Olmayınca olmuyor!

13.01.2016 - 11:55 | Son Güncellenme: 13.01.2016 - 11:55

Bayan Voleybol Milli Takımızla Rio 2016 Olimpiyatlarına katılmayı çok istiyorduk. Bu nedenle de Avrupa Kıta Elemelerinin ülkemizde yapılmasını da üstlendik.

Bayan Voleybol Milli Takımızla Rio 2016 Olimpiyatlarına katılmayı çok istiyorduk. Bu nedenle de Avrupa Kıta Elemelerinin ülkemizde yapılmasını da üstlendik. Ama olmadı. Halbuki takımımıza çok güveniyorduk.  Ne kadar güvensen, ne kadar çalışsan, ne kadar gayret göstersen olmayınca olmuyor.  Maçlar Ankara'da oynandı. Elemelere 8 takım katıldı. A Grubu'nda Türkiye, Hırvatistan, Almanya ve Hollanda, B Grubu'nda da Rusya, İtalya, Polonya ve Belçika takımları vardı. Voleybolumuzun duayeni Cengiz Göllü Hocamızı sevenleri kabri başında dzenlenen törenle andı.

ANKARA SEYİRCİSİNE BRAVO!

Öncelikle Ankaralı voleybolseverleri yürekten kutluyorum. Soğuk ve yağmurlu hava olmasına rağmen her maça 20 ve 23 TL vererek maçlarımızın hepsine de gediler. Ellerinde bayrak, şakşak ve kırmızı tişörtleriyle salonu doldurdular. Bu cefakar voleybol severlerimiz Filenin Sultanlarına maçlarını kazansalar da kaybetseler de gerekli desteği verdiler.  Yalnız bizim takımımıza değil, rakiplerimizi ve diğer takımları da centilmence alkışladılar.  Tek kelime ile bravo diyorum. Bütün milli takım maçları Ankara'da oynansın. 

İLK MAÇA HIRVATİSTAN GALİBİYETİ İLE BAŞLADIK!...

Grup maçlarına çok iyi başladık. İlk maçımızı Hırvatistan ile yaptık. Bu maçta Sultanlar çok iyi bir oyun ortaya koydular. Maçı  25-18, 25-22 ve 25-17'lik setlerle 3-0 kazandılar. Takımımız bloktan 15, servisten 4, ataktan 37 ve rakip takım hatasından da 19 sayı alarak sonuca gittiler. Bloktan Eda 5, Gözde 4 ve Kübra da 4 sayı alarak rakibe adeta duvar ördüler. Bu maçta Neriman 14 , Gözde ve Eda 13'er sayı ile takımın galip gelmesinde büyük rol oynadılar. Federasyon yönetimi, teknik ekip, sporcular, seyircilerimiz ve basın mensupları hep sevndik.

İKİNCİ MAÇTA ALMANYA'YI DA DEVİRDİK!...

İlk maçı kazanmanın büyük moral ve avantajı ile Almanların karşısına çıkan millilerimiz bu maçtan da galip gelmesini bildiler. Sultanlar maçın ilk setinde kıran, kırana bir mücadele sonrası ilk seti 27-25 aldı. Maçın ikinci seti de karşılıklı alınan sayı ve beraberliklerle devam etti. Maalesef bu seti 25-23 kayettik. Almanlar 1-1 beraberliği sağladı. Maç için umutlandılarsa da Sultanlar buna izin vermediler. 3.seti 25-16 ve 4. seti de 25-17 farklı alıp sahadan 3-1 galip ayrıldılar. Millilerimiz bu sette de bloktan 17, servisten 6, hücumdan 49 ve rakip takım hatasından da 28 sayı aldılar.

ÜÇÜNCÜ MAÇTA HOLLANDA NEFESİMİZİ KESTİ!...

Üst, üste 2 maç kazanmışız, morallerimiz yerinde. Seyirci salonu doldurmuş ne güzel. Bu maçtan da galip gelip grubu lider tamamlayacağız derken umutlar suya düştü. Hollanda'nın Antrenörü Vakıfbank'ın Antrenörü Guidetti Giovanni. De Kruuf ve Slöletjes de Vakıfbank' ın oyuncuları. Bizim millilerden Gözde, Kübra, Hatice ve Naz da Vakıfbank'ın sporcuları. Bu 6 oyuncu da aynı antrenörün. Sporcularımızı çok iyi tanıyan bir antrenör karşısında maçı kazanmak kolay olmasa gerek. Beklenen oldu. Takımı kısa sürede çözen Hollanda Antrenörü nefesimizi kesti. Maçı 3-0 (25-14, 25-10 ve 25-21) aldı. Skor her şeyi gösteriyor. Fazla bir şey yazmaya gerek yok.

GRUP İKİNCİSİ OLARAK YARI FİNALE KALDIK...

İki galibiyet, bir de mağlubiyet alan Filenin Sultanları grup ikincisi olarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde rakibimiz B Grubu'nun birincisi Rusya oldu. Aslında biz Hollanda'yı da, Rusya'yı da gözümüzden kestirmiştik. Mutlaka final oynarız diye düşünüyorduk. Maalesef tahminler tutmadı. Yarı finalde de Rusya'ya boyun eğdik. Aslında Rusya maçına da iyi başladık , İlk seti de 25-21 kazandık. Ama sonu gelmedi. Rusya bizi sonraki setlerde (15-18, 25-12 ve 25-20) 3-1 yendi. Hollanda'dan sonra Rusya'ya da yenilerek final oynama hakkını da kaybettik. Yine de umut vardı. İtalya ile üçüncülük maçı oynayacağız. Maçı kazanırsak, Mayıs ayında Japonya'da yapılacak Dünya elemelerine katılma hakkı elde edecektik. Maalsef o da olmadı.

İTALYA MAĞLUBİYETİYLE BÜTÜN UMUTLAR BİTTİ!

Yarı finalde Rusya mağlubiyetinden sonra umutlarımız bitmemişti. Üçüncülük maçını İtalya ile oynayacaktık. Son maça da Ankaralı voleybol severler millilerimiz yalnız bırakmadılar. Salon ful dolu. Maçın snuna kadar susmadılar. Gerekli desteği verdiler. Ama yetmadi, Sultanlar İtalya'ya da 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadılar. Elemeleri 4. sırada bitirdiler. Rio 2016 Olimpiyatlarına veda ettiler. Bu maç kazanılmayacak maç değildi. Bireysel ve tercih hatalar maçı kaybettirdi. İlk seti 25-23 kıl payı kaybettik. İkinci seti ise 15-19 farklı aldık. Üçüncü seti yine 2 sayılık fark ile 25-23 kaybettik. Dördünc seti 25-15 gibi farklı skorla alan millilerimiz oldu. Maçı final setine taşıdı. 

PASÖR NAZ'IN YANLIŞ TERCİHİ MAÇI KAYBETTİRDİ!

Final setinde saha değişmini 8-6 önde geçtik.  10-10 beraberlik sonrası Neslihan Skoru 11-10 yaptı.  İtalya skoru 12-11 öne geçti. Neslihan ikinci kez 12-12 beraberliği sağladı. İtalya bir kez daha 13-12 öne geçti. Pasör Naz bu kez tercihini Neriman'a kullandı. Neriman'ın smaçı auta gitti. İtalya skoru 14-12 yaptı. Neslihan'ın 3. kez smaçı sayıya döndü. Skor 13-14 oldu. Pasör Naz'ın 2. kez tercihini Neriman'a kullandı. Neriman'ın smaçı blokta kaldı. İtalya seti 15-13 maçı da 3-2 kazandı. 3. olarak Dünya elemelerine giderken Türkiye olimpiatlara veda etti. Burda her ne kadar Neriman'ın 2 hatası olsa da, asıl hata pasör Naz'da. Neslihan 3 hücumu sayıya çevirmiş. Neriman'ın smaçı auta gidiyor.   Sen pasör olarak yine Neriman'a pas atıtorsun. Bu iki pası Naz Neslihan'a atsaydı. Büyük ihtimalle biz bu maçı kazanırdık diye düşünüyorum. İş işten geçti artık. Ne desek boş.   

ELENDİK YA ARTIK KONUŞAN KONUŞANA...

Olimpyatlara gitme hakkını kaybettik ya, artık konuşan konuşana. Benim de biraz önce yazdığım gibi. “Naz tercihi yanlış kullandı. Neriman'a değil de Neslihan'a pasları verseydi. Maçı kazanırdık” diye yazdığım gibi. Kimse onu bunu suçlamasın. Bizim gücümüz bu. Daha fazlası da olamaz. Federasyon olarak takımlarda 5 yabancı sporcuya izin verilirse. Maçta da değişik olarak 3 yabancı sporcuyu oynatırsan, yerli oyunculara oynama sırası gelmez. Yedekte beklerler. Milli takıma da seçildikleri zaman başarılı olamazlar.

YABANCI ANTRENÖR SEVDASINDAN VAZGEÇELİM...

Yabancı oyuncusu sınırlamalı. İki iyi yabancı spocuya izin verilmeli. Aksi halde biz hep böyle eleniriz. Antrenör genç yeterli değil falan demeye gerek yok. Yabancı antrenör sevdasından vaz geçelim. Yok Vakıfbank, Fenerbahçe, Eczacıbaşı antrenörleri iyiymiş. Bu antrenörler gelsin Salihli Belediyesi, İlbank, İdman Ocağı gibi takımları çalıştırsın. Şampiyon yapsın görelim. Takımlarında 4-5 yabancı sporcu ile yerlilerİnde en iyileri takımda. Neymiş yabancı antrenör iyiymiş. Galatasaray'ın antrenörü yerli. Takımı da aslanlar gibi oynatıyor.   

FEDERASYON İYİ BİR EV SAHİPLİĞİ YAPTI..           

Sağolsun Voleybol Federasyonu voleybol yazan yazmayan bazı gazetecileri Ankara'ya maçları takip etmek için davet ettiler. Ben de bu gazetecilerin içindeydim. Maçları yerinde izledim. Ayrıca Federasyon Basın Görevlisi Gürkut arkadaşımız iyi bir ev sahipliği yaptı. Kızılay'da İsmira isimli Otel'de bir hafta boyunca bizleri ağırladılar. Otel yönetici ve görevlilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Otel salon arasında servisleri düzenli yaptılar. Ankara'ya Uçakla götürüp getirdiler. Yalnız Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini göreedik. Halbuki bu kadar gazeteciyi davet ettiler. Uygun bir zaman ayırıp, bizlerle kısa da olsa bir çay içip sohbet etsek, çok daha iyi olurdu. Sanırım takım elenince onların da morali bozuldu. Böyle bir şeyi düşünemediler. Artık İstanbul'da bir araya gelir. Sohbet etme fırsatı buluruz.

GECİKMELİ DE OLSA YAZMADAN GEÇEMEDİM...

Sevgili okurlar, voleybolumuzun duayeni Cengiz Göllü hocamız vefatının birinci yılında düzenlenen törenle kabri başında anıldı. Biraz gecikmeli de olsa anma törenini yazmadan geçemedim.

 VOLEYBOLUN DUAYENİ GÖLLÜ KABRİ BAŞINDA ANILDI...

Türk Voleyboluna sporcu, teknik adam ve yönetici olarak yıllarca hizmet veren Türk Voleybolunun duayeni olup voleybolun unutulmaz isimleri arasında yer alan Cengiz Göllü vefatının birinci yıl dönümü olan 20 Aralık'ta Bursa'da kabri başında anıldı.

76 yaşında hayata gözlerini yuman Göllü için pazar günü saat 11:00'de Bursa'daki mezarı başında tören düzenlendi. Törene Göllü'nün ailesi yakınları ile  Voleybol Federasyonu'nu temsilen Başkan Vekili Mustafa Ekşi, önceki Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Bursa Voleybol İl Temsilcisi Şevket Günay, Bursa Bölgesi hakem, antrenörlerle, İstanbul'dan Abdullah Gümüşbaş, Füsun- Jeyan Erben, Zafer Atay, Adnan Gökçay, İhtiyar heyetinden Atalay Okbaydan, Talat Ertekin, gazeteci Tayyar Sümen ile voleybol camiasından çok kişi katıldı.  

GERÇEK BİR SPOR ADAMIYDI..

Federasyon Başkan Vekili Mustafa Ekşi'nin önerisi üzerine konuşma yapan, önceki Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık,”Türk voleybolunun en önemli kilometre taşlarından, hocaların hocası iyi bir insandı. Voleybola yaptığı hizmetler saymakla bitmeyeceği gibi örnek kişiliğiyle de sevgisiyle, hoş görüşüyle karşısına gösterdiği saygısıyla da daha fazlasıyla saygı gören önemli bir beyefendiydi. Gerçek bir spor adamıydı. Kaybı hepimiz için Türk sporu için, Türk voleybolu için çok büyük bir kayıp. Bir yıl geçmiş kimimiz için ne çabuk geçti dedirten, ailesi için belki asırlar gibi gelen bir koca yıl geçti. Gene bizleri bir araya topladı. Her zaman o özelliği vardı. Geçen yıl kısa bir konuşma yapmıştım. “Bir insan ancak adı anılmadığında ölür” diye. Cengiz hocamızın adını sizlerde mutlaka anıyorsunuzdur. Ama ben günde en az birkaç kere anıyorum. Çünkü Voleybolun olduğu voleybolun konuşulduğu her yerde Cengiz Göllü ismi konuşulmadığı mümkün değil. O bakımdan bizler için ölmedi. Manen hep yanımızda, bizimle birlikte her zamanda saygıyla minnetle anacağız kendisi nurlar için de yatsın. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum”dedi.

MEKANI CENNET OLSUN...

Tören sonrası verilen kokteylde yine Göllü hocamız konuşuldu. Kokteyl sonrası günün anısına toplu fotoğraf çekildi.  Türk Voleybolu bu günlere geldiyse bunda Cengiz hocamızın büyük payı var. Bunu hiçbir kimse inkar edemez. Bizlerde hocamızı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Anılarıyla yaşatacağız.  Mekanı cennet olsun.

Senin için hazırladığımız haberler