Oyak ve Renault'dan yüz milyonlarca dolarlık yatırım

09.12.2023 - 02:32 | Son Güncellenme: 09.12.2023 - 02:38

OYAK ve Renault, Türkiye’ye 400 Milyon Euro’nun üzerinde yatırım hamlesiyle yeni model ve motor üretimine başlıyor.

Oyak ve Renault'dan yüz milyonlarca dolarlık yatırım

AJANSSPOR-HABER

Modellerindeki iddiasına şimdi de yatırım iddiasıyla devam eden OYAK ve Renault, Renault markasını Türkiye'de pazar lideri yapma ve Türkiye'yi Avrupa dışında, dünyanın diğer noktalarına da ihracat yapan küresel bir merkez haline getirme hedefini duyurdu.

Renault Duster geliyor!

2027 yılına kadar OYAK ve Renault 400 milyon Euro’dan fazla yatırım yapacak
OYAK ve Renault 400 Milyon Euro’nun üzerinde yatırımla birlikte gelen yeni stratejik hamlesiyle, Türkiye otomotiv pazarındaki iddiasını pekiştirmeyi hedefliyor.  “Renault Uluslarası Oyun Planı 2027” kapsamında 4 yeni modeli OYAK Renault fabrikasında üretecek marka, bu modellerden ilkinin Renault Duster olduğunu açıkladı. 

Renault küresel konumunu güçlendirmek istiyor

OYAK ve Renault, bu iddialı planları hayata geçirmek için Türkiye'deki AR-GE faaliyetlerini önemli ölçüde artırıyor. 2027 stratejisi çerçevesinde OYAK ve Renault’nun 400 milyon Euro'nun üzerinde yatırımı, Renault'nun Türkiye'nin potansiyeline ve markanın uluslararası arenadaki önemine olan güçlü inancını vurguluyor. Renault, Türkiye pazarındaki liderliğini güçlendirmenin yanı sıra küresel konumunu da güçlendirmeyi hedefliyor. Yeni nesil hibrit bir motor da Türkiye’de yerelleştiriliyor

Elektrikli araç pastasından büyük pay hedefleniyor

Yeni nesil hibrit bir motor da Türkiye’de yerelleştiriliyor. 2027 yılına kadar, Renault'un ürün gamında hibrit ve elektrikli araç satışlarında önemli bir artış yaşanacak ve Türkiye’de pazarın dönüşümüne katkı sağlanacak. Ayrıca, 2027 yılına kadar Türkiye'deki Renault satışlarının üçte birini elektrikli otomobiller oluşturacak şekilde bir dönüşüm sağlanması da hedefleniyor. Hibrit ve elektrikli araçların satışında önemli bir artış beklenirken, Türkiye'de yeni nesil hibrit bir motor da yerelleştirilecek. Her yeni yerel üretim modelinde hibrit bir motor seçeneği sunulacak.  2027 yılında Türkiye'deki elektrikli araç satışlarının toplam Renault satışlarının üçte birine ulaşması da hedefleniyor.

Türkiye, küresel bir ihracat merkezi haline gelecek. OYAK ve Renault, Türkiye'deki otomotiv sektöründe liderliklerini sağlamlaştırmak için geleceğe yönelik stratejik adımlar da atıyor. Bu stratejik hamleyle Türkiye'nin otomotiv endüstrisindeki iddialı konumunu daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Renault Group, 2026 yılına kadar OYAK Renault fabrikasında yeni bir modüler platformu da hayata geçirmeye odaklanıyor. Bu esnek ve yüksek verimli platform, çok çeşitli güç aktarma organları teknolojileriyle uyumlu olacak. Halihazırda üretiminin yüzde 75'ini Avrupa'ya ihraç eden OYAK Renault fabrikasını, 2027 yılına kadar dünya ülkeleri için küresel bir ihracat merkezi haline getirmeyi hedefleyen Renault, geleceğin C SUV modellerini 50'den fazla ülkeye ihraç ederek küresel varlığını genişletecek.

Senin için hazırladığımız haberler