Packers'tan Vikings'e geri dönüş izni yok

16.09.2019 - 02:35 | Son Güncellenme: 16.09.2019 - 02:35

NFL'in 2. hafta maçında Green Bay Packers, ezeli rakiplerinden Minnesota Vikings'i Lambeau Field'da konuk etti.
 
Maça muazzam bir giriş yapan Green Bay Packers hücumu, 2 dakika 10 saniyede, toplam 4 oyunda touchdownı yaptı. Son oyunda running back (koşucu) Jamaal Williams, 15 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Touchdown sonrasında Mason Crosby, ekstra golü sayıya çevirdi ve Peynir Kafalılar 7-0 öne geçti. (12.50) Minnesota Vikings ise, ilk hücum serisinde Dalvin Cook'a ağırlık verdi; ancak, gol bölgesine 29 yard kala ilerleyemedi. Vikings, son hücum hakkında Dan Bailey ile 47 yard uzaklıktan alan golü denedi; ancak Bailey'in şutu isabetli olmadı. (9.16) Hücumdaki etkili oyunlarını sürdüren Packers, 12 yardlık pas oyunundan gelen touhcdownla farkı çift hanelere çıkardı. Wide receiverlardan Geronimo Allison, Aaron Rodgers'ın attığı pası gol bölgesinde tuttu. Akabinde Mason Crosby, ikinci ekstra golünde de isabet buldu ve Wisconsin ekibi skoru 14-0'a getirdi. (3.18) Vikings, ikinci hücum serisinin 3. oyununda, oyun kurucusu Kirk Cousins'ın koşu oyunuyla ilerleyip hakkını tazelese de bir sonraki oyunda top kaybı yaptı. Cousins, Packers defans hattı oyuncusu Kenny Clark tarafından sacklenirken topu da yere düşürdü. Yere düşen topu, bir başka savunma hattı oyuncusu Dean Lowry yakaladı ve Green Bay Packers, rakip yarı sahasının 33 yard çizgisinden yeni bir hücuma başladı. (1.16) 
İkinci çeyreğe, fumble recover sonrasında elde ettiği hücum serisini sürdürerek başlayan Packers, kısa sürede touchdownla tamamladı. Bir diğer running back Aaron Jones, 2 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde bitirmeyi başardı. Farkı 20 sayıya çıkaran Peynir Kafalılar, 3. ekstra golün de sayı olmasıyla skoru 21-0'a getirdi. (14.16) Minnesota Vikings'in cevabı 16 saniye sonra geldi. Minneapolis ekibinin başarılı running backi Dalvin Cook, 75 yardlık koşu touchdownına imza attı. Dan Bailey de ekstra golde sayı buldu ve Vikings farkı 14 sayıya düşürdü. (14.00) Packers da, bir sonraki hücum serisinde, fumbledan doğan bir top kaybı yaptı. Aaron Rodgers'ın pasını yakalayan Davante Adams, cornerbacklerden Xavier Rhodes'un müdahalesiyle topu yere düşürdü. Yere düşen topu, Vikings'in safetylerinden Harrison Smith aldı ve hücum hakkı Minneapolis ekibine geçti. (12.36) Ancak Vikings, elde ettiği bu hücum serisinden sayı çıkaramadı. İkinci çeyreğin ilerleyen dakikalarında, hücumlar yerine savunmaların öne çıktığı anlar devam etti. Minnesota hücumunda Kirk Cousins'ın Stefon Diggs'e attığı pasa Darnell Savage'ın müdahalesi sonrasında dış linebacker Preston Smith topu yakaladı ve hücum hakkını Packers'a geçirdi. (4.04) Ancak Peynir Kafalılar, interception sonrası elde ettiği hücum serisini değerlendiremedi. Vikings'in çeyreğin bitimine 1.07 dakika kala, Kirk Cousins - Stefon Diggs ikilisinin pas oyunu touchdownla sonlansa da, hakemin pozisyona tekrardan bakmasıyla verilen ihlal kararıyla sayı geçerli olmadı. Sonraki hücumlarda touchdown yapamayan Mor Sarılılar, Dan Bailey'in 31 yard uzaklıktan attığı alan golüyle farkı 11 sayıya indirdi. Kalan 51 saniyelik sürede sayı çıkmadı ve Green Bay Packers devreye 21-10 önde girdi.
 
Minnesota Vikings, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde topu degajla Packers'a verse de, maçta ikinci kez fumble recoverdan yeni bir hücum hakkı kazandı. Topu çıkarırken yapılan hatada Aaron Rodgers topu kontrol edemeyip düşürdü. Topa sahip olan isim, Vikings savunma hattından Hercules Mata'afa oldu ve hücum sırası Minneapolis ekibine geçti. (10.13) Bu sefer fırsat tepmeyen Vikings'te başarılı wide receiver Stefon Diggs, Kirk Cousins'ın 45 yardlık pas oyununda ilk kez top yakalarken gol bölgesinde oyunu noktaladı. Minnesota Vikings, ekstra gol kaçsa da farkı 1 touchdown sayısının altına indirmeyi başardı. (9.12)  Son 15 dakikaya 21-16 geride giren Vikings, maçın bitimine 5 dakika 10 saniye kala, öne geçme şansında top kaybı yaptı. Sol taraftan çapraz koşu yapıp gol bölgesine giren Stefon Diggs'in önüne geçen cornerback Kevin King, Kirk Cousins'ın 8 yardlık pasını yakalayarak hem touchdowna izin vermedi hem de hücum sırasını takımına geçirdi. Green Bay Packers, ilk 3 hücum serisinde bulduğu touchdownlar haricinde sayı üretemese de, skor üstünlüğünü korumasını bildi ve mücadeleden 21-16 galip ayrıldı. Bu sonuçla Packers, bu sezon ikinci maçını da kazanırken, Vikings ise ilk yenilgisini aldı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 
 GREEN BAY PACKERS 
 
Aaron Rodgers (QB): 34'te 22 pas isabeti, 209 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası
 
Aaron Jones (RB): 23 koşu oyununda 116 yard mesafe, 1 koşu touchdownı, 6'da 4 pas yakalamada 34 yard mesafe
 
Preston Smith (LB): 2 tackle, 1 interception
 
Kenny Clark (DT): 2 tackle, 1 sack, 1 top düşürme
 
Kevin King (CB): 1 tackle, 1 interception
 
 MINNESOTA VIKINGS 
 
Kirk Cousins (QB): 31'de 13 pas isabeti, 213 yard pas mesafesi, 1 touchdown ve 2 interception pası, 2 koşu oyununda 17 yard mesafe
 
Dalvin Cook (RB): 20 koşu oyununda 154 yard mesafe, 1 koşu touchdownı, 3'te 3 pas yakalamada 37 yard mesafe
 
Harrison Smith (S): 6 tackle, 1 top düşürme, 1 fumble recover
 

Senin için hazırladığımız haberler