Ozan Korkut: "Liglerin ertelenmesi Galatasaray'ın aleyhinedir"

13.03.2020 - 16:28 | Son Güncellenme: 13.03.2020 - 16:40

Ozan Korkut: "Liglerin ertelenmesi Galatasaray'ın aleyhinedir"

Galatasaray'ın Eski Başkan Adaylarından Ozan Korkut, Galatasaray - Beşiktaş derbisi, koronavirüs salgını, liglerin ertelenme durumu ve Mete Kalkavan hakkında açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ozan Korkut'un açıklamaları şu şekilde:

Liglerine ertelenmesi...

Aynı kanaatteyım. İnsan hayatı her şeyden önemli. Türk insanı olarak değil insan ırkı olarak daha önce görmediğimiz bir şeyle karşı karşıyayız. Bilgi kirliliği de var. Bütün dünya ön tedbirler alma peşinde. Biz de öyleyiz. An ve an gündem çok hızlı değişiyor, yeni değişiklikler oluyor. Sporcular dahil herkesin sağlığını düşünmek zorundayız. Bu sadece Galatasaray için geçerli bir durum değil herkes için geçerli bir durum. Seyircisiz oynamaktansa sadece Galatasaray'dan değil tüm insanlarımız için liglerin ertelenmesini daha doğru görüyorum.

"İşin ekonomik yanı da var"

İşin ekonomik yanı da var. Maçların seyircili oynanacağı zaman elde edebileceğin gelir var. Negatif açıdan ekonomik bir tablo yaratılıyor. Yine söylüyorum bu olayı sadece Galatasaray'a irdingelemeyelim. Eşitlik için ligler ertelenmeli. Bu iş Türkiye Futbol Federasyonu,Kulüpler Birliği ve Gençlik Spor Bakanlığı olarak ortaklaşa proaktif olmalıyız.

"Bankalar ile anlaşmamız ve ödemelerimiz var"

Bu işin ekonomik tablosu da var. Bankalar ile anlaşmamız ve ödemelerimiz var. Bu yaşanan ekonomik aksaklıklar bizi de etkileyecek. Devletimiz bankalar ile finansal anlaşma yapmış kulüplere kolaylıklar ve ödemeler sağlamalı. Çünkü bu ön görülmemiş bir durum. Tüm kulüplerimiz açısından bakıyoruz buna sadece Galatasaray değil. Ekonmik açıdan da destek olacak bir takım önlemler alınmak gerekir. Döviz kurlarında, borsalarda bir oynaklıklar görüyoruz. Birçok oyuncumuz döviz üzerinden paralarını alıyor. Sporcuların maaşlarının bu dönemde hazırlanacak ekonomik pakette maaşlarının bir şekilde dondurulması hem devletin, kulüplerin ve yöneticilerin düşünmesi gereken önemli bir konu diye düşünüyorum.

Beşiktaş'tan Galatasaray'a gönderme hakkında...

Beşiktaş'ın yapmış olduğu açıklama kendi görüşüdür. Hoşumuza gitse de gitmese de kendi görüşleridir. Ama katılmıyorum. Herkes kendi açısından bakıyor olaylara. Galatasaray gibi bir takımın izahat vermesi gibi bir yükümlülüğü yoktur. Türkiye'deki ve dünyadaki yerini görmek isteyenler için Galatasaray'ın yeri nettir. Bizim sahamızdayken oluyor bu olay. Onların sahasında gelişmiş olsaydı biz böyle düşünmek istemezdik. Mizah yapılacaksa bu zamanda yapılması pek hoş karşılanmadı diye düşünüyorum.

"Ertelenmesi Galatasaray'ın aleyhinedir"

Tüm insanlık için aynı şeyi düşünüyorum. Bu koronavirüs salgını1-2 ay daha sürecek gibi görünüyor. Liglerin ertelenmesi bu yüzden daha iyi olur. Ortam ve koşullar netleşince sağlıklı bir karar alınabilir diye düşünüyorum.

Bunu tüm Galatasaraylılar söyler diyorum. Galatasaray her ortamda her koşulda oynar. Herkesin sağlığı söz konusu burada. İnsanların bir araya gelmesi tehlike yaratıyor ve bunun önüne geçilebilmesi için ciddi adımlar atılıyor.

Galatsaray ikinci yarı ciddi birt ivme yakaladı. Bu gelişmeler bizim için talihsiz bir gelişme olmuştur. Normal şekilde oynansa kazanacağımızdan hiçbir tereddütüm yok. Ligin ertelenmesi insani bir taleptir. Ertelenmesi Galatasaray'ın aleyhinedir. Bizim açımızdan kayıptır.

Mustafa Cengiz'in Mete Kalkavan açıklamaları üzerine...

Tek bir kişi üzerinden, bir hakem üzerinden yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Biz Galatasaray olarak başkanın bir şikayette bulunduğu zaman da sonuç almasına da alışığız. Bu tespiti de yapmak isterim. Hakemler açısından geçen sene haklı bir sıkıntıyı dile getirmiştik ve bunu tüm kulüpler için dile getirmiştik. Ama bunu daha sonra Galatsaray ayrıcalık istiyor gibi bir algı yarattılar.

Hatırlıyorsanız Kulüpler Birliği bir korsan bir bildiri yayınlamıştı. Galatasaray'da burada yapılan yanlışları dile getirmişti ve bir takım taleplerde bulunmuştu. O zaman Kulüpler Birliği'nin yapmış olduğu açıklama rencide etmiştir. Hala kalpten bir özür dilememiştirler.

Senin için hazırladığımız haberler