Paul Pogba'ya İtalya futboldan geçici olarak men cezası verdi.

Son Dakika Haberleri | Doping testi pozitif çıkan Paul Pogba'ya men!

AJANSSPOR - HABER

İtalyan devi Juventus'ta forma giyen Fransız yıldız Paul Pogba, doping yaptığı gerekçesiyle geçici olarak futboldan men edildi. 20 Ağustos'ta yedek soyunduğu ve süre almadığı Juventus-Udinese maçından sonra doping testine giren Fransız yıldızın sonuçları pozitif çıktı. 

İtalyan mahkemesinden geçici men geldi

Uluslararası hukuki süreç henüz başlamasa da İtalya Ulusal Anti-Doping Mahkemesi, 30 yaşındaki Paul Pogba'nın geçici olarak futboldan men edilmesine karar verdi. 
Pogba'nın doping testi sonucuna 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor. Suçmalara dair nihai kararı CAS olarak bilinen Spor Tahkim Mahkemesi verecek. 

Fransız oyuncunun, Serie A'nın ilk haftasında Juventus ile Udinese arasında oynanan karşılaşmanın ardından verdiği doping numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı belirtildi.

İlgini Çekebilir
FIFA rekoru açıkladı... Zirve İngiltere'nin, Arabistan'dan büyük çıkış!
Habere Git

Pogba, Udinese maçında forma giymemişti

30 yaşındaki yıldız isim söz konusu karşılaşmada yedek kulübesinde beklemiş ve forma şansı bulamamıştı.

Pogba: "Onlara bu sözlerini yedireceğim"

Paul Pogba, son olarak kendisine yapılan eleştirilere yanıt olarak verdiği röportajda çok özel açıklamalarda bulunmuştu.

Pogba, "Benim hakkımda çok fazla şey söylediler ve ben, onlara bu sözlerini yedireceğim. Onlara zayıf olmadığımı göstermek istiyorum. Benim hakkımda kötü konuşabilirler, fakat asla pes etmeyeceğim." dedi.

"Çok para istemiyorum"

Fransız futbolcu, röportajın devamında, "Para, insanları değiştirir. Hatta bir aileyi yok edebilir. Yalnız kaldığım zamanlarda şöyle düşündüm hep. Çok para istemiyorum. Şöhret istemiyorum. Beni ben olduğum için seven, normal insanlarla birlikte olmak istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Pogba'nın kariyer performansı

Pogba, kariyeri boyunca çıktığı 446 maçta 76 gol 99 asistlik bir performans sergiledi.

Pogba kaç yıl ceza alabilir?

2018'de Dünya Kupası kaldıran 30 yaşındaki Pogba, Uluslararası Anti-Doping Mahkemesi'nde yargılanacak. Fransız yıldız eğer suçlu bulunursa 2 yıy futboldan men cezasıyla karşı karşıya kalacak. Eğer kasıtlı olarak doping yaptığına hükmedilirse bu ceza 4 yıla kadar çıkabilecek.

Pogba, ManU-Roma maçında gündem olmuştu

2021 yılında Avrupa Ligi'nde Manchester United-Roma maçından sonra doping testine alınacağının söylenmesi üzerine yaşadığı şaşkınlık kameralara yansıyan Paul Pogba, "Yine mi doping testi" diyerek tepki göstermişti. Bu anlar İngiliz medyasına geniş şekilde yansımıştı. Söz konusu maçta Pogbalı United, bugün Fenerbahçe forması giyen Edin Dzeko'lu Roma'ya 6-2 yenmişti. Pogba attığı golün yanı sıra genel performansıyla da maçın yıldızı olurken Dzeko da bir gole imza atmıştı.

İşte yasaklı maddelerle başı derde giren 10 futbolcu

Pogba'nın yaşadığı olay sonrası akıllara doping testine tabi tutulan ve yakayı ele veren 10 ismi sizler için derledik; İşte o futbolcular...

1. Diego Armando Maradona 

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Maradona, konu özel hayatı olunca örnek alınabilecek bir kişi değildi. Sıklıkla uyuşturucu kullanıyor ve doping testlerini geçemiyordu.

İlgini Çekebilir
Dopingle suçlanmıştı! Simona Halep'ten tepki...
Habere Git

2. Pep Guardiola 

Roma forması giydiği 2001 yılında doping testine giren Pep Guardiola, dünyanın en iyi menajerlerinden biri olmasına rağmen nandolin kullanan bir futbolcuydu. 4 ay uzaklaştırma cezası alan Pep, kendisi hakkında çıkan iddiaları her zaman yalanladı.

3. Adrian Mutu 

Rumen oyuncu Adrian Mutu, 2000'lerin en gelecek vaadeden isimlerinden biriydi. 2003 yılında Chelsea ile anlaşan Mutu'nun Londra'daki ilk sezonu güzel geçmesine rağmen, 2004'te takımın başına gelen Jose Mourinho yönetiminde iyi bir oyun sergileyemedi.

Aynı yıl girdiği doping testinde kokain kullandığı ortaya çıkan Mutu, 6 ay ceza aldı. Futbolcunun, 6 yıl sonra tekrar girdiği bir doping testinde tekrardan kokain kullandığı ortaya çıktı.

4. Edgar Davids 

Edgar Davids 2000'ler futbolu için önemli bir isimdi. Ancak Hollandalı, 2001'de doping testine tabi tutuldu ve nandolin kullandığı ortaya çıktı.

5. Jaap Stam 

1990 ve 2000'lerin en iyi defans oyuncularından biri olarak gösteriken Jaap Stam, 2001'de girdiği doping testinden geçememiş ve 5 aylık ceza almıştı.

6. Garry O’Connor 

İskoç forvet Garry O'Connor, 2009'da kokain testine tabii tutulmuş ve sonuç pozitif çıkmıştı.

7. Jake Livermore 

Tottenham'ın eski orta saha oyuncusu Jake Livermore, 2015 yılı Mayıs ayında girdiği kokain testi pozitif sonuçlanmasına rağmen hala forma şansı bulabiliyordu. Takım, Livermore'un yeni sezonda forma giymemesine karar verdi. Jake aynı zamanda İngiltere formasıyla çıkacağı bir maç öncesi yapılan doping testini de geçememişti. 

Pek çok sporsever, Livermore'un neden ceza almadığı merak etti. Yapılan araştırma sonrası Livermore'un yeni doğan bebeğinin ölümü sonrası büyük bir depresyona girdiği ve bu nedenle 2 yıl ceza almak yerine, hiçbir ceza almadığı ortaya çıktı.

8. Mark Bosnich 

2003 yılında, Avusturyalı kaleci Mark Bosnich'in kokain testi pozitif çıktı. Bosnich, içkisine uyuşturucu karıştırıldığını iddia etti anacak İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 9 ay sahalardan uzaklaştırıldı. 

9. Fernando Couto

Lazio forması giydiği sırada doping testine tabi tutulan Fernando Couto'nun, idrarında nandrolin adlı bir maddeye rastlandıktan sonra 4 ay sahalardan uzak kaldı ve 60 bin dolar ceza ödemek durumunda kaldı.

10. Kolo Toure 

Uyuşturucu kullanmadan önce Kolo Toure kilo verdirici ilaçlar kullanıyordu. Ancak Fildişi Sahilli oyuncunun 2011'deki doping testi pozitif çıkınca Toure yeşil sahalardan 6 ay uzak kaldı. O sıralar hala kilo vermesi gerektiğini düşünen 35 yaşındaki futbolcu, eşinin arkadaşının tavsiyesi üzerine su tabletleri kullanmaya başladı. Doping sayılan bu madde yüzünden ceza alan Toure, o sıralar Manchester City forması giyiyordu ve 6 aylık ara kariyerini çok etkilemişti.

Senin için hazırladığımız haberler