Olaysız derbi olmaz

20.03.2017 - 23:44 | Son Güncellenme: 20.03.2017 - 23:44

BEŞİKTAŞ SJ 90-84 GALATASARAY ODB
Maçın bitmesine 1.24 dakika kala, skor 85-77 Beşiktaş lehine iken; tribünlerden gelen kötü tezahüratlara karşı hakemlerden masaya üçüncü anons yaptırılınca, takımlar soyunma odasına gidiyor! Tribünleri susturabilmek için Ufuk Sarıca sahaya kadar giriyor! “Skor olarak öndeyiz, bu kötü tezahürata ne gerek var?” diye serzenişte bulunuyor! Neden? Çünkü Koç olarak Karşıyaka’da görev yaparken, birçok maçta önde giderken, hatta Avrupa Şampiyonluğunu kazanmak üzereyken, kötü tezahüratlarla kaçmıştı! Ancak seyirci susmayınca maç belli bir süre durdu! Sonra geriye kalan saniyeler tamamlandı ve Beşiktaş çok önemli, puan cetvelini ilgilendiren bir derbi maçını kazandı.
Şimdi sizlere çok önemli bazı mesajlarım var: Ergin Ataman eski Milli Takım Koçu. Ufuk Sarıca eski Milli Takım Asistan Koçu. Bu sene Ufuk Sarıca Milli Takımın başında tek patron! Bu iki Koçumuz ile gurur duyuyoruz. (Çünkü elle tutulur Türk Koçumuz neredeyse kalmadı!) Oyuncular yabancı, Koçlar yabancı! Ben dahil her yerde yazıyoruz, söylüyoruz: “Türk Basketbolu zirvede, Avrupa’nın en iyi ikinci Ligi!” Buraya kadar tamam, gerçekten iyi ligiz. (Yaşlı genç ne kadar basketbol eskisi ve yenisi oyuncu varsa ülkemizde!) Ancak Türk Oyuncular konusunda ülkece ağlanacak durumdayız ve ne yöneticiler, ne yazılı ve görsel basın bu konuda tek cümle kurmuyor!
Gaziantep takımını TOFAŞ karşısında seyrettim! Yaş ortalaması 36 civarı! Ve hepsi yabancı! Allah aşkına sizlere soruyorum! Bu görüntü Türk Basketboluna ne katar? Sadece emeklilik yaşı gelenlere ikramiye dağıtıyoruz! Senelerdir alt yapıdan kaç kişi çıktı? Birinci Ligden kaç takımın alt yapısı Türkiye Şampiyonaları finallerine katılıyor? Büyük Çekmece, Uşak, TED, Büyük Şehir Belediye, Büyük takımlarımızda dahil! Kaç senedir bu takımlar ligde! HANİ NEREDE ALT YAPIDAN GELEN OYUNCULARI? HEP BÖYLE YAŞLI BAŞLI OYUNCULAR VE YABANCI KOÇLARLA MI? TÜRK BASKETBOLUNA KATKI YAPACAKLAR?
Beşiktaş SJ: Ezeli rakibini yendi, ben Ufuk Sarıca’yı kutlarım. Ancak Beşiktaş cephesinde Türk Oyuncular. Murat Can Güler: 3.13 dakika 0 sayı, Şafak Edge: 2.04 dakika 0 sayı, Erkan Veyseloğlu 12.10 dakika 2 sayı, Sertaç Şanlı : 16.21 dakika 11 sayı, Kenan Sipahi, Doğan Şenli! Son olarak alt yapıdan direk A takımında, A Milli Takımında oynayacak tek Türk oyuncu yok!
Galatasaray ODB : Can Korkmaz : 0-0, Ege Arar: 0.44 dakika 0 sayı. Sinan Güler: 36.25 dakika 20 sayı, Göksenin Köksal: 14.12 dakika 2 sayı, Serkan Aydın, Orhan Hacıyeva! Son senelerde alt yapıdan direk A takımında ve A Milli Takımda oynayacak tek Türk oyuncu yok!
Maça Ufuk Sarıca kendine has stili ile savaşarak başladı. Beşiktaş yıldız olmayan iyi oyunculardan kurulu. Çantası toplanmış kapı ağzında kovulmak üzere olan oyuncuların başında gelen Thomson sahanın yıldızıydı. Emanete alınan Stimac kiracılıktan kalıcı ev sahibine dönüştü. Takımın en iyilerinden biri oldu. Roll, Strawberry ve Weems görevlerini yaparken, Earl sahanın en iyileri arasındaydı. Galatasaray cephesinde ise Mc Collum, Micov ve Sinan üçlüsünün dışında Barcelona karşısında galibiyete ulaşan oyuncular derbiye gelmeyi unutmuşlardı!
Küfür, kafir, sahaya yabancı madde atmak! Geçiniz asla bu işler bitmez!
 

Senin için hazırladığımız haberler