Olay açıklama: "Kulüpler batmalı"

29.02.2020 - 14:31 | Son Güncellenme: 29.02.2020 - 11:43

Olay açıklama: "Kulüpler batmalı"

Akhisarspor'un deneyimli futbolcusu Ergin Keleş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ergin Keleş, "Yılmaz Vural ile ilk kez çalışıyorum. Yılmaz Hoca'nın oyun tarzı Mehmet Hoca'dan çok farklı. Yılmaz Hoca hücumda daha kalabalık olmamızı istiyor. Sanırım bunun meyvesini yedik diyebilirim." ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Trabzonspor'un şampiyon olmasını çok istiyorum'

"Trabzonspor'da yetiştim. Futbolu Trabzonspor'da sevdim. Futbola dair hayaller kurmamda da Trabzonspor vardı. Trabzonspor'un şampiyon olmasını çok ama çok istiyorum. Süper Lig'de de şu anda güzel yarış var. Bu yarışın güzel olmasının sebebi de sadece İstanbul takımları arasında yarışın geçmemesi. İnşallah Trabzonspor ligin sonunda zirvede yer alır."

'30 yıldır insanlar sadece konuşuyor ama icraat yok'

"3-4 günde maç oynamaya alışkın olmalıyız. Ülkemizde futbolun gelişmesi adına yıllardır herkesin konuşmasına şahit oluyorsun. Her yıl konuşulan cümleleri tekrar ediyoruz. Ülkemizde futbolun ve futbola bakış açısının değişeceğini düşünmüyorum. Bu sebepten dolayı elimizde kalan tek şey hafta sonu ve hafta içi Avrupa'daki ligleri ve Şampiyonlar Ligi'ni takip etmek oluyor. Ülkemizde maalesef görüntü bu. 30 yıldır insanlar sadece konuşuyor ama icraat yok."

"Avrupa ile ülkemizdeki takımlar arasındaki aradaki fark çok yüksek. Ülkemizdeki lokomotif takımları ile Avrupa'daki takımlar arasındaki makasın çok açıldığını görebiliyorsun. Bu kadar ülke futbolunun ekonomisinin kötü olduğu bir yerde Avrupa ile yarışmak ve bu durumu konuşmak bence çok yersiz. Önce kulüpleri ayağa kaldırmak gerekiyor. Doğru futbol kültürünü bulmamız lazım. Ağacımızın kökü yok, biz dallardan meyve istiyoruz. Türk futbolu tamamen batarsa o zaman gelişir, düzlüğe çıkar. Türk futbolunun gelişmesi için kulüplerin batması lazım."

Arda yorumu

"Sadece Arda için değil, futbol oynamayı çok seven bir insanın böyle bir süreç yaşaması ve kulüpsüz kalması moral bozucu bir durum. Arda nefes alacak ve kafasını dinleyecek. Arda ile son dönemde sadece birkaç kez telefonda konuştuk."

'Belki bir kitap yazarım...'

Keleş, "Kariyerindeki kırılma noktası nedir?" sorususuna "Belki bir kitap yazarım. Orada dile getiririm kariyerimdeki kırılma noktalarını, futbol hayatımda çok kırılma noktası var." cevabını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler