Okçuluk Türkiye Kupası’nda Şampiyona 1 Madalya Daha

25.09.2022 - 16:37 | Son Güncellenme: 25.09.2022 - 16:44

Son dakika spor haberi: Okçuluk Türkiye Kupası finalleri tamamlandı. Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz bir madalya daha kazandı. Detaylar haberimizde...

Okçuluk Türkiye Kupası’nda Şampiyona 1 Madalya Daha

AJANSSPOR HABER

Dün Kanal Tokat Hıdırlık Köprüsü’nde başlayan Okçuluk Türkiye Kupası finalleri bugün tamamlandı.

Madalyalar sahiplerini bulurken Olimpiyat madalyalı Mete Gazoz, klasik yay kategorisinde bronz madalyayı kazanan erkek sporcu oldu.

Finaller şampiyonu sevindirdi

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk altın madalyasını alan Mete Gazoz, Okçuluk Türkiye Kupası’ndan da madalya ile ayrıldı.

Yarı finalde Mustafa Buğrahan Çoban ile mücadele eden Gazoz, setlerde 3-5’lik skor ile mağlup oldu. Çoban altın madalya mücadelesi için hak kazanırken Gazoz, Efe Gürkan Maraş ile bronz madalya mücadelesine çıktı ve setlerde 6-0’lık üstünlük ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Altın madalya Çoban’ın

Mete Gazoz ile karşılaşmasından galip ayrılan Mustafa Buğrahan Çoban’ın altın madalya için rakibi Efe Gürkan Maraş’ı yarı finalde 6-0 yenmeyi başaran Samet Ak oldu. Ak ile mücadelesini 4-2 bitiren Mustafa Buğrahan Çoban finalden altın madalya ile ayrılan isim olurken Samet Ak ise gümüş madalya kazandı. 

‘Üst düzey sporcular ile yarıştık’

Altın madalya mücadelesinin ardından Ajansspor’a konuşan Mustafa Buğrahan Çoban altın madalyaya giden yolun zorlu olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Şampiyon olmak güzel bir duygu. Yarı finalde Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz ile zorlu bir maça çıkarak kazanmış olmak gurur verici. Bunun yanı sıra şampiyonluğu kazanmış olmak daha da gurur verici bir durum. Güzel rakiplerimiz vardı. Burada Türkiye’nin en üst düzey sporcuları ile yarıştık. Darısı milli takıma, Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonluklarına olur umarım."

Bronz madalya Maraşlı’nın

Kadınlar Klasik Yay kategorisinde Sıla Özdemir ve Elif Berra Gökkır yarı final için sahadaydı. Atışların ardından Elif Berra Gökkır altın madalya yarışı için hak kazanırken Sıla Özdemir, Ezgi Başaran ile olan mücadelesini 6-4 kaybeden Fatma Maraşlı ile bronz madalya için sahaya çıktı. Fatma Maraşlı 6-2’lik seri üstünlüğü ile bronz madalya kazandı.

1 atışa altın madalya

Altın madalya için mücadele eden Ezgi Başaran ve Elif Berra Gökkır serilerde 5-5 berabere kaldı. Altın madalya birer beraberlik atışına kalırken Başaran 8, Gökkır ise 10 puanlık atış yaptı. Ezgi Başaran gümüş madalya alırken Elif Berra Gökkır son beraberlik atışı ile altın madalyayı kazanan kadın sporcu oldu.

"Çalışmaya devam ediyorum"

Kadın sporcular arasında altın madalyaya ulaşan Elif Berra Gökkır mücadelenin ardından Ajansspor’a konuştu ve ‘’Keyifli bir yarışmaydı.

Diğer yarışmalar için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mental ve fiziksel anlamda tam olarak hazır değilim ama çalışmaya devam ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler