Rezerv Lig Tehlikede

07.07.2022 - 15:46 | Son Güncellenme: 07.07.2022 - 16:19

Kadroya giremeyen oyunculara kötü haber. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Süper Lig kulüpleri için açıkladığı Rezerv Lig'in oynanması tehlikeye düştü. İşte detaylar.

Rezerv Lig Tehlikede

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin seçilir seçilmez açıkladığı yeni sezonda Rezerv Lig uygulaması tehlikeye girdi...

Rezerv Lig iptal mı ediliyor?

Kulüplerin, ekonomik şartlardan dolayı bu uygulamada zorluklar çekeceğini federasyona ilettikleri, federasyon yönetim kurulunun da bunu gözden geçireceği ve büyük ihtimalle Rezerv Lig’in bu sezonluk iptal edileceği öğrenildi.

TFF 30 Haziran'da açıklamıştı

Bilindiği üzere, TFF Rezerv Lig'in kurulması ile ilgili 30 Haziran 2022 tarihinde resmi internet sitesinden bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

  • 2022-2023 Futbol Sezonunda Rezerv Lig’in kurulmasına karar verilmiştir. 


  • Buna göre Rezerv Lig müsabakaları; Süper Lig’de bulunan 19 kulübümüzün katılımı ile, Süper Lig fikstürüne göre ve A Takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecektir. 


  • Rezerv Lig müsabakalarında, Kulüplerin A Takım Listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabilecektir. 


  • Sezon içerisinde, kulübün Profesyonel A Takımı ile Rezerv Takımı arasında, futbolcu geçişi bakımından herhangi bir kısıtlama veya sınırlama olmayacaktır.  


  • Rezerv Lig’e ilişkin diğer hususlar, Rezerv Lig statüsünde ilan edilecektir. 
İlgini Çekebilir
Süper'i bırak, Rezerv'e bak! Bu iş zor...
Habere Git

Büyükekşi: "Türk futboluna faydalı olacağını göreceğiz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, "Kulüp başkanıyken ilk gündeme gelen konu şuydyu. Takımların 3. ligde bir takımı olsun, orada kora kor mücadele etsinler. Geçtiğimiz senelerde özellikle 3. lig takımları buna karşı çıktı. Haklı da gerekçeleri vardı. Diyor ki; oradan çok kalitelşi üst düzey oyuncular gelecek, bir takımın şampiyonluk maçı ona bir başka oyuncular denk gelecek, diğer takımda şampiyonluk maçı, ona da başka bir takım denk gelecek. O zaman ligin dengesi bozulacak dediler. 3 tane grup var zaten. Her birinde 17,18 takım var. 4. bir grup kurulması gerekiyor. O zaman deplasman maliyetleri, otel maliyetleri daha da artacak. Bazı kulüplerimiz diyor ki; aynı fikstür olursa, rezerv lig olursa, ben zaten özel uçak tutup gidiyorum, özel uçak 150 kişilik. Bana ilave özel taşıma masrafı olmayacak. Otelle zaten bir anlaşmam var. Diğerleri A Takım oyuncusu zaten. 7-8 taner onlarda deplasmana giyme, soyunma odası gibi avantajlara sahip olacaklar. Bu 3. lig konusundan vazgeçtik. Şu anda bizim önerdiğimiz şey, her hafta, kupa maçları da var. Birbirine devamlı geçişler olacak. A takımda oynatabilme, abilerini rezerv ligde oynatabilme... Onun için bu modelin Türk futboluna faydalı olacağını göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler