Önder Özen: "Erteleme kararının çıkacağını tahmin ediyorum."

17.03.2020 - 16:43 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 16:50

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Önder Özen gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Önder Özen: "Erteleme kararının çıkacağını tahmin ediyorum."

Futbol yorumcusu Önder Özen, Bein Sports canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Son derece geç kalınmış bir karar"

"Son derece geç kalınmış, ama gecikmeyle de olsa doğru karar verilmiş UEFA tarafından. Ülkemizde yeni bir durum olmasına rağmen Avrupa'da yeni değildi. Çok geç aldılar bu kararı."

"Sporcuların bağışıklık sistemleri beslenme alışkanlıkları, antrenman seviyeleri ile doğru orantılı olarak yüksek. Bunu atlatabilirler. Ama onların bulaştıracakları kişiler yaş ortamalarının yükselmesiyle, yayılması durumunda çok ağır bedelleri var. Bunu UEFA'nın, kararı bu kadar geciktirmesini doğru bulmuyorum."

Marca'nın öne sürdüğü Avrupa ve Şampiyonlar Ligi tarihleri üzerine

"Bir kere tarih koymak doğru değil. Hayatta ara verilemez bazı durumlar var. Sağlık, lojistik hizmetlerine ara verilemez. Ama eğitime, spora ara verilir, sonra devam edersin. UEFA Avrupa Ligi'nin bir gün önce veya sonra oynanması bir şey ifade etmez. Tarih vermek doğru değil. Konu hangi maçın ne zaman oynanacak konusu değil. Konu bu virüsle başa çıkmanın yolunu bulmak."

"Erteleme kararının çıkacağını tahmin ediyorum."

"Erteleme kararının çıkacağını tahmin ediyorum. Ligimizde birçok yabancı oyuncu var. Farklı ülkelerde yaşayan aileleriyle görüşüyorlar, temas ediyorlar. 5 kıtadan oyuncumuz var. Bizim Futbol Federasyonumuz'un da müsabakalara bir süre ara vermesini umut ediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler