Ormanları yakanlar tutuklandı mı? Yakanların isimleri açıklandı mı?

11.10.2020 - 21:58 | Son Güncellenme: 11.10.2020 - 21:58

Önce Hatay'da daha sonra Karadeniz'de başlayan Orman Yangınları sonrası vatandaşlar merak içinde olayları takip etmeye başladılar. Peki ormanı kimler yaktı, kim yaktı, yakanlar tutuklandı mı, gözaltına mı alındı, yakan kimler, kim yaktı gibi araştırmalar sürüyor. Hatay'da yangın söndü mü, Karadeniz'de yangın söndü mü? İşte tüm detaylar...

Ormanları yakanlar tutuklandı mı? Yakanların isimleri açıklandı mı?

Sarımazı Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarında etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı. İşte yangın hakkında tüm detaylar...

Saatte 70 kilometreye varan rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlere havadan güçlükle müdahale edildi. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerleri boşaltıldı. Sarımazı Mahallesi’nde polis ekipleri anons yaparak evlerin boşaltılmasını ve araçların kaldırılmasını istedi. 

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Ayşe Pınarı Musalar mevkisinde dün çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Kontrol altına alınan yangında 35 hektar yandı. Andırın Kuzgun Mahallesi kırsalında dün çıkan yangın gece kontrol altına alındı. 

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları sürerken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte alevlerden zarar gören ev ve iş yerlerindeki manzara da gün yüzüne çıktı.

Trabzon'da dün gece stadyumun karşı kısmında yer alan dik yamaçta yaşanan yangın, çevrede paniğe ve korkuya yol açtı. Hatay, Kahramanmaraş'tan sonra Trabzon'da yaşanan bu yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

 
Senin için hazırladığımız haberler