Okan Buruk'tan Süper Kupa eleştirisi

11.07.2024 - 23:11 | Son Güncellenme: 11.07.2024 - 23:15

Sezon öncesi çalışmalarını Avusturya'da sürdüren Galatasaray, ilk hazırlık maçında Avusturya Bundesliga ekiplerinden LASK Linz'e 3-2 mağlup oldu. Maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Beşiktaş ile oynanacak Süper Kupa maçı için Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun seçilmesini eleştirdi.

Okan Buruk'tan Süper Kupa eleştirisi

AJANSSPOR-HABER

2024-2025 sezonu için hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, LASK Linz takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadele 3-2 LASK üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. 

"Rakibimiz bizden daha önce başladı"

İlk olarak Okan Buruk, "Bugün 8'inci gün. Kampın ilk maçı. Yoğun antrenmanlar yaptık. Bugünkü maçımız zorlu bir antrenman temposunun içerisinde görebildiğimiz kadarıyla faydalı oldu. Birçok genç oyuncumuza süre verdik. İyi bir hazırlık maçı oldu, temiz geçti. Oyuncularımıza iyi bir antrenman vermek istiyoruz. Rakibimiz bizden daha önce başladı. Onların 4'üncü hazırlık maçı. Bizim ilkti. Buna rağmen tempo olarak da istediğimize ulaştık. Kiralıktan dönen veya akademiden oyunculara da şans verdik. Her maçı kazanmak istiyoruz, bu maçı da kazanmak isterdik. Ama rakibimiz kazandı, onları tebrik ediyorum." dedi.

"Metehan çok beğendiğimiz bir oyuncu"

Okan Buruk, maçta 2 gol atan Metehan Baltacı için açıklamasında; "Metehan çok beğendiğimiz bir oyuncu. Geçen sene Eyüpspor'da iyi bir sene geçirdi. Oyun performansı iyiydi, gol performansı da mucize gibi bir şeydi." dedi. 

Buruk'tan Zaha açıklaması

Zaha hakkında da konuşan Buruk, "Zaha fiziksel olarak tam hazır olmadığı halde çok istekli olduğunu gösterdi. Çok değerli bir oyuncu. Şampiyonlukta da birçok maçta payı var. Belki sezonun sonunu tam oynayarak bitirmedi ama sezonun büyük bölümünde takıma hem Şampiyonlar Ligi'nde hem ligde önemli maçlar kazandırdı. Bugünkü performansında da özellikle çizgiye bastığında çok iyi oynadı. Hepsi bizim oyuncumuz, hepsi önemli. 12 yabancı için kararlar vereceğiz. Bizim bu oyuncularla uzun yıllar kontratlarımız var aslında ama yabancı kuralındaki düşüşler takımları zorluyor. Bunun için tabii ki planımız var. Özel oyuncuları da kullanmak gerekiyor, bununla ilgili planımızı yapacağız" dedi.

"Hepsini önümüzdeki yıllar için daha iyi şekilde hazırlayacağız"

Buruk,, "Genç oyuncuların belki birçoğunu kiralık vererek oynamalarını sağlayacağız. Belki 2 senedir yaklaşık 30 tane akademi oyuncusu antrenmana çıktı. Onlara da bir yandan yatırım yapıyoruz. Çok fazla şans veremedik. Çok yoğun bir yarış içindeyiz. Ama onları oynatarak en iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Hepsini önümüzdeki yıllar için daha iyi şekilde hazırlayacağız" dedi.

"36 maçı da kazanmaya çalışacağız"

"İyi futbol, istekli, iyi oyun hedefliyoruz" diyen Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oynanmadan hiçbir fikstür avantaj değildir. 2 sene önce başlangıç fikstürü çok zordu, puan kayıpları yaşamıştık. Bu onun tersi gibi oldu. Ama hiçbiri oynanmadan avantaj değil. Bütün maçları kazandıktan sonra avantaja çevirebilirsiniz. 36 maçı da kazanmaya çalışacağız. 25'inci şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Geçen seneye göre daha kısa sürede bu ilk maça çıktık. Çok az süreler verdik. Bu maçlar benim açımdan iyi futbol, oyuncu görme ve sezona hazırlama çok büyük önemi var. Buralara çok takılmıyorum. İyi futbol, istekli, iyi oyun hedefliyoruz. Oyun olarak Galatasaray markasına yakışır oyun ortaya koyduk. İkinci kamp daha önemli olacak"

Galatasaray teknik direktörü sözlerinin devamında; Süper Kupa maçının 3 Ağustos'ta, Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını basın toplantısında öğrenen Okan Buruk, "Olimpiyat Stadı'ndaysa Allah kolaylık versin hepimize. Siz Olimpiyat Stadı'nda görüyor musunuz maçları? Herkese birer dürbün hediye o zaman... Ben saha kenarından sahaya gidip gelene kadar arada 1 dakika geçiyor. Bazen geri dönerken 1 pozisyon geçmiş, başka bir pozisyon başlıyor. O yüzden ben çok istemiyordum ama en kolaya gelen yer Olimpiyat Stadı. Beşiktaş'ın da isteği Olimpiyat Stadı'ydı. Ben çok istemedim ama Beşiktaş'tan bu istek gelmişti. Hayırlısı olsun. İki tane önemli takım bir araya gelecek. Bizim için de ilk hedef Süper Kupa maçı. Tekrar bir kupa kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler