PAARRAMMPAARÇÇAAAA

27.11.2018 - 22:45 | Son Güncellenme: 27.11.2018 - 22:45

Akyazı Spor Kompleksi Şenol Güneş Stadyumunda hakikaten müthiş maç izledik. Trabzonspor maçı tamamen domine ettiğine ve Fenerbahçe’yi sahadan sildiğine şahit olduk.

Koeman; Trabzon deplasmanını hafife almış olmalı ki, çift santrafor Frey-Slimani ile çıkmış. Trabzon deplasmanı özellikle Fenerbahçe için zor deplasmandır.

Bunu daha önceden hiç çalışmamış. Bence tek santrafor ve dikine oynayan Mehmet Ekici ilk on bir de olmalıydı. Hadi ilk on bire böyle çıktın, ikinci yarı neden tek santrafor’a geçmedin?

Koeman her taraftar gibi maçı izledi. Fenerbahçe’yi son yıllarda oyun olarak  bu kadar aciz görmedim. Trabzonspor adeta yıllardır Fenerbahçe fobisinin, acısını çıkartırcasına resmen eze eze skor yaptı.

1. dakikadan 75. dakikaya kadar sahada basmadık yer bırakmayan tüm futbolcu grubu Trabzonspor tarafındaydı. Sağ beki ve sol beki özellikle Yusuf ve Abdülkadir adeta sahada show yaptılar. Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe sahada yoktu. Hiçbir futbolcusu oyuna ve skora itiraz edecek ve takım arkadaşlarını ateşleyecek hiçbir refleks içinde değildi.

Fenerbahçe’de sadece kaleci Harun formda göründü. Harun;  skorun artmasına karşı tek başına mücadele ederken, bir o kadar da Trabzon’lu beceriksiz futbolcular vardı sahada. Trabzonspor Fenerbahçe’yi bir daha bu kadar güçsüz yakalayamaz gibi geliyor. Tarihi fark olacak maç, az daha beraberlikle bitiyordu. Futbol bu!!!

Ancak berabere bitmemesine Fenerbahçe’lilerin sevinmesi gerekir. Yoksa yabancı saha da alınacak 1 puan belki de bazı şeylerin değişmemesine neden olacaktı. Ancak şimdi bıçak kemiğe dayandı. Yönetim her şeyi tekrar gözden  geçirmeli, yoksa durum hiç mi hiç iyi gitmiyor. Fenerbahçe hiç  bu kadar aciz duruma düşmemişti.

Orta hakem gayet başarılı bir maç yönetti. Tebrik ederim. “Var” ile maçı var etmesnii bildi. Bir sözümde Trabzon seyircisine; Takımın iyi oynuyor. Rakibini sürklase etmiş. Tarihi rekabetinin tüm hıncını futbol ile alıyor. Sahaya madde atmak ile bir şey olmadığını yıllarca öğrenemedin mi? Ceza ve kaostan başka.

Başka bir tebrikte Ünal Karaman’a bu kadar önemli maçta gençlere görev verdiği için. Türk futbolunun futbol beşiği Trabzon’dan futbol tohumlarını filizlediği için. 40 yıldır Trabzon-Fenerbahçe maçı izledim, Fenerbahçe’nin bu kadar ezik olduğuna şahit olmadım.

İnşallah Ali Koç ve yönetim,birinci yarı kötü geçmiş sınavlardan kötü not almış öğrenci misali,ikinci yarı sınavları geçmek için neler yapacağını şimdiden planlanmıştır. Yoksa şu an bulunduğu durumda ikinci yarıda da olursa,Fenerbahçe seyircisi bunu kabul etmez.. Bu gün oynağı futbol anlayışı ile Fenerbahçe tarihi fark yemekten ve son haftalarda en iyi gişe yapan Müslüm filmi izleyiciyi ağlatırken, Fenerbahçe’de taraftarını ağlatmaya başladı. Bu maçta gördük ki Paramparça olmaktan son anda kurtuldu…

Fenerbahçe seyircisine bu cefayı çektirmek neden? Valbuena’da yetmedi!!!  Valbuena’yı sahada gören var mı?!! Yönetim maalesef bu sene yaptığı transferler ile sınıfta kalmıştır.

ADİL YILDIZ
İSTANBUL

Senin için hazırladığımız haberler