Ömer Faruk Yurtseven: "Hedefim NBA'de MVP olmak!"

03.01.2024 - 15:43 | Son Güncellenme: 03.01.2024 - 15:47

NBA'de Utah Jazz forması giyen Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven, kariyeri ve takımı hakkında konuştu. Yurtseven, en büyük hedefinin MVP olmak olduğunu belirtti.

Ömer Faruk Yurtseven: "Hedefim NBA'de MVP olmak!"

AJANSSPOR HABER

Utah Jazz forması giyen Ömer Faruk Yurtseven, Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu. NBA'in mükemmel bir yolculuk olduğunu dile getiren Ömer Faruk, en büyük amaçlarından birinin de MVP seviyesine gelmek olduğunu söyledi. Milli basketbolcumuz, Milli Takım'dan takım arkadaşları Alperen Şengün ve Cedi Osman'dan da övgüyle bahsetti.

Hedefim MVP olmak

Gelecek hedefleri hakkında konuşan Ömer Faruk Yurtseven, "En büyük hedeflerimden biri MVP olabilecek seviyeye gelmek. All-Star'da da olmak istiyorum. Kolay bir yolculuk olmayacak. Daha rotasyon adımındayım. Adım adım ilerlemek istiyorum.

Alperen ve Cedi'ye övgüler

Cedi ile Alperen özellikle öne çıkıyor çünkü takımlarında daha fazla süre alıyorlar. Alperen gerçekten çok iyi iş çıkartıyor. İstatiksel olarak çok önde. Takımının galibiyetleri de geçen seneye göre daha iyi. Ime Udoka'yı zaten Boston'dan beri çok severim. Cedi'nin yeni bir ortamda, yeni bir role sahip olması önemli bir olay. 
Ülkeyi bu seviyede temsil etmek kolay değil. Umarım ikisi de bu yolda devam eder.

"Jokic ve Embiid'i beğeniyorum"

NBA'de kendi pozisyonunda oynayan yıldız isimler ile ilgili fikirlerini de belirten Yurtseven, "En çok Nikola Jokic ve Joel Embiid'i beğeniyorum. İkisi de durdurulmaz. Jokic, biraz da takım arkadaşları üzerinden durdurulamıyor. Topsuz alandaki hareketleri ve gördüğü paslar çok iyi. Embiid de beceri ve gücü bir araya getiriyor. İçinden geçebiliyor, üstünden vurabiliyor veya step-back'e gidip yumuşak dokunuşla bırakabiliyor. Bunlardan dolayı da Embiid'in oyununu çok beğeniyorum." ifadelerinde bulundu.

Dünya görüşünü değiştiriyor

Ömer Faruk, Amerika'daki yaşamı ve NBA'in çeşitliliği hakkında ise şu sözlerle bahsetti: "Farklı kültür ve yerleri gezince dünya görüşün çok değişiyor. Aynı zamanda bunun benzeri Avrupa'da da oluyor. Farklı insanlar tanıyorsun. Daha açık görüşlü oluyorsun. Mesela Şikago'ya gittiğinde alışveriş yapıyorsun. 
Gittiğin yerlerde farklı restoranları deniyorsun. Farklı şehirlerde farklı favori mekanların oluyor.

Ömer Faruk Yurtseven'in istatistikleri

Bu yıl NBA'deki 3. sezonunu geçiren Ömer Faruk Yurtseven, toplamda 85 maçta süre aldı. Kariyerinde Miami Heat forması da giyen 25 yaşındaki basketbolcu, bu sezon 4 sayı, 4.4 ribaund ve 0.7 asist ortalamasıyla oynuyor.

Senin için hazırladığımız haberler