ÖZEL HABER I İşte Ziraat Türkiye Kupası'nın yeni formatı...

08.01.2024 - 01:10 | Son Güncellenme: 08.01.2024 - 11:24

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Ziraat Türkiye Kupası'nın formatının değişeceğini duyurdu. İşte turnuvanın detayları...

ÖZEL HABER I İşte Ziraat Türkiye Kupası'nın yeni formatı...

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Eski futbolcu ve şu anda TV 8,5 ekranlarındaki Yüzde Yüz Futbol ekranlarında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, Ziraat Türkiye Kupası'nın formatının değişeceğini açıkladı.

Romanya sistemi uygulanacak

Rıdvan Dilmen'in televizyon programında duyurduğu Türkiye Kupası'nın yeni formatının ayrıntılarına Ajansspor ulaştı. TFF'nun çalıştığı format, şu anda Romanya'da uygulanan kupa sisteminin aynısı olacak. 

Final bileti tek maç üzerinden sahibini bulacak

Buna göre alt liglerden katılacak takımlar üç eleme ve bir play off turu oynadıktan sonra kalan 16 takım, Süper Lig'den katılacak 8 takımla birlikte grup maçları oynayacak. 6'lı 4 gruba ayrılacak takımlar rövanş maçı olmadan üçer maç yapacak. İlk iki sırayı alan takımlar daha sonra tek maç eleme usulüne göre çeyrek finalde eşleşecek. Turu geçen takımlar yine yarı finalde tek maç eleme sistemi ile karşılaşıp final bileti için mücadele edecekler. 

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen, TFF'nin yeni Türkiye Kupası sistemini ve Play-Off'u duyurdu!
Habere Git

Seri başı sistemi kalkıyor

Yeni statüde çok eleştirilen seri başı sistemi grup maçları sonrasında olmayacak ve iç sahada oynayacak takım kura ile belirlenecek.

Son şampiyon Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası'nda geçtiğimiz sezonda final maçında RAMS Başakşehir'i 2-0 ile geçen Fenerbahçe şampiyonluk ipini göğüslemişti.

En çok Galatasaray şampiyon oldu

Turnuvada en çok zafere ulaşan takım ise 18 defa ile Galatasaray. Listenin ikinci sırasında 10 kez ile Beşiktaş, üçüncü sırasında 9 ile Trabzonspor ve 4. sırada 7 kezle Fenerbahçe bulunuyor.

''Üç maç oynanacak''

Türkiye Kupası statüsü yazısına gruplarda takımlar kura ile belirlenecek,  üç maç oynayacak, hangi takımın iç sahada oynayacağı da yine kura ile belli olacak.

Senin için hazırladığımız haberler