Ozan Tufan ekonomisi

27.03.2021 - 22:53 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 23:13

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci maçında Norveç karşısında iki gol atan Ozan Tufan, milli formayla 9. golüne ulaştı. 1995 doğumlular arasında dünyanın en değerli ilk 100 oyuncusu arasında yer alan Ozan Tufan, bugüne kadar inişli çıkışlı bir bonservis değerine sahip olsa da hep yabancıların gözdesi oldu. İşte Fenerbahçe'nin ve milli takımımızın yıldız futbolcusu Ozan Tufan'ın maliyeti...

Ozan Tufan ekonomisi

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

A Milli Futbol Takımımızda 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci maçı olan Norveç karşısında iki gol atan Ozan Tufan, kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşıyor.

Milli Takım'da son iki maçta harikalar yaratan 26 yaşındaki Ozan Tufan, ekonomik açıdan da dünyanın en değerli oyuncuları arasında.

1995 doğumlu en değerli oyuncular arasında ilk 100'de yer alan Ozan Tufan, bugüne kadar inişli çıkışlı bir bonservis değerine sahip. Oyuncu için bonservis parası ödeyen tek kulüp Fenerbahçe. Oyuncunun toplam değeri ise 9.5  milyon Euro.

Süper Lig'de en değerli 8. futbolcu olan Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin en değerli 3. oyuncusu konumunda.

İngilizlerin gözdesi

Ozan Tufan için birçok İngiliz kulübü de takibini sürdüyor. 2023 yılında Fenerbahçe ile sözleşmesi bitecek olan oyuncu, sarı lacivertlilerden yılda 1.2 milyon lira net maaş alıyor. Ozan Tufan'ın sezon sonu İngiltere Premier Lig takımlarına transfer olması halinde Fenerbahçe'nin önemli bir gelire ulaşacağı tahmin ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler