Roger Federer, Laver Cup'tan sonra tenise veda edecek

15.09.2022 - 16:36 | Son Güncellenme: 15.09.2022 - 16:58

Tenis dünyasının efsane ismi Serena Williams'dan sonrası İsviçreli tenisçi Roger Federer de önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan Laver Cup sonrası profesyonel tenise nokta koyacağını açıkladı.

Roger Federer, Laver Cup'tan sonra tenise veda edecek

AJANSSPOR - HABER

Spor dünyasının en büyük efsanelerinden biri daha vedaya hazırlanıyor.  Tenis dünyasının ikon isimlerinden olan Serena Williams'dan sonra efsane raket Roger Federer de tenisi bırakma kararı aldı.

 

Dünyaca ünlü tenisçi Roger Federer, gelecek hafta başlayacak olan Laver Cup'tan sonra emekliye ayrılacağını açıkladı.

Federer: "Tenis hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Roger Federer "Çoğunuzun bildiği gibi, son üç yıl sakatlıklar ve ameliyatlarla geçti. Formda bir şekilde dönmek için çok çalıştım. Ancak vücudumun kapasitesini ve limitlerimi biliyordum. Son zamanlarda bana verdiği mesaj çok değerliydi. 41 yaşındayım. 24 yılda bin 500'den fazla maç yaptım. Tenis bana daha önce hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı. Şimdi profesyonel kariyerimin sonlanması gerektiğinin farkındayım. ALondra'daki ATP turnuvası Laver Cup benim son turnuvam olacak. Gelecekte yine tenis oynayacağım ancak bu kesinlikle Grand Slam'ler veya turnuvalar olmayacak. Son olarak; tenis, seni seviyorum ve seni hiç bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

20 Grand Slam şampiyonluğu var

İsviçreli efsane, Rafael Nadal ve Novak Djokovic ile beraber aktif en iyi 3 isimden biriydi. Federer'in 8 Wimbledon, 6 Avustralyalı Açık, 5 Amerika Açık ve 1 Roland Garros şampiyonluğu bulunuyor. 1997’den bu yana ilk kez ATP sıralamasında ilk 1000’de yer almadı.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılamamıştı

Efsane tenisçi, dizindeki sakatlık nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılamamıştı.

Serena Williams gözyaşları içerisinde tenise veda etmişti

Amerika Açık'ın son turnuvası olacağını daha önce açıklayan Serena Williams, üçüncü tur maçında Avustralyalı Ajla Tomljanovic'e nefes kesen bir maç sonunda mağlup olarak turnuvaya ve tenis kariyerine veda etti. Tarihin en büyüğü olarak gösterilen Serena Williams, maç sonunda gözyaşlarını tutamamıştı.

Serena Williams, büyük başarılara imza attı

40 yaşında, evli ve bir çocuk annesi olarak tenisi bırakan Serena Williams, 1995 yılında başladığı profesyonel tenis kariyerinde çok ve büyük başarılara imza attı. Toplam 23 grand slam zaferi bulunan Williams, 4 olimpiyat altın madalyası(1 kez tekler, 3 kez çiftler) ve 73 tekler şampiyonluğu kazandı.

Katıldığı 39 grand slamin 23'ünü kazanan Serena Williams, Margaret Court'un 24 slamlik rekorunu kırmayı çok kez denedi ancak bir türlü başaramadı.

Senin için hazırladığımız haberler