Okan Buruk'tan maç öncesi Barış Alper Yılmaz ve Batshuayi açıklaması

27.08.2024 - 20:43 | Son Güncellenme: 27.08.2024 - 20:51

Son dakika spor haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys maçı öncesi Barış Alper Yılmaz ve Batshuayi için flaş ifadeler kullandı.

Okan Buruk'tan maç öncesi Barış Alper Yılmaz ve Batshuayi açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi tarihi açısından çok önemli bir gün bugün... Galatasaray 18. kez Devler Ligi’nde yer almak için play-off turu rövanş maçına çıkıyor. Rakip, İsviçre temsilcisi Young Boys...

Karşılaşma öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk değerlendirmelerde bulundu.

"Normal bir lig maçından hiçbir farkı yok"

İlk olarak kazanmak için çıkacaklarını ifade eden Buruk "Gülerek başlayayım ben, sonra hoca gergin diye şey yapıyorlar. Gerçekten ilk maçta avantajı elde etmek istiyorduk, başaramadık. Oyun kalitemiz ve konsantrasyonumuz daha yüksek olmalıydı. Bence burada isteğimiz, dileğimiz, amacımız turu geçmek üzere. Bunun için maçı kazanmak gerekiyor. Normal bir lig maçından hiçbir farkı yok. Tüm sezon kazanmaya oynayarak geçecek. Skoru arttırmak önemli." dedi.

"Takım savunmasını iyi yapmamız gerekiyor"

"Sistem olarak farklı bir şey oynamayacağız" diyen Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hücum oyuncularının çok olduğu bir kadroyla çıkıyoruz ama ilk maçta takım savunmasını doğru yapmadık. Küçük konsantrasyon eksikleri pahalıya mal oldu. Takım savunmasını iyi yapmamız gerekiyor. Barış'ı sağ bekte başlatacağım. Hem hava topları hem ikili mücadele yüzdesi hem koşulardaki hızı kullanacağımız etkenlerden biri. Önde Batshuayi, Icardi ikilisi oynayacak. Buradan sonuç aldık. Son deplasmanda bir bölümde bu şekilde sonuç aldık. Bunu kullanmak istiyoruz. İki forvet oynamak ikisinin de önde kalacağı anlamına gelmiyor. İkisi de oyun kurucu santrforlar. Aslında sistem olarak farklı bir şey oynamayacağız. Mertens ile de 4-4-2 oynuyorduk. Takımıma güveniyorum. Rakip skor avantajı nedeniyle savunmayı ön planda tutacaktır. Acele etmeyeceğiz, sabırlı olacağız. Bu turu geçeceğimize ümit ediyorum."

"Hayalimiz maç sonunda turu kutlamak"

Buruk, "Bu zamana kadar taraftar bizi hep destekledi. Biz de hep bunun karşılığını sahada verdik. Yine aynı şey olacak. Onlara yakışır mücadele edeceğiz. Hayalimiz maç sonunda turu kutlamak. Sabır önemli. Oyunun nasıl gideceğini bilmiyoruz. İnşallah ilk yarı gollerle giden bir oyun olur. Savunmayı ve hücumu beraber yaptığımız bir oyun bekliyorum. Büyük Galatasaray taraftarı her zaman takımını destekliyor. İnşallah bugün de önemli bir galibiyet almak istiyoruz" dedi.

"Zaha'nın hastalığı vardı, antrenmana çıkmadı"

Kadro yapısı hakkında da konuşan Buruk, "Barış Alper Yılmaz sağ bekte, ilk 11'de. Icardi ve Batshuayi ikilisi önde olacak. Köhn ile sol bekte devam edeceğiz. Jelert sezon başını bizimle geçirmedi. Biraz daha süre gerekiyor. Beğendiğimiz bir oyuncu. Hem sağ bek hem de sol bekte yer alacaktır. Kaan ve Victor ile başlayacağız. Zaha'nın hastalığı vardı, antrenmana çıkmadı. Bugün de kadroda değil. Davinson'u aslında risk olarak zorlar mıydık, ama hiç antrenman yapmadığı için kadroya alamadık." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler