Para arayan Beşiktaş yönetimi, Fulya Davası'na neden sahip çıkmıyor?

22.01.2020 - 13:04 | Son Güncellenme: 22.01.2020 - 16:04

Beşiktaş’ın eski başkanı Yıldırım Demirören’in Fulya’daki ikiz kulelerde ve transferlerde kulübü zarara uğrattığına dair dava geçen Ekim’de noktalandı. ‘Fulya Davası’ olarak bilinen davanın avukatlarından Aker Çıtak, “Beşiktaş yönetimi, Demirören’e karşı zarar tazmin davası açabilir. 100 milyon dolara yakın gelir söz konusu” dedi.

Büyük bir mali açmaz içinde olan ve ödemelerde güçlük çeken Beşiktaş’ta yeni gelir kaynakları aranırken, kulüp çevreleri Fulya davasını adresi gösteriyor.

2007-08’de dönemin başkanı Yıldırım Demirören’in ibra edilmemesi üzerine açılan Fulya davası, geçen Ekim ayında kesinleşti. Yargıtay’ın da son sözü söylediği dava sonucuna göre siyah beyazlı kulüp, Demirören’den zararların tazmini için dava açabilir.
Fulya davası avukatlarından Aker Çıtak, Ajansspor’a yaptığı açıklamada, “Dava Beşiktaş lehine sonuçlandı. Mateo Ferrari ve Vincent Del Bosque’ye ödenen tazminatlar, bütçenin aşılması, futbolcu alışverşilerinden kaynaklı zararlar ve Fulya’da yapılan AVM’de uğranılan hak kaybı gibi 7-8 kalemde kulübün zarara uğradına yargı hükmetti. Beşiktaş yönetimi, şimdi Demirören yönetimine karşı zarar tespit ve tazmini için dava açabilir” dedi.

100 MİLYON DOLARLIK GELİR ELDE EDİLEBİLİR

Zaman aşımının 2 yıl olduğunu ve sürenin Ekim 2019’dan itibaren işlemeye başladığını kaydeden Çıtak, Fulya’daki kuleleri yapan Aşçıoğlu firmasına karşı da ayrıca bir dava açılıp açılamayacağı konusundaysa şunları söyledi: “Kulüple Aşçıoğlu arasında yapılan bir ilave anlaşma, bir tahkim kararı var mı yok mu? Bu önemli. Biz dava sürecinde bu bilgiyi talep ettik ancak nedense mahkemeye gönderilmedi. Kulüple firma arasında bir anlaşma varsa, bir hak talebi oluşmayabilir” dedi.

Peki Ahmet Nur Çebi yönetimi, eski başkan Yıldırım Demirören’e karşı dava açarsa, tahmini olarak ne kadar gelir elde edebilir? Çıtak, “100 milyon dolara yakın bir gelir talebinde bulunabilir. Bu davayı ancak Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği açabilir ve bunun için genel kurula sorma mecburiyeti de yok” diyor.

FERRARİ VE DEL BOSQUE’YE 16.5 MİLYON TAZMİNAT

2004’te Beşiktaş’ın başına gelen ancak yarım devrenin ardından görevine son verilen İspanyol teknik adam Vincent Del Bosque, açtığı davayı kazanarak, kulüpten 8.5 milyon Euro tazminat almıştı. Oysa İspanyol teknik adam, kendisinin ve yardımcıların sadece 1 yıllık hak edişlerini talep etmiş ama bu kabul edilmemişti.

2009-2011 arasında Beşiktaş forması giyen İtalyan futbolcu Mateo Ferrari de sözleşmesi tek taraflı feshedilince önce solğu yargıda almıştı. Davayı kazanan Ferrari'ye 8 milyon Euro tazminat ödenmişti.

Fulya’daki eski kulüp binası alanına yapılan anlaşma sonrası Aşçıoğlu İnşaat tarafından ikiz kuleleler dikildi. Kulüp buradan yüzde 30 oranında bir pay aldı. Ancak son iki seçimde başkanlığa da aday olan Hürser Tekinoktay başta olmak üzere bazı üyeler konuyu yargıya taşıdı.

SİYAH BEYAZLI KULÜBÜN 56 DAİRELİK KAYBI OLDU

Dava sonucunda Beşiktaş’ın Fulya’da zarara uğradı hüküm altına alındı. Kongre üyelerinden ve Fulya davası müdahillerinden Ozan Biber, Beşiktaş’ın Fulya’daki kulelerden 56 daire daha hak talebinde bulanabileceğini belirterek, “Söz konusu yerde gayrimenkullerin ne kadar değerli olduğu ortada. Kaynak arayan kulüp, Fulya davasına sahip çıkarsa, samimiyetini de ortaya koyar. Yönetimin derhal Fulya davasını kabul edip gerekenleri yaparak Beşiktaş’ın haklarını geri alması lazım” dedi.

Yıldırım Demirören’den hesap soracağını söyleyerek göreve gelen Fikret Orman, Fulya davasında eski yönetimin devamı olduğunu savunup, davayı açanların karşısında yer almıştı.

Peki bugünkü Beşiktaş yönetim, Fulya davasında ortaya çıkan hakkı almak için yargıya gidecek mi?
Konuya ilişkin olarak Beşiktaş’ın iletişimden sorumlu yöneticisi Adan Dalgakıran’ı aradık ancak bir geri dönüş alamadık.

AJANSSPOR-ÖZEL

Senin için hazırladığımız haberler