"Olimpiyat elemeleriyle ilgili bir ihmalimiz olmadı"

06.08.2015 - 17:11 | Son Güncellenme: 06.08.2015 - 17:11

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nın elemelerine katılımla ilgili bir ihmallerinin olmadığını savundu.

Akay, basında yer alan ve kendi ihmalleri nedeniyle Türkiye'nin olimpiyat elemelerine katılamadığı yönündeki haberlerle ilgili, açıklamada bulundu.  

Elemelerle ilgili gerekli katılım formunu göndermedikleri yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Akay, "Dünya sıralamasında 41'inciyiz, oysa Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF), sadece dünya sıralamasında ilk 38'de yer alan ülkelere, olimpiyat elemelerine katılım formu gönderiyor. Bu nedenle bize katılım formu gönderilmedi" dedi.

Olimpiyatlara 12 takımın alınacağını, dünya sıralamasındaki ilk 9 takımın eleme oynamadan direk katılım hakkı elde edeceğini anlatan Akay, kalan 27 takımın, son 3 hak için eleme mücadelesi vereceğini kaydetti.

  "Titizlikle araştırılmadan, konunun tüm boyutları ortaya konulmadan yapılan tek yanlı bir haber, sadece gerçeği yansıtmaktan uzak olmakla kalmayıp, buz hokeyini hak ettiği yere taşımak için büyük bir özveriyle çalışanlara da, bu spora gönül veren camiamıza da büyük bir haksızlıktır" diyen Akay, şöyle devam etti:

"Haberde form göndermeyi ihmal ettiğimiz yazılıyor ancak böyle bir durum yok. İlk 38'e katılım belgesi gönderiliyor. Bu yıl, 39. sıradaki Bulgaristan ile 45. sıradaki Gürcistan, kendi aralarında eleme maçı yapmak için ayrıca başvuru yapmış ve bu, kabul edilmiş. Bunu duyunca biz de başvuru yaptık, fakat kabul edilmedi. Sonra, 'niye 45. sıradaki takım gidiyor da biz gidemiyoruz' diye eleştirildik. Bu bizim elimizde olan bir şey değil."

Haberler üzerine IIHF'ye yeniden bir yazı yazdıklarını ve durumu anlattıklarını belirten Kaya, "Aldığımız tepkileri ve zor durumda kaldığımızı yazdık. Bize, Bulgaristan ile Gürcistan'a eleme maçı oynama hakkı verilmesiyle ilgili detaylı bir açıklama yapmalarını istedik. Elimize ulaşır ulaşmaz, kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler