Kasımpaşa. İcraya Verdiği Trabzonspor'dan 22.3 Milyon Lira Aldı

01.12.2022 - 23:19 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 00:28

Kasımpaşa, Trabzonspor'a sattığı Evren Eren Elmalı ve Doğucan Haspolat'ın transferinden kaynaklanan alacağının 22.3 milyon lirasını UEFA gelirinden tahsil etti.

Kasımpaşa. İcraya Verdiği Trabzonspor'dan 22.3 Milyon Lira Aldı

Salim MANAV - AJANSSPOR ÖZEL

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Trabzonspor'a sattığı Evren Eren Elmalı ve Doğucan Haspolat'tan kaynaklanan alacaklarının 22 milyon 300 bin lirasını tahsil etti. İstanbul ekibinin geçen ay başlattığı ortaya çıkan icra takibi sonuçlandı.

Yazılı ikaz sonuç vermedi yargıya gitti

Trabzonspor ödeme konusundaki yükümlülüğünü yerine getirmeyince Kasımpaşa, yazılı bir uyarıda bulundu. Fakat bundan bir sonuç alamayınca haciz işlemleri için yargı yoluna başvurdu. Bu başvurunun sonunda bordo mavili kulüpten 22.3 milyon lira tahsil edildi.

Paşa, parayı UEFA gelirinden aldı

Ajansspor'un ulaştığı bilgilere göre söz konusu para, Trabzonspor'un UEFA'dan bu sezon elde ettiği gelirlerden kesilerek tahsil edildi. Karadeniz ekibi UEFA Finansal Fair Play Anlaşması kapsamında yer alıyor. Kasımpaşa, Eren ve Doğcuan'ı toplam 6 milyon Euro karşılığında Trabzonspor'a satmıştı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da 9 oyuncu antrenmana katılmadı!
Habere Git

Eren Elmalı, Avcı'nın bankosu

A Milli Takım'a da seçilen 22 yaşındaki sol bek Evren Eren Elmalı, Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın değişmezleri arasına girmeyi başardı. Genç futbolcu, toplam 21 maçta 1818 dakika forma giydi. Oyuncu 1 gol atarken 5 de asiste imza attı. Elmalı, milli takımla da 4 maçta forma giydi.

Doğucan Haspolat'ın tercihi Türkiye

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde dünyaya gelen 22 yaşındaki Doğucan Haspolat ise toplam 7 maçta 110 dakika süre alabildi. Genç orta saha oyuncusu, U17 ve U18 seviyelerinde Hollanda Milli Takımı'nda oynarken U21'de tercihini Türkiye Milli Takımı'ndan yana kullandı.

Şampiyonlar Ligi gelir hayali olmadı

Geçen sezon şampiyon olan Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak ekonomik olarak da büyük bir gelir elde etmeyi umuyordu. Ancak bordo mavililer Danimarka'nın Kopenhag ekibine play-off turunda elenerek, bu şansı kaybetti. Trabzonspor, yoluna daha sonra UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Ama Avcı'nın ekibi burada da gruptan çıkamayarak Konferans Ligi'nde düştü.

İlgini Çekebilir
Sezon bitecek ama TFF yine erteledi!
Habere Git

Kulüpler, TFF'den lisans alamıyor!

Trabzonspor'un yaşadığı mali sıkıntı aslında birçok Süper Lig kulübünde de var. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bir çok kulüp kriterleri yerine getiremediği için Ulusal Kulüp Lisans başvrularına dair karar verme tarihini üç kez erteledi. TFF, 21 Mayıs'ta verilmesi gereken kararı önce 24 Eylül'e, sonra da 23 Aralık 2022 tarihine erteledi.

İşte Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler

TFF'den bugüne kadar Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler ise şöyle:

1. Corendon Alanyaspor
2. Beşiktaş
3. Çaykur Rizespor
4. Demir Grup Sivasspor
5. Fenerbahçe
6. Fraport TAV Antalyaspor
7. Galatasaray
8. Göztepe
9. Araba.com Konyaspor
10. Kasımpaşa
11. Medipol Başakşehir
12. Trabzonspor 
13. İstanbulspor
14. Adanaspor
15. Ankara Keçiörengücü
16. Kocaelispor
17. Manisa Futbol Kulübü 
18. Yılport Samsunspor 
19. Anagold 24Erzincanspor
20. Bodrumspor
21. Bucaspor 1928
22. Isparta 32 Spor
23. Sivas Belediyespor
24. Uşakspor
25. Weecoins Kırklarelispor

Kadın Kulüpleri

1. ALG Spor
2. Beşiktaş Vodafone
3. Çaykur Rizespor
4. Fenerbahçe
5. Trabzonspor
6. Wulfz Fatih Karagümrük 

Senin için hazırladığımız haberler