A Milli Takım'da Montella'nın Arda Güler'i yedek bırakma sebebiyle ilgili olay iddia: "Kıskançlık"

24.06.2024 - 12:16 | Son Güncellenme: 24.06.2024 - 12:38

A Milli Futbol Takımı'nda 3-0 kaybedilen Portekiz karşılaşmasında Arda Güler'in maça ilk 11'de başlamaması büyük tartışmalara neden olurken, genç yıldızın oynanaması ile ilgili İspanya'dan flaş bir iddia geldi. İşte detaylar...

A Milli Takım'da Montella'nın Arda Güler'i yedek bırakma sebebiyle ilgili olay iddia: "Kıskançlık"

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1'lik skorla geçerek turnuvaya galibiyetle başlarken Ay Yıldızlıllarda Arda Güler sergilediği futbol ve attığı müthiş golle maçın futbolcusu seçilmişti.

A Milli Takım gruptaki ikinci maçında Portekiz ile karşılaşırken mücadele öncesinde Gürcistan maçının yıldızı Arda Güler, kırmızı beyazlı ekibimizin en önemli kozu olarak gösteriliyordu. Hatta Avrupa basını Türkiye - Portekiz maçını Arda Güler - Cristiano Ronaldo mücadelesi üzerinden sayfalarına taşıyordu. 

Arda Güler, Portekiz maçına 11'de çıkmadı

Portekiz karşılaşması öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Arda Güler'i yorgun olması ve sakatlık riski nedeniyle mücadelede ilk 11'de başlatmayabileceğini açıkladı. Tam da öyle oldu ve Arda Güler, Portekiz karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı. 

Millilerimiz, Portekiz karşısında sahadan 3-0 yenik ayrılırken, Montella skor 3 farkla aleyhimize devam ederken 70. dakikada Arda Güler'i Yunus Akgün'ün yerine dahil etti. 

Montella'dan maç sonu açıklama: "Arda konusunda çok üzgünüm"

İtalyan teknik direktör, Portekiz karşılaşması sonrasında düzenlenen basın toplantısında Arda Güler sorusu üzerine şunları söyledi:

"Arda konusunda çok üzgünüm, hakikaten yorgundu ve sakatlık riski mevcuttu. Oyuna almasam mı diye düşündüm. Belki bir gol atarız düşüncesi oyuna almama sebep oldu. Milli takım hocasıyken bir şeylere karar verdiğinizde ve bu olumsuz sonuçlandığında ilk düşman hoca oluyor. Bunun farkındayım."

Hakan Çalhanoğlu: "Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz"

Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise Arda Güler tartışmalarıyla ilgili olarak ise ''Arda Güler tezahüratlarını duyduk. Arda bizim için çok değerli, herkes değerli. Bazen siz idmanda, takım içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz. Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumalıyım. Arda kasığından sakatlık geçirdi. Yoksa oynayacaktı. Birlikte konuşarak bu kararı aldılar. Bunu hoca daha iyi biliyor, dışarıya yansıtmadı. Bazı şeyleri dışarıya yansıtmak bize yakışmıyor. Arda'nın sonradan oyuna girme şekli oydu. Kasığında bir sorunu vardı. Koruma amaçlı dışarıda bıraktı en son maça hazır olsun diye.'' ifadelerini kullandı.

İspanya'dan olay iddia

Öte yandan İspanyol spor gazetesi AS’ın yazarı Tomas Roncero, Arda Güler’in yedek bırakılmasının ardında Vincenzo Montella’nın genç futbolcuya duyduğu kıskançlığın yattığını yazdı.

"Kazanırsak bunun benim sayemde..."

Roncero, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Gürcistan’a karşı zaferin Arda Güler adlı o dahi çocuğun tartışılmaz ve büyüleyici kalitesiyle gelmesinin ardından bütün bir ülkeyi ve dünyadaki basını devirdiğini fark ettiğinde çocukça ve saçma bir kıskançlık içine girdi.

Denklem basitti. Cristiano ve Roberto Martinez’in Portekiz’ine karşı Türkiye’yi kazanarak, grubun lideri olarak çıkarmaktı. Ancak Montella, bu zaferin genç Real Madrid oyuncusunun yeni bir sergisine dönüşeceğini düşünmüş olmalı. O anda oyun tahtasına bakarken kendi kendine şöyle dedi: Yıldızımı yedek kulübesinde bıraksam iyi olur ve kazanırsak bunun benim sayemde olduğunu söyleyecekler..."

Senin için hazırladığımız haberler