Patriots üst üste 11. kez AFC Doğu birincisi

22.12.2019 - 03:42 | Son Güncellenme: 22.12.2019 - 03:42

NFL'de New England Patriots, Amerikan Futbol Konferansı Doğu Grubu'nda liderlik için rakibi olan Buffalo Bills'i sahasında konuk etti. 
 

Patriots, maçın ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Rex Burkhead, koşu oyunu sırasında Buffalo Bills'in safetylerinden Jordan Poyer'ın müdahalesiyle topu elinden düşürdü. Yere düşüp seken topu bir başka safety Micah Hyde aldı ve topu rakip yarı sahasının 31 yard çizgisine kadar taşıdı. (12.31) Fumble recover sonrasında hicüm hakkı kazanan Bills, touchdown yapamasa da, son hakkını Stephen Hauschka'nın 35 yard uzaktan attığı alan golüyle tamamladı ve 3-0 öne geçti. (9.17) Ancak New England Patriots, maçın ilk touchdonwına imza attı. 8 yardlık pas oyununda Tom Brady'nin pasını, tight endlerden Matt LaCosse yakaladı. LaCosse, topu 1 yard çizgisinde alıp gol bölgesine girdi. (1.50) Touchdown sonrasında Nick Folk'un ekstra golü isabetli oldu. Pats birinci çeyreği 7-3 önde tamamladı.

 
Buffalo Bills, ikinci 15 dakikaya önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdürerek başlasa da sayı çıkaramadı. Patriots, ilerleyen dakikalarda Nick Folk'un 36 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı 7 sayıya çıkardı. (5.04) Ancak Bills, çeyreğin bitimine 1 saniye kala, 1 yardlık pas oyunundan touchdown yapmayı başardı. Hücum hattından Dion Dawkins, Josh Allen'ın attığı topu gol bölgesinde tuttu. Touchdownın ardından Ekstra gol sonrasında skora denge geldi. Takımlar, devre arasında soyunma odasına 10-10'luk eşitlikle gitti.
 
Üçüncü çeyreğe hücumda başlayan Buffalo Bills, başarılı oyunlar ortaya koymasına karşın sayı yapamadı. New England Patriots ise, Nick Folk'un ayağından 51 yardlık alan golü isabeti buldu ve 13-10 öne geçti. (9.54) Ancak Pats'in üstünlüğü kısa sürdü. 53 yardlık play action pas oyununda wide receiverlardan John Brown, Josh Allen'ın pasını yakaladı ve önü boş bir alanda gol bölgesine koştu. Öne geçen Bills, touchdown sonrasında Stephen Hauschka'nın ekstra golüyle farkı 4 sayıya çıkardı. (7.25) New York ekibi, son 15 dakikaya 17-13 önde girdi.
 
New England Patriots, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Nick Folk'un 20 yardlık alan golüyle tamamladı ve farkı 1 sayıya indirdi. (10.45) Massachusetts ekibi, bu alan golünün ardından 6 dakika geçmeden bir kez daha öne geçti. Running backlerden Rex Burkhead, 2 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde bitirdi. Touchdown sonrasında ekstra 2 sayı oynayan Patriots'ta yıldız wide receiver Julian Edelman, Tom Brady'nin pasnı gol bölgesinde yakalayarak farkı 7 sayıya çıkardı. (5.06) Son dakikalarda başarılı bir savunma ortaya koyan New England Patriots, mücadeleden 24-17 galip ayrıldı. Bu sonuçla Bills ile arasındaki galibiyet farkını 2 maça çıkaran Pats, üst üste 11. kez Amerikan Futbol Konferansı Doğu Grubu birincisi olarak, NFL'de üst üste en çok grup liderliği elde eden takımı oldu. Buffalo Bills ise, en fazla 5. sıraya çıkabilecek ve Play-off'ta Wild Card maçı oynayacak.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 NEW ENGLAND PATRIOTS 
 
Tom Brady (QB): 33'de 26 pas isabeti, 271 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 ekstra 2 sayı pası
 
Rex Burkhead (RB): 5 koşu oyununda 20 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 4'te 4 pas yakalamada 77 yard mesafe
 
Lawrence Guy (DE): 3'ü solo, toplam 6 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack
 
 BUFFALO BILLS 
 
Josh Allen (QB): 26'da 13 pas isabeti, 208 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 7 koşu oyununda 43 yard mesafe
 
Dion Dawkins (OG): 1 yardlık pas yakalama touchdownı

Senin için hazırladığımız haberler