Adasokağı Hentbol Kadın Takımı, milli takıma oyuncu verir hale geldi!

03.04.2022 - 17:04 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 17:11

Adana'da bir okulun toprak sahasında kurulan ve erken yaşta evlenen kadınların talebiyle de kurulan hentbol takımı 8 yıl sonra milli takımlara oyuncu verir hale geldi.

Adasokağı Hentbol Kadın Takımı, milli takıma oyuncu verir hale geldi!

AJANSSPOR HABER

Adana'da bir okulun bahçesindeki toprak sahada kurulan Adasokağı Hentbol Kadın Takımı, milli takıma oyuncu verir hale geldi. Halihazırda Kadınlar 1. Lig A Grubu'nda mücadele eden Adasokağı'ndan Buket Seven, Sudenaz Kıyga, Ela Hüzmeli ve Nil Beren Tanrıseven milli takıma davet edildi.

Milli takım kampına gidecekler

Dört oyuncu, 4-17 Nisan tarihleri arasında toplanacak olan U16 Milli Takım'ın kampında çağrıldı. Böylece takım başlangıç öyküsünden itibaren imza attığı başarıları ay yıldızlı takımla taçlandırmış oldu.

Erken yaşta evlenenler başvurdu

Adasokağı Spor Kulübü, 2014 yılında Adasokağı Ortaokulu'nun beden eğitimi öğretmeni Nesimi Dağdoğan tarafından kuruldu. Dezavantajlı mahallelerde yaşayan kız çocuklarının eğitimine devam edebilmesi ve erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için harekete geçen Dağdoğan, kulubün bünyesindeki hentbol takımını kurmasında özellikle erken yaşta evlenip pişman olan kadınların kendisine başvurmasıyla takımı kurduğunu söylüyor.

Bölgeselden çıktılar hedef Süper

Adana Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da destekleriyle  2014 yılında kurulan takım, bölgesel ligden yola çıktı ve 1. Lig'e kadar yükseldi. Ana hedef ise Kadınlar Süper Ligi'nde çıkmak. Ve artık bu hedefe ulaşacaklarından da kimsenin bir kuşkusu bulunmuyor.

İlgini Çekebilir
Türkiye'nin EURO 2024 Elemeleri'ndeki rakipleri belli oldu!
Habere Git

Öyküleri belgesele konu oldu

Takımın nasıl kurulduğu ve bugüne kadar neler yaptığı bir belgesele de konu oldu. Yönetmen Özge Adanır'ın çektiği ve geçen ay galası yapılan belgesel filmin adı "Adasokağı, Bir Başarı Hikâyesi”. Gala gecesine Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu kadınların başarı hikâyesi

Galada konuşan Vali Elban, "Bu hikâye bir kadın başarı hikâyesi. Bu inanmış bir öğretmenin, bu işe destek veren ve inanan bir kaç insanın, okulun, destek veren bir velinin hikâyesi. Kısacası bu bir klasik Adana hikâyesi; çünkü Adana insanı da toprağı gibi verimli olan bir şehir. Bu şehir birçok başarı öyküsünü barındırıyor ancak bunlardan en özgünüyle bugün karşı karşıyayız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler