Evren Turhan’dan olay sözler: Jesus, Terim, Avcı, Ismael, Belözoğlu…

08.10.2022 - 16:01 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 16:26

Yorumcu Evren Turhan, Fenerbahçe’den Galatasaray’a; Beşiktaş’tan Trabzonspor, Başakşehir Antalyaspor, Hatayspor, Karagümrük'e kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Evren Turhan’dan olay sözler: Jesus, Terim, Avcı, Ismael, Belözoğlu…

Nazım Türknas / Ajansspor

Eski Galatasaray futbolcusu ve spor Yorumcusu Evren Turhan, Radyospor’dan Nazım Türknas’ın konuğu oldu. Turhan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Turhan, Avrupa'da da mücadele eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor ile Beşiktaş ile Galatasaray'ı değerlendirdi. Turhan, ayrıca Antalyaspor, Ankaragücü, Hatayspor ve Karagümrük hakkında da görüşlerini açıkladı.

İlgini Çekebilir
Jesus: "Fenerbahçe böyle oynar"
Habere Git

“Jorge Jesus, Fatih Terim’e benziyor”

Fenerbahçe ve Başakşehir’in hem ligde hem Avrupa’da iyi gittiğini belirten Turhan, "Başakşehir son Avrupa maçında beklediğimiz sonucu alamadı belki ama illa ki yer yer kötü sonuçlar da olacak bazen. Fenerbahçe'ye baktığımızda Jorge Jesus farklı kadrolarla çıksa bile kendi sistemine göre sürekli takımını oynatabiliyor. 18, 19 oyuncuyu birden oynatabilmek çok enteresandır. Mesela Fenerbahçe'nin ilk 11'ini say deseler ben de dahil çoğumuz sayamayız. Bu da bir teknik direktör farkıdır. Ben Jesus'un tarzını, duruşunu, ağırlığını biraz Fatih Terim'e benzetiyorum. Oyuncu da çekinmeli biraz hocanın duruşundan"  dedi.

“Abdullah Avcı’nın performansı yüzde 50’nin altında”

Yorumcu, bu sene ligde de Avrupa'da da geçen seneki Trabzon'u göremediğini söyledi. Turhan şöyle konuştu: “Hani ligde kazanıyorlar ama yine de sonuçlar yanıltıcı. Ancak gerek kadro kalitesi, gerek hoca kalitesi bu süreci toparlayabilecek durumda. Yalnızca Avrupa maçlarında Abdullah Avcı'nın hatalı bir yaklaşımı var bence. Bu anlamda özeleştiriye kapalı bir görüntüsü var gibi. Oyuncu kadar, teknik adam performansı da çok önemli. Şuan Abdullah Avcı'nın bu sezonki teknik adamlık performansı yüzde 50'lerin altında."

“Yusuf Yazıcı’nın geri dönmesine üzüldüm”

Evren Turhan, Yusuf Yazıcı’nın Lille’den Trabzonspor’a üzüldüğünü söyledi. Turhan, “"Yusuf Yazıcı Avrupa'ya gitti, Lille'de oynuyorsun. Geri Trabzon'a dönmüş olması beni çok üzdü. Şimdi buradan nasıl toparlayacaksın, nasıl kendini bulacaksın. Futbolcu adamın hayali de büyük olmalı kararları da. Bu anlamda Arda Turan'ı takdir ediyorum. Manisa'dan başlayan bir hedef, Barcelona'da sonlandı. Hedefleri böyle büyük olmasaydı başarılı olamazdı" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Hüseyin Çimşir: "Trabzonspor yıkılmaz"
Habere Git

“Valerien Ismael’in kendini geliştirmesi gerek”

Yorumcu, Beşiktaş’ın durumunu da değerlendirdi. Turhan, “Beşiktaş'ta Ghezzal ve N'Koudou olmadan maç kazanmıyormuş gibi bir algı oluşmaya başladı. İkisi de sahaya girer girmez oyunu çözüyorlar hemen. Ancak 2 oyuncuyla bu iş yürümez, illa ki başka türlü katkılar da gerekiyor. Valerien İsmael'in kendisini de geliştirmesi gerekiyor, Türkiye Ligi'nde büyük bir takım yönetiyorsun. Fenerbahçe ön alan baskısını en iyi yapan takımdı mesela, sen neden hâlâ topla çıkmaya çabalıyorsun. Beşiktaş büyük bir takım, bu hatalara da bir yere kadar sabredilir" dedi.

“Emre Belözoğlu iyi gidiyor”

Turhan, Emre Belözoğlu’nun da Jesus gibi çok futbolcuyla oynadığını belirtti. Yorumcu şunları söyledi: “16-17 oyuncuyla bir sistem oyunu var. Belki taraftar baskısı yok ama kendi sistemini yansıtabilmek de çok zor. Şuana dek çok iyi gidiyor her şey ama oyuncuların performansı düştüğünde, sakatlıklar yaşandığında, üst üste 3 maç kaybettiğinde o süreci nasıl yönetecek? Esas önemli olan etken bu ve Emre'nin de hocalık performansını o zaman daha net göreceğiz." 

“Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’e suçu yıkmak doğru değil”

Galatasaray’da Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu'na çok fazla linç girişiminde bulunulduğunu vurgulayan Turhan, “Suçu sadece Kerem ve Yunus'a yıkmamız doğru değil. Yönetimsel bir hata da var burada. Yapılan transferler planlanırken yabancı sınırını, bu oyuncuların psikolojilerini de gözetmek lazım. Bu iki genç oyuncunun arkasında rekabet edebilecek birileri de alınmadı hem. Aldığı bazı oyuncuları daha oynatamadılar bile. Bu anlamda göreceksiniz en çok yerli sorunu yaşayan Galatasaray olacak. Tabii şu da var, şuan bakınca belki Galatasaray zor gol atıyor ama bu sistemle çok da gol yemez" dedi.

“Icardi çok efendi birisi”

Turhan, kendisinin de Instagram’a girdiği belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Wanda Nara ile Icardi'yi görmekten çok sıkıldım. Medyanın da zaten işine geliyor bu malzemeleri alıp kullanmak. Böyle bir yıldız gelmiş, oynayamasın diye ellerinden geleni yapıyorlar haliyle. Biz artık futboluyla ilgilenelim, gerisi bizi ilgilendirmez. Icardi saha içerisindeki mücadelesiyle çok efendi bir insan."

İlgini Çekebilir
Teknik sorumlu olmak Nuri Şahin'e yaramadı! Antalya kayıp
Habere Git

“Galatasaray’ın yerli rotasyonu yetersiz”

Turhan şunları söyledi: “Galatasaray diğer rakiplerine nazaran çok oyuncuyla oynayamıyor farkındaysanız. Fenerbahçe'de, Başakşehir'de, Trabzonspor'da ve Beşiktaş'ta baktığınız zaman sürekli yeni isimler giriyor, çıkıyor. Galatasaray'da ise bu yapılamıyor. Oyuncu kötü bile oynasa ertesi hafta yine oynuyor mecburen. Yerli rotasyon çok zayıf. Barış Alper biraz daha kendini öne atsa mesela, Kerem'den formayı alacak belki. Oyuncu da 'hoca beni kesti, demek ki daha fazla çalışmalıyım' diyerek daha iyi performanslar sergilemeye başlar. Bu anlamda mental olarak da oyuncuyla sürekli irtibatta olmak gerek. Keremle Yunus'u karakter olarak pek bilmem tabii ama eğer 'ben zaten geçen sene oynadım, ben oldum' havasındalarsa o iş çok zor." 

“Galatasaray’da 8 ay para alamadım”

Futbol çok değiştiğini, imkanların çok rahatladığını söyleyen Turhan, “Bizim oynadığımız zaman ile şimdi çok farklı. Ben mesela gençliğimde 6-8 ay Galatasaray'da para alamadığımı hatırlarım. Tabii illa ödeneceğini biliriz. Bazı abiler, babalar alırlardı paralarını biz de o arada harçlık gibi alırdık kendimize. Sesimizi de çıkarmazdık, çıkaramazdık da zaten. Burada futbolu sevmek, bu işi severek yapmak çok önemli bir faktör" dedi.

“Rıza Çalımbay kendini geliştirmeli”

Turhan, Sivasspor hakkında da konuştu. Yorumcu, “Sivasspor geçen sene de buna benzer durumdaydı ve toparlamıştı. Ben yine toparlayacağını düşünüyorum ama burada Rıza hocanın da kendisini yenilemesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece Rıza hoca için değil, tüm tecrübeli hocaların kendisini yenilemesi gerekiyor. Oyuncu seni algılamamaya başlıyor bir yerden sonra. Geçen sene Fatih Terim'de aynı sorunu yaşadı mesela. Jorge Jesus, sürekli aynı oyunu oynuyor. Demek ki takım kadar ligimizi de çok iyi araştırmış" diye konuştu.

“Volkan Demirel doğru yolda”

Volkan Demirel’in Hatayspor’un başına gelmesini de değerlendiren Turhan şunları söyledi: “Volkan'da teknik direktör olarak her şey var. Bilgi olarak tecrübe ediniyor; boy var, fizik var, karizma var. Gitti Sivas deplasmanında 10 kişi kaldı yine de dokunuşlarıyla galibiyeti getirip farkını ortaya koydu. Bence Volkan doğru yolda ilerliyor."

“Nuri Şahin medya zehirlenmesi yaşadı”

Turhan sözlerine şöyle devam etti: “Ankaragücü'nün de Antalyaspor'un da kadrosu ve hocaları çok iyi. Nuri Şahin medya zehirlenmesi yaşadı. Milli Takım'dır, büyük takımlardır... Hemen yazıldı çizildi ama arkası kötü oldu. Bu noktada Nuri'nin oyuncu ilişkilerine de bakmak lazım. Kazanınca iyi ama kayıplar gelince nasıl bir diyalog yaşadılar acaba bunlara da bakmak gerekiyor. Fakat diğer tarafta Ankaragücü'nün hocası Ömer Erdoğan çok daha tecrübelidir. Benim de arkadaşım kendisi, Ankaragücü adına iyi olacağını düşünüyorum."

“Pirlo yorumcu gibi konuşuyor”

Evren Turhan, Karagümrük'ün hocası Andrea Pirlo hakkında da konuştu. Yorumcu, “Pirlo, sanki pek umursamıyor gibi görünüyor. Maç öncesi, maç sonrası açıklamalarına bakıyorsun sanki teknik direktör değil de yorumcu gibi. Sanırsın İtalya'da Juventus'u çalıştırıyor da Karagümrük'ü sormuşlar gibi anlatıyor. Takım çok kötü gidiyorsa senin bir şeyler yapman gerekiyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler