Tiago Çukur'un Hocası Ömer Rıza'dan Milli Takım Açıklaması: Gurur Duyuyorum

23.05.2022 - 18:19 | Son Güncellenme: 23.05.2022 - 18:34

A Millî Takımımızın UEFA Uluslar C Ligi'nde Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg ile oynayacağı maçların kadrosuna çağrılan Tiago Çukur'un hocası Ömer Rıza konuştu.

Tiago Çukur'un Hocası Ömer Rıza'dan Milli Takım Açıklaması: Gurur Duyuyorum

İsa KETHÜDA-AJANSSPOR

İngiltere'de Watford U23 forması giyen ve A Millî Takımımızın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta haziran ayında Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosuna ilk kez çağrılan Tiago Çukur ile ilgili Watford U23 takımını çalıştıran Ömer Rıza Ajansspor'a konuştu.

Tiago'yu Watford'a ben getirdim

19 yaşındaki oyuncunun A Milli Takım'a seçilmesini değerlendiren Rıza, "Tiago Çukur, Watford'a benim tarafımdan getirildi, serbest oyuncu konumundaydı.

"Gol atabilen bir oyuncu"

Tiago'nun gelişimi için çok çalıştık. Güçlü, çok güçlü genç bir adam. Tekniğinde iyi nitelikleri sahip orta saha oyunlarından ve açık oyundan gol atabilen bir oyuncu. 

"Çok gururlu bir koçum"

Ayrıca, oyunda da oldukça agresif. Şu anda Tiago'nun başardıklarından dolayı çok gururlu bir koçum" dedi.

Öte yandan, Hollandalı'nın Amsterdam şehrinde doğan ve futbola Zeeburgia altyapısında başlayan genç oyuncu, 2012 yılında Feyenoord altyapısına geçti. Burada 4 yıl kalan golcü oyuncu 2016 yılında AZ Alkmar altyapısına transfer oldu ve sırasıyla U17 ve U19 formalarını giydi. 

İlgini Çekebilir
A Millî Takımımızın aday kadrosu açıklandı! 5 yeni isim...
Habere Git

2020 yılında serbest kalan Tiago Çukur, Ömer Rıza tarafından Watford U23 kadrosuna dahil edildi. Bir dönem de Doncaster'da kiralık olarak oynayan Tiago, Türkiye U21 formasını 5 kez ve Türkiye U17 formasını da 2 kez giydi.

İlgini Çekebilir
Tiago Çukur kimdir, kaç yaşında ve hangi takımda oynuyor?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler