Onuncu köyden

10.10.2017 - 11:17 | Son Güncellenme: 10.10.2017 - 11:17

Bir önceki yazımda önemli ip uçları ile örnek verdiğim futbol dünyamızın yanlışlarına dönmeden yazmak olası değildir. Bu kez kısa ve öz yazacağım. Başlıktaki yerden futbol dünyasında olduğum bir gerçek! Ama önce şu soruma yanıt istiyorum.Kimsiniz ki bu kadar futbolu rezil edip hala gündem de kalıyorsunuz? Dayak atanlar ve yiyenler,küfürleşenler hala gündem olup futbola çare arıyorlar!?

Geçmişte böylesine çökmüş bir dönemde görev alıp şaha kaldırdığımız ve tüm çıkarcıların saldırıları ile kurduğumuz ve planladığım ekol çalışmasının çalındığı süreçte herkes kendini sebep olanlarının da içinde olduğu bir döneklikle kurtarmıştı.Yıllarca o gençler, onların başarıları ve daha sonra şimdilerde adeta teknik adam olma furyasında Endüstriyel saçmalığın içinde boğulmak değildi amaç! Bilerek ve isteyerek, futbolu işgal ederek kirletenlerin oluşturduğu futbol ortamından ortaya ancak bu skandal çıkardı!.

388 binlik İZLANDA geçmişte olduğu gibi gelir sizi yine gurup dışına sahanızda adeta hezimete uğratıp lider olup atardı .! Özet çok basit!?.. Biz futbol oyununun gerçeğinden uzak başka bir tiyatrosunu oynuyoruz!Rejisör, aktör, kim derseniz deyin bırakın gölge etmeyin sabırla çekilin de irade uzmanlarına "ama denenmiş ve tek olmuş değil "GELİN DÜZELTİN! denilsin ve kısa sürede olması gerekenlerle fırtına gibi ülkemize acil hediye getirenlere kapılar açılsın.Bu sevdiğimiz futbolu kurtaralım !.Bu sunduğunuz Türk futbolu değil futbolla ALAY etmektir!

Ben bizzat bunun böyle olduğunu söylediğim ve hatta Meclis’e, ‘Futbol dünyası’na taşıdığım zaman zaten gündemi oluşturanlara başarılı olduğum için hedef olduğumda kendi adıma değil doğru düşünenler adına konuşmuştum! Ama onlar da yoruldular! Güvendiğim dağlara kar yağdı..! Hatta çekememezlik, hıyanet ve nankörlük boyutlarına gelse de sustum sadece kibarca doğrularda ısrar ettim. Ama bu kadarı da fazla yeter yahu! Futbol adamı olarak bunu hak etmiyoruz!

Şimdi üçüncü sınıf, iddiasız, futbol dünyasında adı geçmeyen ‘Ulusların ‘takımları kendi ülkemizde bize futbol dersi verince kayıkçı kavgasıyla gündem geçiştirilmemelidir! Hakemi eyyamcı ,yorumlayanı gırgırcı, yöneteni konudan bihaber olunca oynayanı da star(!) olan futbolsuz ama futbol adında bir batış sürecine girdik! Magazin ölçeğinde spor programları veya onlara yönelenlerin haykırışları ve gürültüler değil; bilimsel futbol gerçekleri, hatalar konuşulmalıdır!

Kendi çalıp kendi oynayan bir ortamda artık yıldız sanılanlar futbolcu olarak mahçubiyetlerini gülerek aşmaya çalışacak kadar pişkinler! Oysa biz onlarla övünmek istiyorduk! Çıkarlarını yabancı futbolcular furyası ile sürdürenlerin ülkemizin gençlerine yeteneksiz damgası vuracak eğitimden uzak ihmalkarlıklarına dur denilmelidir!

Kısaca yaşıtımız bu hali ile Lucescu olsa da işin içinden çıkamayız! !Bu netleşti !Kimi Yeşilçam gülleri de olamaz,!Reklamı olmayan, ama işin ciddi tarafına bakan ,biraz da işinde tavizsiz kişilerin çağdaş futbol gerçeğine yönelenler görev almalı ve açıkçası biraz zaman da verilmelidir .Zaten önümüzde zaman çok !.Yepyeni bir takım yaratılmalı hazırlanılmalı ve ortaya kulüp yapılarına uzanan zorlamalar ile cıvık futbol piyasası değişmelidir!

Futbol bir eğitimdir. Bilimseldir! Yeni tesisler yapıldı, para sorumsuzca kullanıldı ama yabancılarla alakasız kişilerin önerileri ile piyasa kendi gerçeğimizi 80 milyona geldiğimiz şu süreçte parmak kadar ülkeye dahi kabul ettiremedi !

Futbolda sadece seyirci ve tesis ile övünmek futbol oynanmayan ortamı geride bırakıp alakasız kalemlerle örtmek çok ilkel bir tersliktir .Futbol Her türlü ortamda mücadele verilerek oynanan basit bir oyundur .Ama kuralları o basiti eğitimle yapabilecek becerili gençler ister .Güçlü olmak, mental olarak sistemli oynamak ,ekol yaratmak ve sahada duruma göre karşı durum yaratmak isteyen algı ile oynanan bir oyundur .Bunu herkes yapıyor hatta kadınlarda görüyoruz ama biz hala işin sanal boyutunda birbirimizi aldatıyoruz.

İşte hazin son budur! Birileri para peşinde koşar, gelenler para için gelir, kendimiz pişirir kendimiz yersek ortaya nasılsa birileri şampiyon olup birileri de küme düşünce oyalanır dururuz. Biz futbol devrimcisi olan kişiler olarak mücadele vermeseydik sizlerin bir bölümü zaten olmayacaktı.!Ama eserlerinize sahip çıkmadınız ve görevlerinizi istisnalar hariç iyi yapmadınız .Şimdi futbol Matemindeyiz! Oysa “Mefta” ölmüş uzun zamandır bekliyor !Ceset koktu!. Kimi alırsanız alın futbol sosyal bir olaydır.Eğitim, sabır, yetki, strateji ister !Aday sporcu zaten dolu! Yeter ki doğru yoldan gidelim!Son oynanan karşılaşmada olduğu gibi bir iki futbolcu farklı olsaydı durum değişirdi basitliğine değil; genel güce, yani kurulmayan, ama mutlaka olması gereken stratejiye dayanır! Her şey yeniden kurulmalıdır ama önemli ve yansız bir samimiyetle!

Senin için hazırladığımız haberler