Ömer Onan kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

23.05.2024 - 20:49 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 20:52

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetiminde Ömer Onan da yer aldı. Peki Ömer Onan kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Ömer Onan kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, seçimlerde aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Ömer Onan Aziz Yıldırım'ın yönetiminde

Aziz Yıldırım'ın yeni yönetimine dahil olan isimler belli oldu. Ömer Onan da Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim listesinde asil olarak yer aldı.

Ömer Onan kimdir?

Ömer Onan 4 Şubat 1978 tarihinde, Mersin’de dünyaya geldi. Basketbola Tarsus Çukurovaspor’da başlayan Onan, daha sonra Efes Pilsen kadrosuna geçiş yaparak profesyonel basketbol kariyerine başladı.

2001 yılında A Milli Takım’la beraber katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda finale kalan kadroda yer aldı. 2004–2005 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan Onan, 2005–2006 sezonunu Ülker’de geçirdi. A Milli Basketbol Takımı ile 100’ün üzerinde milli maça çıkmış olan ve takımın en tecrübeli oyuncularından birisi olan Ömer Onan, 2010 yılında düzenlenen FIBA Dünya Şampiyonası’nda ikinci olmayı başaran Türkiye A Milli Basketbol Takımı kadrosu içerisinde yer almış ve de ülkemize büyük bir onur getirmiştir. Türkiye Basketbol Federasyonu'nda Genel Koordinatörlük görevini yürütmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler