Patrice Evra, en büyük pişmanlığını açıkladı

19.10.2023 - 16:41 | Son Güncellenme: 19.10.2023 - 16:47

Manchester United'ın efsane oyuncularından olan Patrice Evra, zamanında Fransa Milli Takımı'nı seçmesiyle ilgili pişmanlık yaşadığını açıkladı. İşte detaylar

Patrice Evra, en büyük pişmanlığını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Senegal'de doğup Fransa'da büyüyen ve Fransa Milli Takımı'nı seçen eski futbolcu Patrice Evra, bu seçimi hakkında itirafta bulundu.  

"Fransa yerine kendi ülkemi seçerdim"

Katıldığı bir YouTube kanalına konuşan Evra, milli takım seçimi konusunda pişmanlık yaşadığını belirterek, ''Eğer zamanı geri alabilseydim, Fransa yerine kendi ülkem Senegal'i temsil etmeyi seçerdim. İyi oynayıp kazandığınızda Fransız olursunuz, ancak takım kaybettiğinizde Senegalli olursunuz." dedi.

"Afrika futbolu bunu kesinlikle hak ediyor"

Afrika futbolunun gelişimi için genç nesle örnek olmaları gerektiğini söyleyen Evra, ''Bu genç nesle, kendi ülkeleri adına oynayarak başarılı olabileceklerini göstermeliydik. Afrika futbolu bunu kesinlikle hak ediyor.'' şeklinde konuştu.

Patrice Evra'nın milli takım kariyeri

Patrice Evra, Fransa Milli takımı ile 81 karşılaşmada forma giymiş ve 2 asiste imza atmıştı.

Patrice Evra'nın kariyeri

Bir diplomatın çocuğu olan Evra, Senegal'de doğdu ve Avrupa'ya bir yaşındayken geldi. Fransa'da büyüdü ve futbol kariyerine yaşadığı şehrin takımları CO Les Ulis ve CSF Brétigny gibi Île-de-France bölgesinde yer alan çeşitli futbol kulüplerinde başladı. 1997'de, bir süreliğine Paris Saint-Germain'de futbol oynadı.

Bir yıl sonra, Sicilya'daki Marsala takımıyla ilk profesyonel olarak anlaşma imzaladı. Bu takımda ilk resmi maçına çıktı ve sonraki sezon Monza'ya trasfer oldu. Monza'da bir yıl top koşturduktan sonra Nice'e transfer olarak Fransa'ya döndü. Önceki kulüplerinde orta sahada oynamasına rağmen, Nice'de tam anlamıyla bek oyuncusuna dönüştü. 2002'de Monako kulübü Monaco'ya transfer oldu ve takımın 2003'teki Coupe de la Ligue'i kazanmasına büyük katkı sağladı.

Şampiyonlar Ligi Finali'ne çıktı

Kariyerinde ilk kez bir Avrupa kupası maçında yer aldı. 2003-04 sezonunda Evra takımıyla beraber 2004 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne çıktı. Yine aynı sezonda, Evra Ulusal Profesyonel Futbolcular Birliği (UNFP) Ligue 1 Yılın Genç Oyuncusu ödülünü kazandı. Aynı organizasyonda Ligue 1 Yılın Takımı'na seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler