Pakistan’da yolcu uçağı düştü, işte ölü ve yaralı sayısı! Düşen uçakta Zara Abid de vardı...

22.05.2020 - 19:32 | Son Güncellenme: 22.05.2020 - 19:37

Son dakika bilgisine göre Pakistan'da yolcu uçağı yerleşim alanına düştü. Bunun üzerine vatandaşlar, Pakistan’da düşen uçak sonrası ölü ve yaralı sayısı kaç gibi araştırmalara başladı. Öte yandan düşen uçakta yer alan Zara Abid’in de akıbeti merak ediliyor. Peki Zara Abid kimdir, öldü mü? Pakistan’da düşen uçak ve Zara Abi hakkında bazı bilgiler haberimizde.

Pakistan’da yolcu uçağı düştü, işte ölü ve yaralı sayısı! Düşen uçakta Zara Abid de vardı...

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü. Düşen uçakta Zara Abid de yer alıyordu. Bunun üzerine, Pakistan’da uçak neden düştü, ölü - yaralı sayısı kaç gibi araştırmalar sıklaştı. Öte yandan uçağın yolcu listesinde adı yer alan Zara Abid hayatı hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki Zara Abid kimdir, mesleği ne? İşte son dakika bilgileri... Abid Uçak kazasında öldü mü? İşte merak edilenlerin cevapları...

PAKİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI YERLEŞİM YERİNE DÜŞTÜ

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözcüsü Abdul Sattar Kokhar, yaptığı açıklamada, Airbus A-320 model uçağın 90 yolcusu ve 8 kişilik mürettebatıyla Lahor'dan havalandığını ve Karaçi Havalimanı yakınlarındaki Model Colony adındaki yerleşim alanına düştüğünü söyledi.

Kazanın ardından açıklama yapan Karaçi Belediye Başkanı Vasim Akhtar, uçakta bulunan yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadığını belirterek, kaza nedeniyle 6 binanın tamamen yıkıldığı bilgisini paylaştı. 

Uçağın yerleşim yerine düştüğü ve araçlarla binaların yandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Pakistan ordusu ve Sindh Eyalet Sağlık Bakanlığından da açıklamalar geldi. 

Ordudan yapılan açıklamada, bölgeye askeri acil müdahale ekiplerinin gönderildiği ve kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi. Kazanın boyutunu görmek için askeri bir helikopterin havalandığı da belirtildi. 

Sindh Eyaleti Sağlık Bakanlığı ise bölgedeki hastanelerde acil durum ilan edildiğini duyurdu. 

Ülkede gönüllü ambulans hizmetleri veren Edhi Vakfı da kaza alanında yaptıkları çalışmada şu ana kadar 13 yolcunun cesedine ulaştıklarını, bölgede yaşayan 30 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 

PAKİSTAN'DA UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

PIA Genel Müdürü Arşad Malik, paylaştığı görüntülü mesajda, kazanın teknik bir sorun nedeniyle yaşanma ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, "Pilottan son duyduğumuz söz teknik bir arıza olduğu yönündeydi." dedi. 

Kuleden uçağın inebileceği yönünde gelen çağrının son çağrı olduğunu kaydeden Malik, "İki pist de inişe hazırdı ve kuleden inebileceği bilgisi gelmişti ancak pilot bir tur attıktan sonra inmek istemiş. Şu an teknik arızanın ne olduğunu bilmiyoruz ancak soruşturmamız sürüyor." diye konuştu. 

Karaçi'nin bağlı bulunduğu Sindh Eyalet Valisi İmran İsmail de yaptığı açıklamada uçağın yerleşim alanına düşmesi nedeniyle korkutucu boyutta ölü ve yaralı sayısıyla karşılaşmaktan endişe ettiğini belirtti. 

 

ZARA ABİD YOLCULAR ARASINDAYDI

Pakistan'ın Karaçi kentinde yolcu uçağı düştü. Karaçi Belediye Başkanı uçakta bulunan 107 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ünlü model Zara Abid'in de düşen uçakta olduğu ortaya çıktı.

ZARA ABİD KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE MESLEĞİ NE?

Zara Abid, dünyaca ünlü Pakistanlı bir mankendir. 4 Nisan doğumlu olan Zara Abid, Pakistan'ın Lahor kentinde doğmuştur. Daha sonra ailesiyle birlikte Karaçiye taşınmış ve eğitim hayatına Karaçi'de başlamıştır. Lisans eğitimini ülkesi Pakistan'da tamamlayan Zara Abid, ülkesindeki birçok ünlü modacı ile çalışmıştır. Ayrıca Zara Abid, Pakistan yapımı Chaudhry filminde de rol almıştır.

ZARA ABİD FOTOĞRAFLARI:

Senin için hazırladığımız haberler