Olimpiyatlarda Türkiye için tarihe geçen salı

03.08.2021 - 12:34 | Son Güncellenme: 03.08.2021 - 13:08

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, bronz madalya kazandı ve Olimpiyat Oyunları tarihinde cimnastik branşında ilk madalyamızı elde etti.

Olimpiyatlarda Türkiye için tarihe geçen salı

AJANSSPOR - HABER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. günü Türk sporcular için tarihi bir güne sahne aldı. Artistik cimnastik paralel bar kategorisinde finalde yarışan milli sporcu Ferhat Arıcan, üçüncü olarak Türk cimnastiğinin tarihideki ilk olimpiyat madalyasını elde etti.  Yarışmada, Çinli Jingyuan Zou 16.233 puanla altın, Alman Lukas Dauser ise 15.700 ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Artistik jimnastikte durum

Tokyo 2020'ye artistik jimnastikte yarışlar sona erdi. Madalya alan Ferhat Arıcan'ın yanı sıra erkeklerde İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Adem Asil, kadınlarda ise Nazlı Savranbaşı ile katıldı. Nazlı final göremezken 4 erkek sporcu toplamda 7 final müsabakasına çıktı ve daha önce olimpiyat finali olmayan Türk jimnastiği açısından bir ilki gerçekleştirdi. Adem Asil, genel tasnifte 15, halkada 7 ve atlama masasında 6. bitirdi. Ahmet Önder, madalya şansı kalmayınca sakatlığından dolayı riske girmedi ve genel tasnifi yarıda bıraktı. Ahmet, atlama masasında ise 7. oldu. İbrahim Çolak, dünya şampiyonluğuna ulaştığı halkada 5. sırada yer aldı.

Alican Kaynar madalya mücadelesi verecek

Türk sporculardan tarihi bir başarı da yelkende geldi. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi yelkende temsil eden ve oyunları 8. sırada tamamlayan Alican Kaynar, finn sınıfında tarihin en iyi ikinci derecesine ulaşan Türk sporcu oldu. Sidney 2000’de Ali Enver Adakan, sekizinci olmayı başarmıştı.

Deniz ve Ateş Çınar finalde

Ali Can Kaynar'ın yanı sıra   yine Fenerbahçe Doğuşlu sporcular Deniz ve Ateş Çınar kardeşler de 470 sınıfında madalya yarışına katılma hakkı elde etti. Fenerbahçe Doğuş’un olimpik milli yelkencileri yarın finalde madalya almak için mücadele edecek.

Atletizmde Ramil Guluyev'in başarısı

Türkiye için güzel haberler atletizmden gelmeye devam etti. Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev, 20.54'lük derecesiyle serisinde 2. sırada yer aldı ve diğer serilerin sonucunu beklemeden doğrudan adını yarı finale yazdırdı. 200 metrede dünya sıralamasının 3. basamağında bulunan Ramil'in yer alacağı yarı final yarışları, TSİ 14.50'de başlayacak.

Cirit atmada finaldeyiz

Atletizmde cirit atmada da Fenerbahçeli milli atlet Eda Tuğsuz finale yükseldi,  İlk hakkı geçersiz olan 24 yaşındaki milli atlet, ikinci atışında 62.31 metreyle kendi adına sezonun en iyi derecesini gerçekleştirdi. Doğrudan final için gerekli olan 63 metreye ulaşamayan Eda, buna rağmen grubunda 3’üncülüğü alırken genel sıralamada da en iyi atışı yapan 5. sporcu oldu. Eda Tuğsuz, bu derecesiyle finalde yarışacak 12 atletten biri olmaya hak kazandı. Milli sporcu, cirit atma finalinde 6 Ağustos Cuma günü TSİ 14.50’de yarışacak.

Yasmani Copello Escobar 6. oldu

Milli atlet Yasmani Copello Escobar, erkekler 400 metre engellide 47.81'lik derecesiyle 6. oldu. Yarışı, dünya 1 numarası Norveçli Karsten Warholm 45.94'lük derecesiyle kendisine ait dünya rekorunu (46.70) kırarak kazandı. Dünya 2 numarası ABD'li Rai Benjamin, 46.17'lik derecesiyle Kuzey Amerika rekoru kırarak gümüş madalya aldı. Dünya 3 numarası Brezilyalı Alison dos Santos ise 46.72'lik derecesiyle Güney Amerika rekorunu kırarak bronz madalyaya ulaştı.
Esra Yıldız yarı finali göremedi

Boksta kadınlar 60 kiloda mücadele eden Esra Yıldız, çeyrek finalde Finlandiya'dan Johanna Marjut Mira Potkonen'e elendi.  Esra Yıldız ise ilk kez katıldığı olimpiyata madalya şansını kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler