Galatasaray'da Osimhen'in golü ofsayt mı? VAR neden 4 dakika inceledi?

20.10.2024 - 09:35 | Son Güncellenme: 20.10.2024 - 09:42

Süper Lig'de Galatasaray, Antalyaspor'u 3-0 yendi. Victor Osimhen'in rövaşata golünde ofsayt tartışması yaşandı. VAR, pozisyonu 4 dakika inceledi. Pozisyon Trio'da yorumlandı.

Galatasaray'da Osimhen'in golü ofsayt mı? VAR neden 4 dakika inceledi?

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 9'uncu haftasında Antalyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Antalya'da oynanan mücadeleyi Sarı-Kırmızılılar 3-0 kazandı. Maçın 90+2'inci dakikasında Galatasaray'ın dünyaca ünlü santrforu Victor Osimhen, rövaşata ile jeneriklik bir gole imza attı. Fakat Osimhen'in bu golü ofsayt tartışmaları yaratırken, pozisyon VAR'da 4 dakikaya yakın incelendi. İncelemenin sonunda hakem Ali Şansalan santra noktasını gösterdi.

Yarı otomatik ofsayt sistemine eleştiri! "Yumuşak karınlarından bir tanesi"

Bein Sports'ta yayınlanan Trio programında eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, Osimhen'in golünde ofsayt olup olmadığını yorumladı. Ayrıca VAR kontrolünün neden uzun sürdüğü tartışılırken, yarı otomatik ofsayt sistemine eleştiri getirildi. Deniz Çoban, "Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin de burada çalışmadığını hakemin beden dilinden anladık. Hakem, oyuncular niye bu kadar uzun sürdü diye itiraz ettiğinde oyuncular çok yakın birbirine, sistem ayırt edemiyor, o yüzden manuel çiziliyor gibi bir açıklama yaptı onlara da. O yüzden manuel çizilmesi, bu sistemin yumuşak karınlarından bir tanesi" ifadelerini kullandı.

90+2' Osimhen'in golü öncesinde ofsayt var mı?

Deniz Çoban: Şimdi burada, 4 dakikaya yakın bir kontrol yapıldı. Gol, 92'de oldu. Maçın bitmesine 3 dakika vardı. Hakem, burada yine dakikayı iyi hesaplayamadı. 1 dakika erken bitirdiği fikrindeyim. Bu gol olduğunda 3 dakika daha vardı. 3 dakika daha oynatıp maçı öyle bitirmesi lazımdı. Abdülkerim'in ofsayt olması durumunda bu pozisyon ofsayt olacaktı. Çünkü rakibiyle top için mücadeleye giriyor. Çok yakın. Osimhen, ofsayt olsaydı bu pozisyon yine ofsayt olacaktı. Çünkü o işte değişen kurala göre şurada kafayla oynayan Antalyasporlu oyuncu, kontrollü bilerek oynama yapmıyor. Kontrollü bir şekilde vurmuyor o kafayı. Yani burada video yardımcı hakemin kontrol etme sebebi... Bakın Abdülkerim, rakibine temas ediyor. Onunla top için mücadeleye giriyor. Eğer Abdülkerim önde olsaydı ofsayt olacaktı. Osimhen de önde olsaydı ofsayt olacaktı. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin de burada çalışmadığını hakemin beden dilinden anladık. Hakem, oyuncular niye bu kadar uzun sürdü diye itiraz ettiğinde oyuncular çok yakın birbirine, sistem ayırt edemiyor, o yüzden manuel çiziliyor gibi bir açıklama yaptı onlara da. O yüzden manuel çizilmesi, bu sistemin yumuşak karınlarından bir tanesi. Oyuncular, bir araya bu şekilde çok yakın olduklarında ayırt edilemiyor. Manuel çizdiler. Pozisyon, ofsayt çıkmadı. Diyecek bir şey yok ama Osimhen ya da Abdülkerim'den bir tanesinin elleri hariç herhangi bir uzvu önde olsaydı bu pozisyon ofsayt olacaktı. Ama bu gol temiz.

İlgini Çekebilir
Trio yorumladı: Galatasaray maçında 2 penaltı!
Habere Git

Bülent Yıldırım: Bu top geldiği zaman Abdülkerim'in en yakınında olan oyuncu kim biliyor musunuz? O ikili mücadeleden önce... Şurada ayağı referans alınan... 16 numaralı Oleksandr Petrusenko. Tamam mı? Burada siyah bir krampon görülüyor. O siyah krampon kime ait? O kafaları karıştırıyor. Çünkü biz baktığımızda Abdülkerim'in omzuyla başının kısmen önde olabileceği konusunda şüpheliyiz. Sonra video hakem çizgisinden gördük ki orada bir ayak var. Referans alınan bir ayak var. Yeşil krampon, Abdülkerim'in kramponu. O, bu pozisyon özelinde bizim şansımız. Video hakem de bu kontrolleri mutlaka yapmıştır. Video hakem çizgisi de geldi. Dolayısıyla pozisyonda ofsayt yok. Gol temiz.

Senin için hazırladığımız haberler