Önceki Beşiktaş dönemezdi

12.12.2021 - 23:56 | Son Güncellenme: 13.12.2021 - 00:05

Kayserispor maçında 2-1 geriden gelip 4-2 kazanan Beşiktaş önemli bir galibiyete imza attı. Peki Sergen Yalçın'la devam edilse bu maç geri döner miydi?

Önceki Beşiktaş dönemezdi

Kartal YiĞİT - AJANSSPOR

Lafı fazla uzatmaya gerek yok... Kayseri karşısında Sergen Yalçın sahada olsaydı, Beşiktaş maçı buradan çevirebilir miydi? Bu sorunun yanıtı bence “hayır”dır. 

Yalçın'ın oyuncularla bağı koptu

Bunu söylerken Sergen hoca'yı kötülemek adına konuşmuyorum. Zaten Sergen Yalçın da bunu gördü ve bıraktı. Çünkü oyuncularla bağı kopmuştu. 

Sistem ve taktikle açıklanamaz

Beşiktaş'ın bu akşamki dönüşünün tek izahı sistem ve taktik değildi. Kulübüde olan Önder Karaveli ve Serdar Topraktepe de bunu gördüğü için belli ki takıma moral ve konsantrasyon sağlayarak bu maçın kazanılmasında rol sahibi oldular. Genelde hoca değişikliklerinin ertesi hep takımlara olumlu anlamda yansır. Kayserispor önünde de Beşiktaş'a yansıdı. 

Geçen haftaki Beşiktaş kaybederdi

Yoksa geçen haftaki Beşiktaş olsa bu maç gitmişti. Siyah beyazlı takım bu mentalite ile mücadele ederek oyuna başladı. Dolu tribünlerle de Kayseri üzerine ilk baştan gittiler. Ancak özellikle savunma anlamında eski hatalar yine yapıldı. Top kayıpları yine oldu. Tek fark moral ve güvenin yerine gelmesiydi, bu da oldu.

Sergen Yalçın unutmuştu 

Bugünkü oyunda her ne kadar top kayıpları yapsa da Serdar Saatçı ve sonradan oyuna giren Oğuzhan ile Güven'in katkıları ve hırsı bana geçen haftalarda neden  fazla oynatılmadıklarını sormadan da ettirmiyor. Sergen hocanın bu isimleri unutarak hem kendisi hem de takım adına yanlış yaptığını gördük. Özellikle Güven'den çok daha yararlanmasını  beklerdim. Bu isimlere Can'ı da eklemek gerek. 

Batshuayi ile Güven imdada yetişti

Beşiktaş tam girdabın içine sürükleniyordu, imdada Batsuhayi ile Güven yetişti ve yeniden Kartal'ın çıkışı için adım atıldı. Şimdi Beşiktaş çok daha moralli bir şekilde derbiye gidecek. Ha bu oyun derbiye yeter mi koskoca bir hayır. Ancak özgüvenin geri gelmesi belki her şeyin üstündedir. 

Fenerbahçe derbisi Kartal'ın kaderini çizecek

Beşiktaş eğer Fenerbahçe'yi yenerse ikinci yarıya bambaşka bir kimlikle girebilir. Şampiyonluktan bahsetmek hala çok zor ama bu kayıp sezonu mümkün olduğu kadar üstte ve iki kupa ile tamamlama şansını yakalar.

Senin için hazırladığımız haberler