Özköylü'den büyük patlama: "Sen kimsin!"

22.02.2017 - 16:23 | Son Güncellenme: 22.02.2017 - 16:23

AJANSSPOR ÖZEL HABER -  TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’un teknik direktörü Osman Özköylü, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç’un sorularını yanıtladı.

Mersin İdmanyurdu maçının hakemi Tolga Özkalfa’yı sert şekilde eleştiren Özköylü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun kendisine önyargılı davrandığını ve ayrımcılık yapıldığını savundu.

İşte Özköylü’nün yaptığı o çarpıcı açıklamalar :

“Hakemin verdiği kararlar maçın önüne geçti”
İki takım açısından da önemli bir maçtı. Normalde biz daha avantajlı görünüyorduk. Hakemin verdiği kararların maçın önüne geçmesi, olayı farklı bir noktaya getirdi. Hakemin böylesine hatalar yapmış olması bizim adımıza dezavantaj oldu. Belki kazanabileceğimiz bir maç böyle farklı noktaya geldi. 70 dakika 1 kişi eksik oynadığımız, ama buna rağmen 1 puan aldığımız bir maç oldu.

“İsyan etmek istiyorum ama…”
Tolga Özkalfa’ya hakkımı helal etmemem normal. Ligdeki konumumuz ortada. Türk futbolunun seyirci bulmaya zorlandığı bir dönemde 8 bine yakın seyirci var. Büyük bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz. Takımı ligde tutmaya çalışıyoruz. Devre arasında 10 trilyona yakın bir yatırımla yönetim, takımın ligde kalması için çaba gösteriyor. Mesai veriyoruz. Böyle bir noktada sadece bir düdük ve bir kişinin verdiği karar, koskoca bir camianın farklı bir noktaya gitmesine sebep olacak. Büyük stres altındayız. Yukarılara çıkmak için uğraşıyoruz. 4 gün hastanede yattığım zaman oldu. Ama bir hakem geliyor, 1 metre dışarıdaki pozisyonu içeri taşıyıp penaltı kararı veriyor. Ben burada haklıyım. İsyan etmek istiyorum. Ama ağzımızdan her çıkan lafa ceza veriliyor.

“Şenol Güneş’in yerinde ben olsaydım 5 maç ceza alırdım”
Ben şu an Beşiktaş teknik direktörü olsaydım herhangi bir ceza almazdım. Hakemler hata yapabilir. Herkesin başına geliyor. Sivas maçında hakem Aydınlı. Kendisine yönelik hiç hakaretim yokken 3 maç cez almıştım. Bu maçta da Tolga Özkalfa Aydınlı. PFDK’da bana karşı bir önyargı var. İsmim oraya gittiğinde basıyorlar cezayı. Ben kimse gibi kaçmıyorum. İnandıklarımı söylüyorum. Kjaer ile Şenol Güneş arasındaki pozisyonu ben yaşamış olsaydım kaç maç ceza alırdım? Şenol Güneş’i babam gibi severim. Hakemlere güvenmediği yönündeki demeçlerini de hatırlıyorum. Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden biri. Ama bu durum ona imtiyaz vermemeli. Ben olsam en az 5 maç ceza alırdım. Hatırlayın. Geçen sene bana 7 maç ceza vermişlerdi. Böyle bir vicdansızlık olabilir mi?

“Sen kimsin yahu? Sen kimsin!”
TFF bizleri korumalı. Bizlere en ufak şeylerden dolayı ceza vermemeli. Hakemler hiç ceza almıyor, cezayı alan hep ben oluyorum. Yanlış yaparsam, hakaret edersem bana ceza versinler. Hakem dinlendirilse ne olacak? 5 haftadır maç almayan bir hakemden bahsediyoruz. Belki bir sezona bedel bir maça atanıyor. Hakem, kaptanımıza, ”Ben Tolga Özkalfa’yım hata yapmam” diyor. Sen kimsin yahu? Sen kimsin! Dünyanın en büyük hakemi de olsa maçı küçümseyemezsin. Bunlar hoş şeyler değil. Hakemlerin maç içindeki diyalogları belirleyici oluyor. Maçtan sonra, ”Hakkınızı helal edin” diyorlar. Nasıl helal edeyim kardeşim? Kaybettirdiğin puanlar yüzünden küme düşersem, “Hakkınızı helal edin” ile ödeyebilecekler mi? Hakemler adil olmak zorunda.

“Kayıpları telafi edersek Özkalfa vebalden kurtulur”
Futbol sahada oynanmalı. Mücadele sonrası sonuçlar ortaya çıkmalı. Son maçtaki gibi tartışmasız hatalarla kaybedilen puanlar birçok insanın gelecek adına hayallerinin kararmasına neden oluyor. İnşallah bu hata bize pahalıya patlamaz. Ligde makas daralıyor. İnşallah puan kayıplarını telafi ederiz de Tolga Özkalfa da vebalden kurtulur. İnsanın canı acıyor. Onlar geziyorlar, tozuyorlar. Ama biz hayal kırıklığı yaşıyoruz. Umarım tekrarı olmaz ve hakemlerimiz daha dikkatli olur. Çok kaliteli hakemlerimiz de var. Maalesef tesadüf müdür nedir, böyle darbeler bizi fazla üzüyor. TFF ve MHK da inşallah atamalarda daha dikkatli olur. Allah herkesin yardımcısı olsun. Başka da söyleyecek bir şey yok.

Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler