Trabzonspor'da Marc Bartra, Karagümrük Maçına Damga Vurdu!

28.12.2022 - 22:47 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 23:03

Trabzonspor’un İspanyol oyuncusu Marc Bartra, 4-1’lik Karagümrük yenilgisinde Bordo-Mavili ekipte 1 gol atarke, hata yaparak kırmızı kart gördü. Detaylar...

Trabzonspor'da Marc Bartra, Karagümrük Maçına Damga Vurdu!

AJANSSPOR HABER

Ağustos ayında Trabzonspor’a katılan İspanyol stoper Marc Bartra, Karagümrük karşılaşmasının 20. dakikasında fileleri havalandırmayı başarırken ilk yarıda gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. 2 defa ayağı kayan tecrübeli oyuncunun hataları Trabzonspor'a faturası ağır oldu. Detaylar...

Trabzonspor’un tek golü Bartra’dan 

Trabzonspor bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk golü maçın 6. dakikasında Karagümrük oyuncusu Magomed Ozdoyev’den gelirken 2. gol bordo-mavili ekipten geldi. 31 yaşındaki İspanyol stoper Marc Bartra 20. dakikada attığı gol ile skoru 1-1 eşitlemeyi başardı. Tecrübeli oyuncucunun iki defa ayağı kaydı. Trabzonspor ilkinde gol yerken ikincide ise Bartra kırmızı kart gördü. 

Karagümrük, Bartra’nın kariyerinde bir ilk 

Marc Barta’nın Karagümrük karşılaşmasının 45+3. dakikasında gördüğü kırmızı kart İspanyol oyuncunun 224 maçlık lig maçları kariyerinde bir ilk oldu. İspanyol stoper bu karşılaşmada aldığı kırmızı kart ile kariyerinde ilk kez bir lig maçında kırmızı kart görmüş oldu. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'a Edin Visca şoku
Habere Git

Ağustos’ta Trabzonspor’a katıldı

31 yaşındaki İspanyol futbolcu Marc Bartra geçtiğimiz ağustos ayında bordo-mavili ekibe katıldı. Trabzonspor, kariyerinde Borussia Dortmund ve Barcelona formaları da giymiş olan Bartra’nın bonservisi için İspanyol ekip Real Betis’e 1 milyon 250 euro ödedi. Ayrıca bordo-mavili ekip 3 yıllık anlaşma imzaladığı Bartra’ya her bir sezon için 1 milyon 500 bin euro garanti ücret ödeyeceklerini açıkladı. 

“Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum”

Transferinin ardından açıklamalarda bulunan Marc Bartra, Trabzonspor’a gelişi hakkında şunları söylemişti: “Trabzonspor gibi harika bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Dortmund ve Barcelona ile Şampiyonlar Ligi’nde oynama fırsatım olmuştu. Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi’ne dönmeyi dört gözle bekliyorum. Oynadığım kulüpleri düşündüğümde kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum. Taraftarımız her zaman her maçta yanımızda ve inanılmaz destek oluyorlar. Bu konuda kendimi ayrıcalıklı hissediyorum.”

Olimpiyat uğuru bitti

Son 2 yılda Olimpiyat Stadyumu'nda 4 kupa kaldıran Trabzonspor'un uğuru Karagümrük ile sona erdi. 29 Temmuz 2020'de Alanyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali ile Olimpiyat'ta ilk kupasını alan Bordo-Mavililer, 27 Ocak 2021'de Başakşehir'i geçip Süper Kupa'yı kazanmıştı.

İlgini Çekebilir
Trabzon, Fener'den aldığını Gümrük'te bıraktı
Habere Git

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamış ve karşılaşmanın ardından 38 yıl sonra şampiyonluk kupasını kaldırmıştı. Bordo-Mavililer son kupasını ise Sivasspor'a karşı oynadığı  Süper Kupa maçında rakibini 4-0 yenerek kupasıyı müzesine götürmüştü.

Karagümrük'e karşı ilk mağlubiyet

Trabzonspor, bu zamana kadar 5 defa karşı karşıya geldiği Fatih Karagümrük'e karşı ilk mağlubiyetini aldı. Bordo-Mavililer, 5 defa karşılaştığı rakibini 3 defa mağlup etmişti. Fırtına, 1 beraberlik aldığı Karagümrük'e karşı son oynanan maçta ise ilk kez 1 mağlubiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler