Okan Buruk, Young Boys'a elendikleri maç sonrası yeni hedeflerini açıkladı

28.08.2024 - 00:53 | Son Güncellenme: 28.08.2024 - 01:19

Galatasaray'a teknik direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi play-off'unda Young Boys'a elendikleri maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Okan Buruk, Young Boys'a elendikleri maç sonrası yeni hedeflerini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi hayali sona erdi... Play-off turunda 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Young Boys'u konuk eden sarı-kırmızılılar, rakibine 1-0 mağlup olarak Devler Ligi'ne katılma şansını kaybetti. Virginius'un golüyle kazanan İsviçre ekibi bu sonuçla adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırırken, Galatasaray ise Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Maç sonu Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk değerlendirmelerde bulundu.

"Çok fazla pas hatası yaptık"

Okan Buruk açıklamasında; "Hayal ettiğimizle maçın içinde gerçekleşen örtüşmüyor. Kağıt üstünde oyuncu bazında inanılmaz bir kalite farkı var. Daha iyi bir performans ortaya koyabilirdik. Geçen seneki Molde maçına benzeteceğim. Zaman zaman üzerimizde 5'er kilo ağırlık varmış gibi hareket ettik. Top bizdeydi ama ne pas hızımız, ne dikine oyunumuz iyiydi. Çok fazla pas hatası yaptık ve hep geçiş şansı verdik rakibe. İkinci yarı oyunu biraz daha dengeledik. Son bölüme doğru rakip kalede oynadığımız bir maçtı. Aslında maçı çevirecek pozisyonu da bulduk. Burada birinci sorumluluk benim. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı. Muhteşem bir taraftar vardı. Tek üzüleceğimiz şey onların istedikleri galibiyeti getiremedik." dedi.

"Hedefimiz Avrupa Ligi'ni kazanmak"

Deneyimli teknik direktör sözlerinin devamında; "Bu takım geçen sene şampiyonu olduğu için burada play-off oynadı. Yine şampiyonluk için mücadele edecek bu oyuncular. Tekrar lige döneceğiz ve hedefimiz Avrupa Ligi'ni kazanmak." açıklamasında bulundu.

"Geriden oyun kurarken çok zorlandık"

Sakatlıklardan yakınan Buruk, Şanssız bir dönem de yaşıyoruz. Davinson Sanchez'in daha ilk maçında sakatlanması, ikinci maç Abdülkerim'in kırmızı görmesi. Geriden oyun kurarken çok zorlandık. Takımı öne itmede Davinson'un olmaması bizim için en büyük eksiklerden biriydi. Elimizdeki oyuncuların dönmesi, 1-2 takviyeden sonra yine takımımız şampiyonluk için yarışacak. Tek üzüntümüz taraftarımızı mutlu edememek. 2 senedir hep kazandık ve mutluluğa alıştırdık. Futbolda kaybetmek de var. Ama çok çabuk toparlanıp hafta sonu oynayacağımız maça hazırlanmalıyız. Yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde çok maç var." dedi.

"2 senede çok az maç kaybettik"

"En büyük sıkıntımız konsantrasyon eksikliği" diyen Okan Buruk, "2 senelik dönemde en çok derbi kazanan takım biziz. Manchester deplasmanında Manchester'ı yenen yine bu oyuncular. En büyük sıkıntımız konsantrasyon eksikliği. Hedef maçlardan çok, rakibi ne kadar önemsemezsek, turu ne kadar garantilersek... En büyük sıkıntımız bu. Bu oyunun çok daha fazlasını Bayern Münih'e karşı oynadık. Maçlarımızı rakip ayırt etmeksizin daha ciddi şekilde oynamamız gerekiyor. Rakiplerimiz kadar bu maçların içerisinde olamadık, onlar kadar istemediğimizi, mücadele etmediğimizi düşünüyorum. Bunu sağlayacak olan da teknik adam. Buna uygun oyuncuyu seçecek olan da teknik adam. 2 senede çok az maç kaybettik. Ama kaybettiklerimiz içinde bu konsantrasyon eksikliği vardı. Belki aşırı motivasyon da oyuncular üzerinde baskı yarattı. Rakip kadar dinamik değildik. Sezon başında 2 senedir bunu yaşadık. Kadro anlamında da zaman zaman sıkıntılar oluyor. Genel olarak Galatasaray kadro yapısı bugünkü oyunun daha üstünde işler ortaya koyması gerekiyordu." dedi.

"Dikine oyun oynayamadık"

Okan Buruk, "Oyuncularımın iyi niyetinden şüphem yok. Konsantrasyon eksikliği herkeste olabilir. Oyuncularım ellerinden geleni yapacak. Onlar bu işte en az suçsuz olan taraf. Eksiklerimiz tabii ki var. Özellikle Beşiktaş maçı sonrası Davinson Sanchezli oyunumuzla Sanchezsiz oyun arasında dağlar kadar fark var. Savunmaya takviye gerekebilir. Transfer yapacağız. Hem hız hem oyun kurma anlamında Sanchez'in olduğu Hatay maçıyla diğer 2 maç arasında fark var. Bazı oyuncular çok önemli oluyor. Önde baskı yapıyorsanız, arkada bir tane çabuk oyuncunun olması işleri kolaylaştırıyor. Bugün oyun kurmada zorlandık. Dikine oyun oynayamadık. Tabii ki takviyeler yapacağız. Yollarımızı ayırmak istediklerimizle ayıracağız. Hedeflerimiz devam ediyor. 25'inci şampiyonluk, 5'inci yıldız. Avrupa'da yola devam ediyoruz. Hayalimiz farklıydı, üzgünüz. Maddi olarak kulübün önemli bir geliri olacaktı, oyuncuların da aynı şekilde. Onlar için de prestijli bir turnuvada olmak çok önemliydi." dedi.

"Turu geçmeyi hak ettik mi derseniz etmedik tabii ki"

"11 tercihiyle ilgili pişmanlık duyuyor musunuz?" sorusunu da cevaplayan Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hepimiz maç öncesi 2 forvet oynaması lazım deriz. Bazen oyun içinde 2 forvetten aynı verimi alamıyorsunuz. Hayal ettiğiniz 2 forvet, yüksek toplar, temaslı oyunda Barış'ı arkada kullanmak istedik, Ziyech'i de oyun kurmada kullandık. Ama performansları çok düşüktü. Oyuncu yapısından kaynaklandığını düşünmüyorum. Takım olarak ilk yarı çok kötü oynadık. Takım olarak bu kadar seviyemizin düştüğü bir oyunda mevkileri değerlendirmek doğru olmuyor. Rakip bizim tersimize her şeyi çok iyi yaptı. Belki de hayatlarında bu kaliteye ulaşmamış oyuncular çok iyi işler yaptı. Deplasmanda oynadığımız maçta 2-0 sonrası Barış sağ bekti, 2 forvettik. Maçı 2-2'ye getirdik. Hatayspor maçında da maçı kazandıran kadro buydu. Performans olarak arada farklar var. Davinson ve Abdülkerim'in olmadığı savunma merkezinde Kaan'ın performansını mecburen alamadık ve onu ortaya çekmek zorunda kaldık. Jelert bize çok geç katıldı. 90 dakika maç çıkaracak yapıda olmaması bizi farklı düşüncelere itti. Maç sonu tabii bazı şeyleri değiştirmek istersiniz. Ama maç öncesiyle sonu arasında düşünce farklılıkları oluşuyor. Daha iyi oynamayı isterdim. İkinci yarı daha çok oyun içindeydik. Sağ bek ve sol bekin ofansta etkili olması bizim rakip kalede daha çok gözükmemize yol açtı. Bir tane net gol pozisyonu geldi, Icardi'nin vuruşu gol olsaydı belki maçı farklı bir yere götürecektik. Ama dönen top gol oldu. Turu geçmeyi hak ettik mi derseniz etmedik tabii ki"

Senin için hazırladığımız haberler