Yunanistan - Türkiye Maçında Dimitris Itoudis, Ergin Ataman'a Ne Dedi?

20.08.2022 - 16:51 | Son Güncellenme: 20.08.2022 - 17:04

A Milli Basketbol Takımı'nın Yunanistan'a 89-80 kaybettiği maçın 3. çeyreğinde Ergin Ataman oyundan atıldı. Dimitris Itoudis, Ataman'a ne dedi. İşte detaylar.

Yunanistan - Türkiye Maçında Dimitris Itoudis, Ergin Ataman'a Ne Dedi?

AJANSSPOR HABER

Yunanistan'da düzenlenen Akrapolis Turnuvası'nda Yunanlar ile karşılaşan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, mücadeleyi 89-80 kaybetti. İlk maçını Gürcistan karşısında 101-88 kazanan 12 Dev Adam, 87-86'lık Polonya mağlubiyetinin ardından turnuvanın son maçında 2. yenilgisini aldı.

Ergin Ataman oyundan atıldı, çıkmayı reddetti

Milli marş kriziyle başlayan mücadeleye 3. çeyreğin bitimine 4 dakika kala Ergin Ataman'ın aldığı 2. teknik faul damga vurdu. Yunanistan karşısında 56-54 gerideyken verilen bu karar, Ergin Ataman'ın oyundan atılmasına neden oldu. Karardan sonra oldukça sinirlenen Ataman, çıkmayı reddetti.

Ataman'ı Itoudis ikna etti

Devamında Yunanistan Milli Takımı koçu Dimitris Itoudis, Ergin Ataman ile konuşarak kendisini ikna etti. Milli Takımımız'ın benchine gelerek, Ataman ile dostane bir konuşma yapan Itoudis'i dinleyen Ergin Ataman, yerinden kalkarak salonu terk etti.

Itoudis, Ataman'la geçen diyaloğu anlattı

Maçın ardından aralarında geçen diyaloğu aktaran Itoudis, "Koç Ergin Ataman’ı anlayabiliyorum. İşini yapmak istedi ve yaptı. Onu anladığımı ve yerinde olsaydım mücadeleden bu şekilde ayrılmak istemediğimi söyledim fakat bu şekilde buraya gelen 20.000 kişiye de haksızlık olacağını belirttim. Ergin Ataman’ın sonrasında yaptığı ise onur vericiydi." dedi.

Ataman: "Milli marşımız için daha saygılı olunmasını isterdim"

Maçın başında yaşanan Milli marş krizi hakkında açıklama yapan Ergin Ataman, "Milli marşımız için daha saygılı olunmasını isterdim. Biz dostuz ve bu nedenle bu maçları oynuyoruz. İnsanlar üst seviye maçlar görmek istiyor. FIBA neden bu maçları daha resmi hale getirip kendi hakemlerini getirmiyor." ifadelerini kullandı.

Itoudis: "Türk Milli Marşı'nın yuhalanması kötü"

Konu ile ilgili konuşan Itoudis ise "Türk Milli Marşı'nın yuhalanması kötü. Türkiye'de de aynı şekilde. Umarım bunların olmadığı bir seviyeye geliriz. Türk oyuncu sakatlanınca taraftar alkışla moral verdi. Bu doğru bir yaklaşım." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler