Packers'ın namağlubiyetine Eagles son verdi

27.09.2019 - 15:25 | Son Güncellenme: 27.09.2019 - 15:25

NFL'in 4. hafta açılış maçında Philadelphia Eagles, Lambeau Field'da Green Bay Packers'ın konuğu oldu.

Sert ve gergin başlayan maçın ilk hücum serisini oynayan Philadelphia Eagles, başarılı iki koşu oyunu sonrasında art arda oynadığı pas oyunlarından yard kazanımı sağlayamadı ve degajla topu Green Bay Packers'a teslim etti. Packers, ilk hücum serisinde, Aaron Rodgers'ın Davante Adams'a attığı paslarla etkili olurken, 58 yardlık pas oyununda kendi yarı sahasının 35 yard çizgisinden rakip yarı sahasının 7 yard çizgisine geldi. Akabinde iki koşu oyunu oynayan Peynir Kafalılar, Aaron Jones'un 3 yardlık koşu touchdownıyla maçtaki ilk sayıları kaydetti. Touchdown sonrasında Mason Crosby, ekstra golü sayıya çevirdi ve Packers 7-0 öne geçti. (10.31) 

İkinci çeyreğe girerken, devam ettiği hücum serisinde ilerleyen Wisconsin ekibi, touchdown yapamasa da, Mason Crosby'nin 30 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı çift hanelere çıkardı. (14.01) Philadelphia Eagles'ın ilk sayıları da, yedikleri alan golü sonrası tamamladığı hücum serisinde geldi. 6 yardlık pas oyununda Alshon Jeffery, Carson Wentz'in pasını gol bölgesinde yakaladı. İlk olarak touchdown kararı çıksa da, hücumda bir pas ihlali olduğu gerekçesiyle sayı iptal edildi. Daha sonra pozisyon, baş hakem tarafından tekrar incelendi ve kurallara göre touchdown tekrardan geçerli sayıldı. Touchdown sonrasında Jake Elliott, ekstra golde isabet kaydetti ve Eagles farkı 3 sayıya düşürdü. (11.47) Mason Crosby ile bir alan golü daha bulan Packers'a karşı etkili hücumlar sergilemeye devam eden Phila, bir pas oyunundan daha touchdown çıkardı. Tight endlerden Dallas Goedert, Carson Wentz'in pasını gol bölgesinde yakaladı ve skora 13-13'lük eşitlik geldi. Touchdown sonrasında Jake Elliott, ikinci ekstra golünü de attı ve Philadelphia Eagles 14-13 öne geçti. (2.45) Bitime 2 dakiakdan az bir süre kala savunmada da etkisini arttıran Eagles'ta savunma hattından Derek Barnett, rakip yarı sahasında Aaron Rodgers'ı sacklerken topu da düşürmeyi başardı. Yere düşen topu, linebackerlardan Brandon Graham yakaladı ve hücum hakkı Eagles'a geçti. (1.53) Son 59 saniyeye girilirken, Phila'nın ilk koşu touchdownı Jordan Howard'dan geldi. Howard, 1 yardlık koşu touchdownına imza attı. Sonrasında Jake Elliott'tan bir alan golü daha geldi ve fark 8 sayıya çıktı. 
 
Green Bay Packers, 50 saniye sonra cevap vermeyi başardı. Geronimo Allison, Aaron Rodgers'ın 19 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı ve touchdown sonrasında ekstra gol başarılı sonuçlandı. Farkı 1 sayıya indiren Peynir Kafalılar, devre arasına girilirken soyunma odasına 21-20 geride gitti.
 
Philadelphia Eagles, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde Green Bay Packers'ı durdurmayı başarırken, Jordan Howard'ın 20 yardlık pas oyununda topu kısa bir mesafeden aldıktan sonra gol bölgesine gidip yaptığı touchdownla farkı 7 sayıya çıkardı. Ancak ekstra 2 sayılık denemede Alshon Jeffery, Carosn Wentz'in pasını tutamadı ve farkın touchdown+ekstra 2 sayıdan fazla olmasını sağlayamadı. (9.12)  Packers ise, 14 yardlık pas oyunundan touchdown yapmasını bildi. Tight endlerden Jimmy Grahami, Aaron Rodgers'ın attığı pası yakaladı ve gol bölgesine vardı. Touchdown sonrasında gelen ekstra golle karşılaşmaya beraberlik geldi. (3.16)
 
Son 15 dakikaya 27-27'lik beraberlikle girilirken, eşitliği Eagles bozdu. Jordan Howard, 2 yardlık bir koşu oyununu touchdownla noktaladı. Esktra golün ardından Phila, Packers karşısında 34-27 öne geçti. (14.13) Kalan sürede savunmada çelikten bir duvar ören Philadelphia Eagles, müsabakayı da bu skorla kazandı. Bu sonuçla Eagles, ligdeki ikinci galibiyetini alırken, Green Bay Packers'ın namağlubiyetine son verdi.
 

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 
 GREEN BAY PACKERS 
 
Aaron Rodgers (QB): 53'te 34 pas isabeti, 422 yard pas mesafesi, 2 touchdown ve 1 interception pası, 5 koşu oyununda 46 yard mesafe
 
Aaron Jones (RB): 13 koşu oyununda 21 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 7'de 6 pas yakalamada 37 yard mesafe
 
Jimmy Graham (TE): 9'da 6 pas yakalamada 61 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
 PHILADELPHIA EAGLES 
 
Carson Wentz (QB): 27'de 16 pas isabeti, 160 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası, 6 koşu oyununda 13 yard mesafe
 
Jordan Howard (RB): 15 koşu oyununda 87 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı, 4'te 3 pas yakalamada 28 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı 
 
Nigel Bradham (LB): 4'ü solo toplam 6 tackle, 1 interception, 2 pas defansı
 
Derek Barnett (DE): 3'ü solo toplam 4 tackle, 1 sack, 1 top düşürme
 

Senin için hazırladığımız haberler