Fenerbahçe'de Yoğun Transfer Gündemi! İsim İsim Son Durum

20.08.2022 - 11:18 | Son Güncellenme: 20.08.2022 - 11:29

Fenerbahçe'de yabancı sorunu doruğa ulaştı. Kadroda düşünülmeyen futbolcuların 1 Eylül'e kadar transfer olması için yoğun çaba harcanıyor. İşte detaylar.

Fenerbahçe'de Yoğun Transfer Gündemi! İsim İsim Son Durum

Aygün ÖZİPEK -AJANSSPOR

Fenerbahçe'de bir yandan santrfor transferi bitirilmeye çalışılıyor bir yandan da kadroda şişkinlik yaratan oyunculardan kurtulmaya çalışılıyor. 14 yabancı tescili için transfer döneminin bitimi olan 8 Eylül gece yarısına kadar zamanı olan Fenerbahçe'de kritik haftaya girildi. Avrupa'nın birçok ülkesinde 1 Eylül'de bitecek transfer döneminden önce yabancı oyuncular elden çıkarılmaya çalışılıyor. 

Şu an 20 yabancı futbolcu var

Sarı lacivertlilerin kadrosundu şu an 20 yabancı futbolcu bulunuyor. Başkan Ali Koç'un verdiği bilgiye göre bir santrfor transferi gerçekleşecek. Leipzig'den Alexander Sörloth ile Valencia'dan Maxi Gomez isimlerinden birinin kadroya katılması için çalışma sürüyor. Bu transfer gerçekleşirse yabancı sayısı 21 olacak. Bu 7 futbolcunun kadroya giremeyeceği anlamına geliyor. 

Avrupa'da transfer dönemi 1 Eylül'de bitiyor

Avrupa'nın birçok ülkesinde transfer dönemi 1 Eylül'de kapanıyor. Sarı lacivertliler yabancı oyuncularına boşuna maaş ödememek için bu tarihe kadar kadroyu boşaltmak için yoğun çaba gösterecek. Sarı lacivertlilerde isim isim son durum şöyle:

Kesinlikle kadroda kalacaklar

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un oluruyla transfer edilen Joshua King, Joao Pedro, Lincoln Henrique, Gustavo Henrique, Bruma, William Arao, Ezgjan Alioski ve Luan Peres'i kadroda tutacak. Bu da 8 yabancı kontenjanın kullanılması anlamına geliyor. 

Kesinlikle gidecekler

Sarı lacivertliler, gerek Avrupa listesinde şans vermeyerek gerekse oynadığı süre anlamıyla birçok oyuncusunun gideceği sinyalini verdi. Kadroda düşünülmeyen isimler şöyle: Mergim Berisha, Dimitris Pelkas, Mauricio Lemos, Marcel Tisserand, Steven Caulker, Max Meyer. Bu isimler arasında Yunan Pelkas için Hull City ile anlaşma aşamasına gelindi. Marcel Tisserand'a Avrupa takımlarının yanı sıra Arap yarımadasından da ilgi var. Berisha'yı ise bazı Alman kulüplerinin yanı sıra Premier Lig'den teklif bekleniyor. Caulker ve Meyer içinse sarı lacivertliler maaşlarının bir kısmını ödeyerek başka bir takıma gitmesine sıcak bakıldığı konuşuluyor. Eğer bu gerçekleşmezse sözleşme feshi yoluna gidilecek. 

5 kontenjana 6 aday

Olası santrfor transferi sonrası Fenerbahçe'de kadroya yeni katılan yabancı futbolcu sayısı 9'a yükseliyor. Bu da Fenerbahçe'nin sevilen bir oyuncusuyla yolların ayrılacağı anlamına geliyor. Yani istenilen bir teklif gelmesi halinde Miha Zajc, Diego Rossi, Attila Szalai, Enner Valencia, Miguel Crespo ya da Filip Novak'dan birine veda edilecek.  

Hangi yabancı gidecek?

Teknik direktör Jorge Jesus tüm resmi  karşılaşmalarda forma vererek Atilla Szalai'ye güvenini belli etti. Aynı şekilde Enner Valencia'da forma şansı bulduğu maçlarda başarılı performansıyla dikkat çekti. Miha Zajc da aldığı şansı iyi değerlendiren isimler arasında yer aldı. Bu futbolcuların astronomik bir teklif gelmedikçe kadroda tutulması bekleniyor. 

3 isimden birine veda

Sözleşmesinin son yılına giren Filip Novak, sol bekte Ferdi Kadıoğlu ve Alioski'nin ardından üçüncü alternatif durumuna düştü. Filip Novak'a da gitmek isterse kolaylık sağlanacak. Aynı şekilde geçen sezon transfer edilen Crespo'ya Portekiz'den gelen bir teklif bulunuyor. Orta sahada alternatif bolluğu nedeniyle Portekizli oyuncuya gelen teklifin değerlendirme olasılığı bulunuyor. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, İçişleri Bakanlığı'na dava açtı
Habere Git

Geçen sezon kiralık oynadıktan sonra bonservisi alınan Rossi'nin de talipleri bulunuyor. Uruguay Milli takımı oyuncusu için istenilen rakama ulaşılması durumunda ayrılığın olabileceği belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş için gemileri yaktı, kulübü bonserviste indirime gitti!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler