Okan Buruk gözünü şampiyonluğa dikti! "Puan kaybına tahammülümüz yok"

07.10.2023 - 21:25 | Son Güncellenme: 07.10.2023 - 22:50

Trendyol Süper Lig 8. haftasında Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik adam Okan Buruk, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk gözünü şampiyonluğa dikti! "Puan kaybına tahammülümüz yok"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de milli ara öncesi Galatasaray deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Cim Bom 2-0 galibiyet ile ayrılırken teknik direktör Okan Buruk, yayıncı kuruluş beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. İşte Buruk'un maç değerlendirmesi...

''Kötü zemin vardı''

Antalyaspor karşısında alınan galibiyet sonrası pozisyonları değerlendiren Okan Buruk, "Klasik olacak ama kötü bir zemin vardı. Birçok yerde olduğu gibi kötüydü zemin. Sıcak ve nem oyunun kalitesini düşürdü. Zaman zaman üzerimizde yorgunluk gördük. genel olarak top bizdeydi. Rakibimiz iyi savundu, geçişleri de kullanmaya çalıştı. Net pozisyonlara girdik. Rakibimize de net pozisyon verdik. Maçın sonunda 2 tane daha net pozisyonu değerlendiremedik. İyi bir takıma karşı oynadık" dedi.

Zaha hakkında konuşan Buruk, "Rakipleirmiz bize karşı iyi hazırlanıyor. Dinlenmeye ve hazırlanmaya süreleri oluyor. Biz de oradan oraya gide gele 7 maçlık maç temposunun içindeydik. Burada da kazanarak bitiriyoruz. Oyun çok iyi değildi. İkinci yarı yorgunluğumuz ortaya çıktı. 1-0'dan sonra savunmada iyi işler yapsak da net pozisyon verdik. Zaha'yı en sağlıklı şekilde kullanmaya çalışıyorum. 1-0'dan sonra onu da kenara aldım" dedi.

''Oyuncularıma izin verdim''

Milli takımlarına gidecek oyuncular hakkında konuşan Okan Buruk, oyuncularına izin verdiğini söyledi. Buruk, "Önce dinleneceğiz. Oyuncularıma izin verdim. Milli takıma gidecek olanların çok dinlenme süresi yok. Oyuncularımızın bir yandan milli takıma gitmesini istiyoruz ama bir yandan gitmeyen oyuncular için de üzülmüyoruz. Çünkü bizimle beraber oluyorlar. Uzak yerlere giden milli oyuncular var. Davinson, Zaha'nın, Bakambu'nun birkaç oyuncumuzun maçı var. Kısa, çok az kişiyle çalışma yapacağız. Arada bir maç yapmayacağız. Zaten devamlı maç yapıyoruz. Kendi aramızda 11'e 11 maç yapacağız, Pazar günü olarak planlıyoruz" dedi.

''Risk almak istemiyoruz''

Hakim Ziyech'in sakatlığı hakkında bilgi veren Buruk, "Ziyech ayağını denedi. Ufak bir ağrı olunca devam ettirmedik. Risk almak istemiyoruz. Bu oyuncular üst üste maç oynama temposuna alışık değil. Üst üste 3 maça çıkınca ayağında bir ağrı oluştu. Ama çabuk geçeceğini düşünüyoruz. Milli takım arasından sonra bizimle beraber başlayacağını düşünüyoruz. Çok şükür çok sakatlığımız olmadı. Kazımcan bugün geri döndü. Onun dışında her şey tertemiz gidiyor. Sağlık ekibimiz ve atletik performans ekibim çaba sarf ediyor" dedi.

"Puan kaybına tahammülümüz yok"

Üst üste 7. maçlarını kazandıklarına vurgu yapan Okan Buruk, "Rakibin 1-0'dan sonra net pozisyonları vardı. Antalyaspor gibi iyi bir takıma karşı zor deplasmanda galibiyet almak ana amacımızdı. Bunu başardık. Üst üste 7. maçımızı kazandık. Bunu devam ettirmek  istiyoruz. Puan kaybına tahammülümüz yok. Şampiyon olmak istiyoruz. Bir yandan Şampiyonlar Ligi bir yandan Süper Lig'de yarışıyoruz. oyuncularım üst üste 7 maça çıktı. Bugün oyuncular zaman zaman yoruldu. Milli Takım arası olacak. Ara sonrası yine aynı skorları almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.   

Senin için hazırladığımız haberler