Manny Pacquiao, 45 yaşında Olimpiyat altın madalyasını hedefliyor

01.09.2023 - 13:23 | Son Güncellenme: 01.09.2023 - 13:27

Efsanevi boksör Manny Pacquiao, 45 yaşında Olimpiyat altın madalyasını kazanmayı hedefliyor. Boks efsanesi, Paris 2024 Olimpiyat oyunlarında dövüşmeyi planlıyor.

Manny Pacquiao, 45 yaşında Olimpiyat altın madalyasını hedefliyor

AJANSSPOR HABER

Manny Pacquiao, 45 yaşında Olimpiyatlara katılarak kariyerine bir de altın madalya eklemek istiyor. Daha önce Olimpiyat şampiyonluğu bulunmayan Filipinli boksör, 2024 yılındaki Olimpiyat oyunlarına katılmanın yollarını arıyor.

Pacquiao, Olimpiyatlara nasıl katılacak?

Gelecek yaz Olimpiyatlar başladığında 45 yaşında olacak olan Pacquiao, yarışmaya nasıl hak kazanabileceğini danışmak üzere Filipin Olimpiyat Komitesine ulaştı.

Eski şampiyon, tüm spor dallarında yaş sınırı 40 olduğu için Asya Oyunları'na katılamayacak ancak 2024'ün birinci ve ikinci çeyreğinde gerçekleşecek iki turnuvaya daha katılmayı planlıyor.

İlgini Çekebilir
Boks Federasyonu başkanından iddialara sert yanıt: "Yalan ve iftiradır!"
Habere Git

Komiteden açıklama

Filipin Olimpiyat Komitesi (POC) başkanı Abraham Tolentino şunları söyledi: "Senatör Pacquiao'nun ekibi, Filipinli yüzük idolümüzün Paris'te dövüşmek istediğini bize söyleyerek ulaştı. Fakat Senatör Pacquiao artık gelecek ay Hangzhou'da yapılacak Asya Oyunları'nda eleme için yarışamayacak"

Siyasete atıldı

Eylül 2021 tarihinde eldivenlerini asan Manny Pacquiao, emekli olduğundan beri ülkesi Filipinler'de siyaste atıldı. Şu an senatör olan boksör, 2022'deki başkan adaylığından başarısızlıkla ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler